Презентація на тему "Психологічна культура особистості"

Про матеріал
Презентація на тему "Психологічна культура особистості" призначена для учнів 10 класу під час засвоєння курсу "Основи психології особистості".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Психологічна культура особистостіКурс “Основи психології особистості”

Номер слайду 2

Що таке психологічна культура?

Номер слайду 3

Психологічна культурасукупність переконань, переживань, уявлень про самого себе.

Номер слайду 4

Психологічна культура може бути розкрита в трьох головних аспектах, що їх виділяє Колмогорова Л. С.:у гносеологічному аспекті;у процесуальне-діяльному аспекті;у суб'єктивно-особистісному аспекті

Номер слайду 5

Коротко... Гносеологічний аспект включає у себе норми, знання, цінності, символи, значення. Якщо мова йде про норми, то це саме культурні норми, які має засвоїти людина. Наступним важливим аспектом є процесуально-діяльний. Головним напрямом цього аспекту є вирішення питання про зміст тієї активності, яка лежить в основі освоєння культури . Звісно, що будь-яке освоєння включає у себе усі потрібні характеристики діяльності, починаючи від мотивації діяльності через процеси й операції її здійснення до результатів й подальшої їх оцінки. Третім важливим аспектом, який розкриває сутність психологічної культури, є суб'єктивно-особистісний аспект.

Номер слайду 6

Суб`єктивно-особистістний аспект. Він включає до свого складу:культуру спілкування,мови й мовлення,поведінки,культуру почуттів,культуру мислення тощо.

Номер слайду 7

Культура мови - надзвичайно актуальна сучасна проблема. Річ у тім, що мова є досить динамічною категорією. І часто мова змінюється у зв'язку із подальшим розвитком суспільства, глобалізація якого призводить до певної глобалізації у мовному просторі. Жодна сучасна мова не може позбутися того впливу, який на неї оказує так званий прогрес. Чому культура мови є настільки важливою?

Номер слайду 8

Культура поведінки загалом є нормативно-регулятивною категорією, хоча визначальними тут можуть бути й особистісні якості.

Номер слайду 9

Культура мисленнянадзвичайно важливий аспект особистісної культури. Вона передбачає свідому організацію власного мислення й надзвичайну самоорганізацію людини взагалі. Інакше кажучи, культура мислення є передумовою для формування того, що називається особистісною культурою.

Номер слайду 10

Використані матеріалиhttps://ru.osvita.ua/vnz/reports/psychology/

pptx
Додано
2 квітня 2021
Переглядів
2046
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку