Презентація на тему "Приготування вареників з різними фаршами"

Про матеріал
Презентація на тему "Приготування вареників з різними фаршами". Дана презентація допоможе вчителю пояснити новий матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Приготування вареників зрізними фаршами

Номер слайду 2

Тісто для вареників Для вареників готують прісне тісто. Воно може готуватись з пшеничного, житнього, гречаного борошна або з їх суміші. Тісто для вареників готують на воді, сметані, кефірі, молоці. У тісто для вареників по-домашньому додають соду. Просіяне тісто насипають гіркою, в середині роблять заглиблення, в яке вливають рідину, проціджений розчин солі і цукру, додають сирі збиті яйця і замішують круте тісто. Тісто накривають серветкою і залишають на 30-40хв. для набухання клейковини і надання йому еластичності.

Номер слайду 3

Способи формування вареників. Тісто розкачують завтовшки 1-1,5мм, потім з нього вирізають варениці за допомогою виїмки, посередині кладуть начинку, краї заліплюють. При цьому способі залишається багато тіста, яке знову треба переробляти.

Номер слайду 4

Способи формування вареників. Тісто розробляють на валик діаметром 2-3см, ріжуть його на шматочки (масою 10-11г), кожен обкочують у борошні і розкочують на варениці завтовшки 1-1,5мм, посередині кладуть начинку (12-13 г на 1шт.), краї з'єднують, защипують, надають форму півмісяця.

Номер слайду 5

Способи формування вареників. Тісто розкачують завтовшки 1-1,5мм, ріжуть на смужки, потім на квадрати розміром 5 х 5см. Начинку кладуть посередині квадрата і зліплюють два протилежні кінці у трикутник. Тісто розкачують у вигляді прямокутника завтовшки 1-1,5 мм, завширшки 10 см. На одну половину тіста на відстані 1 см від краю викладають начинку по всій довжині прямокутника на 6-7 см одна від одної. Краї змащують яйцем, накривають начинку другою половиною тіста і виїмкою вирізають вареники. Обрізки тіста з'єднують і повторно розкачують.

Номер слайду 6

Начинки для вареників Як начинку використовують сир, смажену капусту, картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені і товчені сухофрукти, варену квасолю, горохове пюре, пшоняну або гречану кашу, гриби.

Номер слайду 7

Особливості приготування Варять вареники у крутому підсоленому окропі (на 1кг вареників 4л води). Коли вареники спливуть, нагрівання зменшують і доводять їх до готовності при помірному кипінні 5-7хв. Готові вареники виймають шумівкою. Обсушують зварені вареники в друшляку. Обсушена поверхня вареників не тільки буде утримувати масло і сметану, а й просочиться ними.

Номер слайду 8

Правила подавання вареників Перед подаванням на підігріту тарілку кладуть вареники (7-8 шт. на порцію) і заправляють пасерованою із салом цибулею. Вареники із солодкою начинкою поливають розтопленим маслом і додають сметану чи ряжанку.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Грішина Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лукаш Оксана Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 березня 2020
Переглядів
4926
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку