Презентація для показу здобувачам освіти під час вивчення дріжджового опарного тіста.
Пошагове приготування тіста, формування виробів,випікання,приготуванн заливки та змазування виробів після випікання.
Синнабон. Майстер виробничого навчання Світлана Торгоня
Номер слайду 2
Історія виникнення Синабон — це булочки, які вважаються найвідомішою випічкою у світі.Історія бере початок з 1985 року у сім'ї з Сіетла (США). Батько Річ і син Грег Комени вирішили придумати унікальний рецепт здобної булочки, яка стане найкращою у світі. Спробувавши багато варіантів, все ж таки, їм вдалося, і вони почали випікати булочки у вигляді невеликих рулетів, приправлених корицею та сирною начинкою
Номер слайду 3
Найпопулярніший рецепт Інгредієнти для тіста: Молоко — 250 мл. Борошно пшеничне — 4,5 склянки. Цукор — 100 г. Вершкове масло — 75 г. Сіль — 1 ч. л. Сухі дріжджі — 2,5 ч. л. Яйце — 2 шт.Інгредієнти для начинки: Мелена кориця — 2,5 ст. л. Цукор — 1 склянка. Вершкове масло — 75 г.Інгредієнти для помадки: Цукор — 1/2 ч. л. Цукрова пудра — 200 г. Вершкове масло — 50 г. Вершковий сир — 100 г. Сіль — 1/8 ч. л.
Номер слайду 4
Молоко — 250 мл. Борошно пшеничне — 4,5 склянки. Цукор — 100 г. Вершкове масло — 75 г. Сіль — 1 ч. л. Сухі дріжджі — 2,5 ч. л. Яйце — 2 шт. Замішуємо опарне дріжджове тісто
Номер слайду 5
Готуємо посипку для синабонів
Номер слайду 6
Розкочування тіста в пласт товщиною 1-1.5 сантиметри
Номер слайду 7
-змазуємо розмякшеним маслом-посипаємо посипкою
Номер слайду 8
Формуємо рулет. Нарізуємо на кільця товщиною 4-4.5 сантиметри. Нарізаємо на кільця товщиною 4-4.5 сантиметри
Номер слайду 9
Розстоюємо 40 хвилин Випікають при180 градусах 25-30 хвилин
Номер слайду 10
Готуємо заливку
Номер слайду 11
Випечені виробизмазуютьзаливкою
Номер слайду 12
Загадки про дріжджове тісто-На дірявім мості танцювали гості-Що за хліб такий святковий. На рушник вмостився новий? -М'яли, били і місили, І качали, і ліпили. Залишили підрости, Щоб рогалики спекти. -Він і чорний, він і білий,І завжди він загорілий. Як до столу ми йдемо,То без нього не їмо.-Без рук, без ніг, а по столу повзе. Що це?-І поживне, і смачне,Біле, пінне, запашне. Залюбки малята п’ють,Здоровенькими ростуть.
Номер слайду 13
Цікаві факти про булочки «Синнабон»: Варто зазначити що, сьогодні більш ніж у 50 країнах відкриті кондитерські, пекарні і кафе, в яких випікаються булочки відомого світового бренду «Синабон». Назву булочки Cinnabon отримали на честь особливого сорту кориці, який додають в цю випічку. Найароматніша кориця сорту «Макара» вирощується спеціально для «Сінабон» високо в горах Індонезії. Суміш для випічки, яка дає тісту досконалу м'якість і повітряну текстуру — офіційно запатентована і тримається у найсуворішому секреті. Вершковий сир для глазурі, який є фінальним штрихом і робить булочки ніжними на смак, запатентований під кумедною назвою Ooey-Gooey.