Презентация на тему Проблема забруднення повітря та її шляхи розвязання

Про матеріал
• Презентація до уроку 8 класу з хімії " Презентация на тему Проблема забруднення повітря та її шляхи розвязання " • Бажаючі можуть скачати)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проблема забруднення повітря та шляхи її розв'язання. Виконав: Стрельбицький Євгеній

Номер слайду 2

Забруднення навколишньго середовища!Під забрудненням навколишнього середовища розуміють небажану зміну його властивостей в результаті антропогенного надходження різних речовин і сполук. Це забруднення приводить до шкідливої дії на літосферу, гідросферу, атмосферу, на біосферу, на будівлі, конструкції і матеріали, а зрештою і на саму людину.

Номер слайду 3

Головне Джерело забруднення! Головним джерелом забруднення довкілля є повернення в природу величезної маси відходів, які утворюються в процесі виробництва, транспорту і споживання в людському суспільстві.

Номер слайду 4

Забруднення атмосфери!Це результат викидів забруднюючих речовин. Вони переносяться по повітрю від джерел появи до місць їхнього руйнуючого впливу. По ходу переміщення, вони можуть змінюватися, включаючи хімічні перетворення одних речовин в інші, ще більш небезпечні. Такі речовини наносять шкоду людям, живій і неживій природі, екосистемам, будівельним матеріалам, природним ресурсам, тобто всьому довкіллю.

Номер слайду 5

Викиди оксидів азоту і сірки, хлору та інших сполук у поєднанні з краплями води у повітрі спричинюють кислі опади дощу й снігу. Страждають водойми, де вимирає, майже, все. Дуже знижується родючість полів та луків. Мінеральні кислоти атакують і "населення" ґрунтів, і сам гумус, який втрачає частину Mg,Са,К Все це дуже знижує врожайність. Якщо ви забули парасольку і потрапили під дощ, постарайтеся знайти укриття або, хоч би, заховати від опадів голову. Кислота з неба !

Номер слайду 6

Забруднення повітря:Існує два основні джерела забруднення атмосфери: природний і антропогенний. Природний - це вулкани, лісові пожежі, запорошені бурі, вивітрювання, процеси розкладання рослин і тварин. Джерелами антропогенного забруднення атмосфери різними речовинами є теплоенергетика, нафто- та газопереробка, промисловість, транспорт … Забруднення повітря

Номер слайду 7

Бережіть природу!

pptx
Додано
20 липня 2021
Переглядів
15219
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку