Презентація на тему "Приготування виробів з дріжджового опарного тіста"

Про матеріал
Презентація для показу здобувачам освіти під час вивчення дріжджового опарного тіста. Пошагове приготування тіста, формування виробів,випікання,приготуванн заливки та змазування виробів після випікання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Синнабон. Майстер виробничого навчання Світлана Торгоня

Номер слайду 2

Історія виникнення Синабон — це булочки, які вважаються найвідомішою випічкою у світі.Історія бере початок з 1985 року у сім'ї з Сіетла (США). Батько Річ і син Грег Комени вирішили придумати унікальний рецепт здобної булочки, яка стане найкращою у світі. Спробувавши багато варіантів, все ж таки, їм вдалося, і вони почали випікати булочки у вигляді невеликих рулетів, приправлених корицею та сирною начинкою

Номер слайду 3

Найпопулярніший рецепт Інгредієнти для тіста: Молоко — 250 мл. Борошно пшеничне — 4,5 склянки. Цукор — 100 г. Вершкове масло — 75 г. Сіль — 1 ч. л. Сухі дріжджі — 2,5 ч. л. Яйце — 2 шт.Інгредієнти для начинки: Мелена кориця — 2,5 ст. л. Цукор — 1 склянка. Вершкове масло — 75 г.Інгредієнти для помадки: Цукор — 1/2 ч. л. Цукрова пудра — 200 г. Вершкове масло — 50 г. Вершковий сир — 100 г. Сіль — 1/8 ч. л.

Номер слайду 4

Молоко — 250 мл. Борошно пшеничне — 4,5 склянки. Цукор — 100 г. Вершкове масло — 75 г. Сіль — 1 ч. л. Сухі дріжджі — 2,5 ч. л. Яйце — 2 шт. Замішуємо опарне дріжджове тісто

Номер слайду 5

Готуємо посипку для синабонів

Номер слайду 6

Розкочування тіста в пласт товщиною 1-1.5 сантиметри

Номер слайду 7

-змазуємо розмякшеним маслом-посипаємо посипкою

Номер слайду 8

Формуємо рулет. Нарізуємо на кільця товщиною 4-4.5 сантиметри. Нарізаємо на кільця товщиною 4-4.5 сантиметри

Номер слайду 9

Розстоюємо 40 хвилин Випікають при180 градусах 25-30 хвилин

Номер слайду 10

Готуємо заливку

Номер слайду 11

Випечені виробизмазуютьзаливкою

Номер слайду 12

Загадки про дріжджове тісто-На дірявім мості танцювали гості-Що за хліб такий святковий. На рушник вмостився новий? -М'яли, били і місили, І качали, і ліпили. Залишили підрости, Щоб рогалики спекти. -Він і чорний, він і білий,І завжди він загорілий. Як до столу ми йдемо,То без нього не їмо.-Без рук, без ніг, а по столу повзе. Що це?-І поживне, і смачне,Біле, пінне, запашне. Залюбки малята п’ють,Здоровенькими ростуть.

Номер слайду 13

Цікаві факти про булочки «Синнабон»: Варто зазначити що, сьогодні більш ніж у 50 країнах відкриті кондитерські, пекарні і кафе, в яких випікаються булочки відомого світового бренду «Синабон». Назву булочки Cinnabon отримали на честь особливого сорту кориці, який додають в цю випічку. Найароматніша кориця сорту «Макара» вирощується спеціально для «Сінабон» високо в горах Індонезії. Суміш для випічки, яка дає тісту досконалу м'якість і повітряну текстуру — офіційно запатентована і тримається у найсуворішому секреті. Вершковий сир для глазурі, який є фінальним штрихом і робить булочки ніжними на смак, запатентований під кумедною назвою Ooey-Gooey.

Номер слайду 14

pptx
Додано
8 лютого
Переглядів
201
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку