Презентація на тему "Різноманітність рослин"

Про матеріал
Мета: розповісти учням про світ рослин та їх пристосування до умов навколишнього середовища; закріпити сформовані поняття «дерева, кущі, трави» ;розвивати інтерес, спостережливість, вміння аналізувати; виховувати бережливе ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Різноманітність рослин. Рослини – живі організми. Презентацію підготувала Презентацію підготувалавчитель початкових класів Мощенської філії КЗ “Хащуватський ліцей” Карташова А. В.

Номер слайду 2

Рослини зелене диво Землі. Рослини – живі організми: РОСТУТЬДИХАЮТЬРОЗМНОЖУЮТЬСЯВІДМИРАЮТЬ

Номер слайду 3

Для життя рослинам потрібно: Сонячне світлоповітряводатеплоґрунт

Номер слайду 4

Здатність рухатися – важлива ознака всіх живих організмів. Чи рухаються рослини?Пересуватися з місця на місце рослини не можуть. Але все ж таки вони рухаються. Рослини рухаються, коли ростуть і розвиваються,повертають своє листя і квітки до Сонця.

Номер слайду 5

Серед рослин розрізняють:деревакущітрави

Номер слайду 6

Цікаві і незвичайні рослини:водоростімохихвощіпапоротіхвойніквіткові

Номер слайду 7

ВОДОРОСТІВодорості живуть лише у воді. Водорості дуже різноманітні. Зелені водорості живуть біля поверхні води. Від водоростей залежить і колір води у річці або ставку. Про яскраво – зелену воду влітку кажуть, що вона “цвіте”. Водоростей у морях і океанах дуже багато. Вони постачають нашій планеті кисень, який виробляюють у процесі живлення. Він розчиняється у воді, ним дихають всі рослини і тварини водойм, а також виділяється у повітря, і ним дихають всі живі організми.

Номер слайду 8

МОХИМохи ростуть на болотах, у вологих лісах, не мають коренів і квітів. Мохи – невеличкі рослини, що підносяться лише на кілька сантиметрів над землею або стеляться на її поверхні.

Номер слайду 9

Хвощі та папоротіХвощі і папороті у минулому були деревами, а тепер – це багаторічні трави. Папоротник Легенды.mp4

Номер слайду 10

Хвойні рослини. Найвище дерево у світі – секвоя вічнозелена – росте в США і має висоту 110,33 м. Хвоя містить багато вітаміну С, який попереджає цингу та інші хвороби.

Номер слайду 11

Квіткові рослини. Ця група рослин охоплює близько 300 тисяч видів. Представники цього виду поширені майже на всій земній кулі. Майже шосту частину суходолу вкривають ліси. Велику площу займають також степи, луки, поля культурних рослин. Живуть квіткові рослини як у прісних водоймах, так і в морях , і океанах. Таким чином, квіткові рослини займають панівне становище.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Використані інтернет ресурси. Папоротник Легенды.mp4https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%B2%D1%96%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%96+%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ah. UKEwilga. Ti8o. Dg. Ah. XO66 QKHd. SXBUAQ_AUIDig. B&biw=1352&bih=380

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Земляная Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 січня 2019
Переглядів
2648
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку