Презентація на тему: "Поярков Юрій Михайлович"

Про матеріал
Поярков Юрій Михайлович. Спортсмен, тренер, харків’янин, дворазовий Олімпійський чемпіон 1964, 1968р, чемпіон світу і Європи 1967, 1971р, бронзовий призер Олімпійських ігор 1972 р… Юрій Поярков народився в Харкові 10 лютого 1937 року. Разом з містом пережив страшні роки окупації, післявоенний розквіт, не покидав Харків навіть за часів найвищіх кар’єрних успіхів. З дитинства грав у футбол, виступав за Дзержинський район у першості міста. Майбутній чемпіон з дитинства знав ким хоче бути, його любов до волейболу часом доходила до фанатизму. У 15 років Юрій почав займатись волейболом. Після перших успіхів Юрія Михайловича взяв під крило тренер Володимир Пономаренко в місцеву ДЮСШ. Тепер він міг повноцінно тренуватись. Умови були на порядок краще дворових майданчиків. У 1956 році Юрій Михайлович потрапив у “Буревісник” - команду Харкова, до якої входили кращі волейболісти вузівських команд. У складі збірної Української РСР у 1967 році став чемпіоном СРСР і переможцем спартакіади народів СРСР. З 1965 року був незмінним капітаном команди. Володів надзвичайно сильною бічною подачею крюком, завдяки цьому отримав прізвисько “людина - катапульта”. Окремим періодом життя Юрія Михайловича стали 2,5 роки тренерської діяльності у Єгипті. За цей час він зумів вивести єгипетську команду, першу на африканському континенті, на Олімпійські ігри. У 1992 році досвідченним спеціалістом повернувся в Україну і обійняв посаду завідувача кафедри спортивних ігор у рідному Харківському педагогічному інституті (нині Харківський національний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди. Також був членом виконкому Федерації волейболу України, з 1996 р. - заступник голови Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України. За вагомий внесок у розвиток спорту в Радянському Союзі та в Україні двічі був нагороджений орденом “Знак пошани”. У 2007 році Поярков включен до Книги рекордів Гіннеса ( три олімпійські медалі на трьох Олімпіадах, у тому числі дві золоті). Помер Юрій Михайлович в день свого 80 дня народження, 10 лютого 2017 року. Поховали Юрія Михайловича на 2-му міському кладовищі міста Харкова.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поярков Юрій Михайлович Спортсмен, тренер, харків’янин, дворазовий Олімпійський чемпіон 1964, 1968р, чемпіон світу і Європи 1967, 1971р, бронзовий призер Олімпійських ігор 1972 р…

Номер слайду 2

Юрій Поярков народився в Харкові 10 лютого 1937 року. Разом з містом пережив страшні роки окупації, післявоенний розквіт, не покидав Харків навіть за часів найвищіх кар’єрних успіхів. З дитинства грав у футбол, виступав за Дзержинський район у першості міста.

Номер слайду 3

Майбутній чемпіон з дитинства знав ким хоче бути, його любов до волейболу часом доходила до фанатизму. У 15 років Юрій почав займатись волейболом. Після перших успіхів Юрія Михайловича взяв під крило тренер Володимир Пономаренко в місцеву ДЮСШ. Тепер він міг повноцінно тренуватись. Умови були на порядок краще дворових майданчиків.

Номер слайду 4

У 1956 році Юрій Михайлович потрапив у “Буревісник” - команду Харкова, до якої входили кращі волейболісти вузівських команд. У складі збірної Української РСР у 1967 році став чемпіоном СРСР і переможцем спартакіади народів СРСР. З 1965 року був незмінним капітаном команди. Володів надзвичайно сильною бічною подачею крюком, завдяки цьому отримав прізвисько “людина - катапульта”.

Номер слайду 5

Окремим періодом життя Юрія Михайловича стали 2,5 роки тренерської діяльності у Єгипті. За цей час він зумів вивести єгипетську команду, першу на африканському континенті, на Олімпійські ігри.

Номер слайду 6

У 1992 році досвідченним спеціалістом повернувся в Україну і обійняв посаду завідувача кафедри спортивних ігор у рідному Харківському педагогічному інституті (нині Харківський національний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди. Також був членом виконкому Федерації волейболу України, з 1996 р. - заступник голови Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України. За вагомий внесок у розвиток спорту в Радянському Союзі та в Україні двічі був нагороджений орденом “Знак пошани”. У 2007 році Поярков включен до Книги рекордів Гіннеса ( три олімпійські медалі на трьох Олімпіадах, у тому числі дві золоті).

Номер слайду 7

Помер Юрій Михайлович в день свого 80 дня народження, 10 лютого 2017 року. Поховали Юрія Михайловича на 2-му міському кладовтщі міста Харкова.

ppt
Додано
13 грудня 2023
Переглядів
142
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку