Презентація на тему "Роль дієслів у мовленні"

Про матеріал
Презентація на тему "Роль дієслів у мовленні" по підручнику Надія Кравцова, Ольга Придаток, Валентина Романова.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова3 клас

Номер слайду 2

Роль дієслів у мовленні

Номер слайду 3

Продзвенів шкільний дзвінок. Всі зібрались на урок. В добрий день і в добрий час. Завітали гості до нас. Тож ми усіх вітаємо. Наш урок розпочинаємо.

Номер слайду 4

  Девіз«Гарно, дружно працювати,Мову рідну добре знати».

Номер слайду 5

- Зошит є? -Підручник є ? -Ну, а ручку маєм? -Молодці! Тоді урок, три-чотири... Починаєм!

Номер слайду 6

Ось свій зошит я відкрию,Так, як вчили, покладу. Сяду рівно не зігнуся. За роботу я візьмуся..

Номер слайду 7

Каліграфічна хвилинка Лю Лю Лю ви  ви  ви  вч  вч  вч. Любіть, вивчайте рідну мову.

Номер слайду 8

     Дуже я люблю всі дніІ що хочеш я умію. Творити, співати, радіти. Я вмію діяти чудово,Отже, звусь я – ……...

Номер слайду 9

Гра «Мікрофон»З чого складається наше мовлення?З чого складається речення?Які частини мови ви вже вивчили? Що ви знаєте про дієслово? (З речень) (Зі слів) (Іменник, прикметник, числівник)(Частина мови, яка називає дію предмета, відповідає на питання що робити? що зробити? що будуть робити? )

Номер слайду 10

Номер слайду 11

РОБОТА З ДЕФОРМОВАНИМ ТЕКСТОМ …весна. Тепло …сонечко. На деревах …перші листочки. …веселий щебет пташок. Природа … Довідка: прийшла, з’явилися, пригріло, чути, прокинулася.

Номер слайду 12

Перевірка. Прийшла весна. Тепло пригріло сонечко. На деревах з’явилися перші листочки. Чути веселий щебет пташок. Природа прокинулася. 

Номер слайду 13

Вправа 244 Який звір …… мед? Хто жолуді………..в дуплі? Хто по дорозі………, а у воді …….?Слова для довідки: стрибає, ховає, полюбляє, плаває.

Номер слайду 14

Вправа 244 Який звір полюбляє мед? Хто жолуді ховає в дуплі? Хто по дорозі стрибає, а у воді плаває?

Номер слайду 15

Фізкультхвилинка

Номер слайду 16

Вставте замість крапок потрібні за змістом слова. Підкресліть дієслова. Берізка У нашому садку_______ білокора берізка. Вона гарна в різні пори року. Весною на берізці _________ листочки. Влітку деревце _________ зелені шати. Золотисте вбрання________ на ній восени. А зимою білокора берізка – це срібна красуня. Слова для довідок: з’являється, росте, одягає, розвиваються.

Номер слайду 17

Берізка У нашому садку росте білокора берізка. Вона гарна в різні пори року. Весною на берізці розвиваються листочки. Влітку деревце одягає зелені шати. Золотисте вбрання з’являється на ній восени. А зимою білокора берізка – це срібна красуня.

Номер слайду 18

. Доберіть з дужок потрібне за змістом слово. Давно не було дощу. Раптом (налетіла, насунула) хмара. Великі краплини (затарабанили, закапали, полилися) по дахах. Біля сосни (дзюркоче, витікає, починається) струмок. Він (тече, пливе, біжить) по ярах до річечки. За нашим селом ( росте, тягнеться, височіє) ліс. Діти часто (шукають, збирають, заготовляють) там малину.

Номер слайду 19

Перевірка Давно не було дощу. Раптом налетіла хмара. Великі краплини затарабанили по дахах. Біля сосни дзюркоче струмок. Він біжить по ярах до річечки. За нашим селом росте ліс. Діти часто збирають там малину.

Номер слайду 20

Вправа 246 Два півники, два півники. Горох молотили. Дві курочки-чубарочкидо млина носили. Цап меле, цап меле,коза насипає,а маленьке козеняткона скрипочці грає.

Номер слайду 21

pptx
Додав(-ла)
Кичан Ніна
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
28 лютого
Переглядів
129
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку