Презентація на тему: "Регбі-5"

Про матеріал
Ознайомлення учнів з модулями НУШ 5-7 клас. Що об’єднує нові спортивні активності? Гендерно рівні (хлопці й дівчата можуть грати разом) Безпечні Безконтактні Інклюзивні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Регбі-5

Номер слайду 2

Регбі-5 — це різновид гри для дітей з легендарним овальним м’ячем. Різновид безконтактного регбі з використанням додаткового спортивного обладнання – 2-х стрічок на наліпках (тегів). 

Номер слайду 3

В 2009 році в Одесі розроблено гру «Регбі-5»

Номер слайду 4

 Команда: кількість гравців і склад команди.    В регбі-5 грають команди з рівною кількістю гравців. В ідеалі кількість становить 5 гравців, але ця кількість може змінюватись в залежності від розмірів поля, команди і кількості запасних гравців. Можливі склади гравців регбі-5: - тільки хлопці;- тільки дівчата;- змішаний склад (в складі команди і хлопці, і дівчата).

Номер слайду 5

Скільки замін можна зробити під час гри?  Кожна сторона має домовитись про кількість замін. Заміни можуть здійснюватися в будь-який час, коли м'яч поза грою або в перерві. Про кількість замін потрібно повідомити суддю. Можливі зворотні заміни. Вчителі (судді): протягом матчу два вчителя (судді) можуть вести (судити) гру по тайму кожен, знаходячись на полі.

Номер слайду 6

Початок гри. Гру починають з вільного удару з центру поля на початку кожного тайму матчу, а також після того, як одна з команд приземлила м'яч в заліковому полі. Право тієї чи іншої команди почати гру вільним ударом визначають капітани команд в жеребкуванні, безпосередньо перед стартом гри.2 тайми по 7 хв

Номер слайду 7

Розмір ігрового майданчика. Розмір ігрового майданчика 35*17 метрів. Зал і вулиця однаково добре підходять для гри в шкільний регбі. Можна грати і на траві, і на піску.

Номер слайду 8

Що вважається фолом у регбі-5 Будь який фізичний контакт

Номер слайду 9

Як можна відібрати м'яч у команди противника. Зірвавши стрічку Дії гравця, який зірвав стрічку. Якщо гравцеві вдалося зірвати стрічку, то він повинен негайно підняти руку зі стрічкою і голосно крикнути: «Тег!», - після чого відступити на 1 метр в сторону залікового поля суперника, щоб надати регбісту без стрічки можливість для пасу. Після пасу гравець, який зірвав стрічку, повертає її супернику (передає в руки, а не кидає на спортивний майданчик), після чого отримує право повернутися в гру.

Номер слайду 10

Що заборонено в регбі-5 Передача м'яча. Націлена передача м'яча від одного гравця іншому гравцеві тієї ж команди. Дозволені бічні передачі (паралельні лінії залікового поля) і передачі назад. Всі передачі здійснюються у вигляді кидка. В регбі-5 заборонено передавати м'яч з рук в руки. Передачі м'яча вперед заборонені. У разі порушень цих правил суддя призначає вільний удар.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додано
7 жовтня 2023
Переглядів
3385
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку