Презентація на тему "Практичне заняття №2. Стоянки первісних людей на території України (робота з контурною картою)"

Про матеріал
Презентація для практичного заняття з предмета "Всесвітня історія. Історія України" ( інтегрований курс). Тема уроку "Стоянки первісних людей на території України (робота з контурною картою)"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття №2. Стоянки первісних людей на території України

Номер слайду 2

Мета: характеризувати найвідоміші стоянки й пам'ятки первісних людей на території України; виконувати прості завдання на контурній карті;розвивати вміння використовувати історичні джерела для пошуку відповідей на поставлене запитання;поглибити знання учнів з теми «Життя людей за первісних часів» шляхом вивчення особливостей пам’яток первісних людей на території України;виховувати самостійність у прийнятті рішень, індивідуальну та колективну відповідальність.виховувати повагу до історичного минулого своєї Батьківщини.

Номер слайду 3

Хід практичної роботиІ рівень (3 б.). 1. На якому континенті з’являються осередки перших людей і відбувається процес розселення? _______________________________2. Головними винаходами мезоліту стали..__________________________________________________3. Перелічіть заняття первісних людей, що називають привласнюючим ___________________________________

Номер слайду 4

ІІ рівень (3 б.) 4. Дослідіть та опишіть стоянку первісних людей на території України Яку стоянку зображено та до якого періоду вона належить ?Хто з предків людини мешкав на стоянці?У яких умовах жили первісні люди та чим займалися?

Номер слайду 5

ІІІ рівень (3 б.) 5. Складіть 3 запитання до картини Кирилівська стоянка (реконструкція І. Їжакевича)

Номер слайду 6

ІV рівень. 6. Робота з контурною картою. Діти, вам потрібно зараз нанести на контурну карту стоянки первісних людей на території України в період кам’яного віку та оформити легенду карти. цим знаком ми будемо позначати стоянки на контурній карті. Стоянки : Королево Киїк-Коба Мізин Кирилівська Межиріч Стоянки первісних людей кам'яного віку

Номер слайду 7

Рефлексія. Вчитель: сьогодні на уроці ми з вами навчилися показувати на карті….встановили, що зі зміною природних умов змінювалися….використовуючи малюнки, змогли описати, як….узагальнили знання з життям людей, які жили на території України….

Номер слайду 8

Повторити §5 Створити розповідь про один день із життя людей на одній із стоянок (на вибір) 5-7 речень. Домашнє завдання:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лєбєдєва Оксана Василівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
29 вересня 2022
Переглядів
877
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку