Презентація на тему "Проєкт "Водяна лілія""

Про матеріал
В презентації міститься корисний і цікавий матеріал про дивовижну рослину, яку можна побачити лише в басейні Амазонки. Цю розробку пропоную використати на уроці Я досліджую світ при вивченні теми: "Природа материків".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт “Водяна лілія”(урок з предмету “Я досліджую світ”)підготувала вчитель 4 класу Новогупалівської гімназіїШмаргун Н. В.

Номер слайду 2

13.02.2024 СьогодніРанкове коло Вправа «Капелюшок бажань» ­ Я бажаю квітам... ­ Я бажаю друзям... -Я бажаю собі... -Я бажаю всім …

Номер слайду 3

Відгадайте загадку: Стоять красуні на воді,Вінки в них білі й золоті.

Номер слайду 4

Вікторія амазонська, або вікторія регія (Victoria amazonica) — один з видів квіткових рослин, найбільший з родини лататтєвих.

Номер слайду 5

13.02.2024 СьогодніПершого січня 1837 англійський мандрівник Річард Шомбург записав у подорожньому щоденнику про чудове відкриття:«Я задумливо дивився на розстелену навколо мене водяну гладь, як раптом якийсь дивний предмет вдалині, біля самого південного краю річки, прикував до себе мою увагу. Я не міг навіть скласти собі ніякого поняття, що це за предмет, і лише прискорено просувався до нього у своєму човнику, весь охоплений подивом. Скоро я опинився перед одним із чудес рослинного світу і забув усі тривоги та негаразди! Розквітла квітка мала до одного фута (30 см) в поперечнику і складалася з сотень пелюсток. При початку розпускання квітка мала по краях ніжно-біле забарвлення, середина ж була пурпурова, — здавалося, переді мною лежало нічим не прикрите серце, яке б'ється! Кров із серця прагнула витекти назовні, мало-помалу забарвлюючи навколишні пелюстки в ніжно-рожевий колір; через день рожево-червоне забарвлення поширювалася по всій квітці. Ні з чим незрівнянна краса цієї водяної лілії поєднана з чудовим ароматом».

Номер слайду 6

Інформаційне повідомлення дітей. ВІКТОРІЯРЕГІЯ

Номер слайду 7

Інформаційне повідомлення дітей. ЛАТАТТЯБІЛЕ

Номер слайду 8

Руханка “Паляниця”

Номер слайду 9

ВІКТОРІЯ РЕГІЯ водяна ЛАТАТТЯ БІЛЕ * найбільше латаття рослина, * маленька квітка *змінює колір латаття, * білого кольору *басейн Амазонки ховається * тонке стебло *вживають в їжу під воду * занесено до *занесено до Червоної книги Книги рекордів Гіннеса

Номер слайду 10

Презентація робіт

Номер слайду 11

Хвилинка-цікавинка. Квітка латаття є барометром: у хорошу погоду вона розтуляє пелюстки о 7 годині ранку і стуляє ввечері о 17-18 годині. Трапляється, що лілія розпускається близько 9-ї години. Це означає, що в другій половині дня можливий дощ, а якщо квітка зовсім не з’являється на поверхні води – краще в дорогу не вирушати: або буде затяжний дощ або похолодає.

Номер слайду 12

СЕНКАНВІКТОРІЯ РЕГІЯ. Красива, велика. Росте, цвіте, прикрашає. Росте в Південній Америці. Латаття.

Номер слайду 13

Рефлексія “Сонечко”(Jamboard- дошка) Позначте свою активність на уроці, порівнюючи її з сонечком. Перемістіть коло на відповідне зображення.

pptx
Додано
31 березня
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку