Презентація на тему: "Пренатальна педагогіка"

Про матеріал
В давнину вважали, що вагітні жінки та молоді мами пов’язані незримою енергетичної ниткою з Космосом. Під час вагітності жінка стає більш чутлива і сприйнятлива до всього того, що бачить і чує навколо. А те, що відчуває мама, відчуває і її дитина. Цим і займається пренатальна педагогіка .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пренатальна педагогіка. Виконала: Тюріна О. ВПеревірив: Курінний Я. В

Номер слайду 2

Виявляється дитина з молоком матері вбирає її таланти. У обдарованої мами народжуються обдаровані діти. Так що починайте вже зараз працювати над собою.

Номер слайду 3

В давнину вважали, що вагітні жінки та молоді мами пов’язані незримою енергетичної ниткою з Космосом. Під час вагітності жінка стає більш чутлива і сприйнятлива до всього того, що бачить і чує навколо. А те, що відчуває мама, відчуває і її дитина. Цим і займається пренатальна педагогіка . У Стародавній Індії для вагітних жінок влаштовували храмові обряди, під час яких жінки насолоджувалися прекрасними танцями, слухали мелодійну музику.у Стародавньому Китаї існували спеціальні заклади для вагітних, де вони могли відпочити і помилуватися творами мистецтв, погуляти в доглянутих садах і парках.в Стародавній Греції вагітні поклонялися богині Артеміді, захисниці породіль, милувалися античними статуями інших богів і вважали, що отримують від них підтримку.

Номер слайду 4

У всіх країнах майбутніх і молодих мам оберігали і ставилися до них з особливою увагою. Вже в давнину було відомо, що під час вагітності закладається не тільки фізичне, а й емоційне розвиток майбутньої дитини, а значить і майбутньої нації. Все це цілком і повністю збігається з думкою сучасних лікарів. Внутрішньоутробна педагогіка виділена в спеціальний розділ медицини.

Номер слайду 5

До трьох місяців. Формування вегетативної та нервової системи, головного мозку.Інформація до плоду надходить через органи чуття матері. Майбутній мамі оточувати себе гарними речами, ходити в картинні галереї, театри. З чотирьох до шести місяців. Плід починає ворушитися, виражати свої емоції. Збільшується чутливість плоду до психо-емоційному стану матеріМайбутній мамі займатися йогою, медитувати, спілкуватися з малюком рівним і ласкавим голосом.з семи до дев’яти місяців. Малюк ставати сприйнятливий не тільки до маминого голосу, але і звуків зовнішнього світу.

Номер слайду 6

Читайте маляті казки, співайте пісні. Спілкування з приємними людьми і, як наслідок, позитивні емоції мами, формують стійку психіку крихти. Перші місяці життя. Фізично мама і малюк вже відокремлені один від одного, але емоційно вони ще одне ціле. Як і в останні місяці вагітності, малюк почуває теж, що і мама. Але до цього додаються ще й його власні відчуття. Мамі необхідно підтримувати гарний настрій, більше відпочивати і підвищувати самооцінку. Як це не дивно, від цього залежить і самооцінка дитини, а також сприйняття їм навколишнього світу. Прості психологічні техніки допоможуть і мамі і малюкові підтримувати бадьорість духу, розвивати таланти і просто жити радісно і щасливо.

Номер слайду 7

Творчість під час вагітностіВідомо, що творчість, знімає втому і приносить радість, гармонізує енергетику організму. До того ж саме під час вагітності у більшості жінок розкриваються таланти, про які вони навіть не підозрювали. Чим обдаровані ви? Не поспішайте говорити, що у вас немає особливих талантів. Подумайте і напевно знайдете улюблену справу. Можливо, на нього раніше не вистачало часу. Вишивання, розведення квітів, малювання, колекціонування … Як можна більше часу приділяйте своєму улюбленому заняттю і пам’ятайте, що ви творите і для себе, і для своєї дитини. Він зараз співучасник процесу, можна сказати, співтворець.

Номер слайду 8

Музика під час вагітностіСпів покращує самопочуття і укріплює нервову систему, а також тренує дихальну систему. У процесі співу задіяно діафрагмальне дихання. Як наслідок, відбувається насичення організму киснем, що дуже корисно для мами і крихти. Соромитеся співати? Увімкніть магнітофон, виберіть касету з дитячими пісеньками. У них простий мотив, вони життєрадісні і піднімуть вам настрій. Та й маляті напевно такий вибір припаде до душі. Залишилося ще трохи почекати і ви будете співати вже дуетом.

Номер слайду 9

Релаксація під час вагітностіМатусі – дуже неспокійні створення. Будь-яке необережне слово або косий погляд може їх вивести з себе. Щоб так гостро не реагувати на ситуацію, вчіться мистецтву саморегуляції. Уявіть свою негативну емоцію у вигляді якоїсь людини, подивіться йому прямо в очі. Одночасно відчуйте що відбувається з вашим тілом (можливо плечі зсутулившись, стиснулися кулаки, затряслися коліна або встав ком у горлі). Розслабтеся, струсіть руки-ноги. Ваше завдання позбутися фізичного відчуття. Потім подумки зменшите в розмірах людини-емоцію, зменшуйте до тих пір, поки він зовсім не зникне. Ця вправа вимагає тренування, не відступайте, привчайте себе розслаблятися і подумки видаляти негативні емоції. Доведено, що у сильних духом мам народжуються більш психологічно стійкі діти.

Номер слайду 10

Розвиток пам’яті під час вагітностіЦя вправа підходить для прогулянок. Гуляти з коляскою по одним і тим же доріжках буває утомливо й нудно. Перетворіть цей час у своєрідний урок тренування пам’яті. Більш пильно подивіться на знайому лавку або гойдалки, як би подумки сфотографуйте їх. На хвилину закрийте очі, відтворіть картинку. Потім відкрийте очі і учините «фото» з оригіналом. Поступово розширюйте межі фотографії, запам’ятовуйте двір, будівлі, пейзаж. Якщо будете тренуватися регулярно, дуже скоро пам’ять стане просто феноменальною. Через деякий час теж саме вправу зможете робити з малюком, розвивати його пам’ять і уважність.

Номер слайду 11

Розвиток мислення під час вагітностіДуже корисно розвивати образне мислення. Ще Аристотель говорив, що душа не може думати без уявного образу. Коли розум мислить оригінально, світ починає грати новими фарбами, та й нестандартний підхід, часом, допомагає швидше знайти рішення проблеми. Подивіться на будь-який предмет і назвіть як мінімум десять варіантів призначення цієї речі. Наприклад, табурет. Для чого він? Природно для того, щоб на ньому сидіти. Але він ще може стати маленьким столиком. Ще його можна продати, а на виручені гроші купити морозиво. Придумуйте якомога більше різноманітних варіантів. Розвивайте креативне мислення. Малюк, подорослішавши, буде копіювати вас, а значить і у нього з дитинства буде розвиватися образне оригінальне мислення.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
6 березня 2023
Переглядів
411
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку