Презентація на тему: "Профілактика йододефіциту та діабету"

Про матеріал
Презентація на тему: "Профілактика йододефіциту та діабету" Загальна кількість слайдів - 13
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика йододефіциту та діабету.

Номер слайду 2

Яка справжня роль йоду у людському здоров'ї ?Йод — хімічний елемент, відомий усім, але мало хто знає про його справжню роль у людському здоров'ї. Йод бере участь в обміні абсолютно всіх речовин: білків, жирів, вуглеводів, вітамінів. І якщо є дефіцит йоду, повністю порушується весь обмінний процес, тобто не відбувається нормального засвоєння всіх корисних речовин, які споживаються.

Номер слайду 3

Поміркуймо !Скільки людина за все своє життя споживає йоду?близько 5 – 6 грамів йоду, тобто 1 чайну ложку. Важливо, щоб ця невелика кількість була рівномірно розподілена протягом усього життя. Добова потреба в йоді становить 0,1 – 0,2 мкг.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

В Україні існує природний дефіцит йоду. Щоб запобігти проблемам, пов’язаним із йододефіцитом, необхідно вживати більше…… SIAFOOD

Номер слайду 6

ТА найкращий вибір - ЙОДОВАНА СІЛЬ! При цьому не треба збільшувати кількість солі, яку ти споживаєш. Необхідно дотримуватись лише кількох простих правил.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Цукровий діабет – у перекладі з грецької “діабет” означає витікання цукру ”. У здорової людини підшлункова залоза виробляє гормон інсулін, який доставляє розчинену у крові глюкозу всередину клітин. При цукровому діабеті глюкоза не може проникнути в клітини і залишається в крові, а відтак виводиться з організму.

Номер слайду 9

Люди з таким діабетом виробляють або дуже мало інсуліну, або не виробляють взагалі. Цей тип може вражати людей будь-якого віку, але зазвичай розвивається у дітей та молоді. Люди з цим типом мусять колоти інсулін щодня, щоб контролювати рівень глюкози в крові. Якщо у них не буде доступу до інсуліну, вони помруть. Його називають ще неінсулінозалежним або "дорослим". Він може виникнути у будь – якому віці. Ви можете його мати, але про це не знати багато років. Діагноз можуть встановити, коли з’являються ускладнення або людина тестує свою кров або сечу на рівень глюкози. Може призвести до ускладнень для мами і дитини. 

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Пам’ятайте, що навіть один день неправильного харчування може збільшити ризик виникнення цукрового діабету 2-го типу.І ще одне: не їжте наодинці. Дослідження показує, що люди, котрі зазвичай їдять наодинці, більше ризикують отримати серцево-судинні захворювання і діабет.

Номер слайду 13

САМОГО ХАРЧУВАННЯ ЗАМАЛО. ДОДАЙТЕ АКТИВНОСТІЩоб підтримувати свою вагу в нормі, пам'ятайте про наступне правило: Будьте активніСпорт – пігулка від багатьох хвороб і профілактика надмірної ваги. Навіть якщо ви маєте зайву вагу, але при цьому постійно активні фізично, ризики появи серйозних хвороб зменшуються в рази.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Мельник Марина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Соць Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 жовтня 2022
Переглядів
1337
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку