Презентація на тему: "Проблема входження молоді в дорослий світ" за романом Гарпер Лі "Убити пересмішника"

Про матеріал
Цей матеріал допоможе вчителеві розширити уявлення учнів про американську літературу 20ст., познайомити з особистістю письменниці Гарпер Лі та її книгою, аргументувати власне ставлення до персонажів та їх поведінки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пельчер Надія Василівна, вчитель зарубіжної літератури Новошинської гімназії Вигодської селищної ради 2021 рік

Номер слайду 2

Хороша книга одночасно навчає і зачаровує. “Убити пересмішника” ─ краща книга усіх часів.

Номер слайду 3

Гарпер Лі народилась 28 квітня 1926 року в маленькому містечку Монровілль в південній частині штату Алабама. В дитинстві Лі була жвавою дитиною, зірвиголовою, дуже схожою на свою героїню в романі, яка також рано навчилась читати і з цікавістю спостерігала за життям навколо.

Номер слайду 4

Роман Гарпер Лі “Вбити пересмішника” був опублікований у 1960 році. Отримав Пулітцерівську премію, приніс автору визнання в Америці і в світі, багато почесних звань і нагород.

Номер слайду 5

«Твір Харпер Лі дає надію, що справедливість і рівність переможе над злом, яке панує зараз у суспільстві», - зазначила Шамі Чакрабарті, член журі премії «Baileys». Одного зимового вечера 1958 року Гарпер Лі в квартирі намагалася разібратися в хаосі свого рукопису, несподівано відкрила вікно, і 5 років работи опинились на брудному снігу. В зв’язку з тим, що погода була сприятлива, роман зберігся. Назва роману повністю відповідає його змісту . Спочатку роман називався “Піди , постав вартового”, потім “Атикус”. І вже пізніше автор дала назву “Вбити пересмішника”. Лі з батьком. 1961р.

Номер слайду 6

Події в романі відбуваються впродовж трьох років (1933-1935рр.) у маленькому провінційному містечку штату Алабама за часів “Великої депресії”.

Номер слайду 7

Герої її роману так чи інакше зв'язані з боротьбою за права кожної чесної людини — незалежно від кольору її шкіри — за право на спокійне життя, на працю, відпочинок. 

Номер слайду 8

Толерантність – це не поступка, поблажливість чи потурання. Це, передусім, активна позиція, що формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини.

Номер слайду 9

Пересмішник — горобцеподібний птах, який у творі символізує невинність. Вже в назві роману бачимо його головний символ - пташка пересмішник.  Убити пересмішника - найстрашніший гріх, говорить Аттікус. І насправді це так. Пташка нікого не чіпає, не псує рослини, не шкодить людям. У творі два пересмішника - Том Робінсон і Опудало Редлі. Том поплатився за свою доброту намагаючись допомогти, як йому здавалося, бідній дівчині .Редлі був одним із самих найдобріших жителів Мейкомба.

Номер слайду 10

Грегори Пек и Харпер Ли 1962 г. Мэри Бэдхем и Грегори Пек

Номер слайду 11

Номер слайду 12

«Не можеш зрозуміти людину, не влізши в її шкуру» Гарпер Лі

ppt
До підручника
Зарубіжна література 9 клас (Ніколенко О.М., Зуєнко М.О., Стороха Б.В., Туряниця В.Г., Орлова О.В.)
Додано
9 грудня 2021
Переглядів
2807
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку