Презентація на тему: "Рослини - мандрівники"

Про матеріал
Презентація на тему: "Рослини - мандрівники" допоможе наочно показати учням ті рослини які "прийшли" до нас з інших країн, і прижились так, що ми не уявляємо своє життя без них.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рослини - мандрівники Міні – проект

Номер слайду 2

Які є рослини мандрівники? Яким чином рослини здатні мандрувати? Скільки існує видів рослин мандрівників?

Номер слайду 3

Існує безліч рослин мандрівників навіть можна сказати що всі рослини які існують на землі всі вони є мандрівниками. Рослина як і людина не може проживати на одному місті вона мандрує в пошуках нового місця (домівки)

Номер слайду 4

А чи можуть рослини самостійно мандрувати без людського втручання? Адже в сучасному світі майже всі рослини мандрують за допомогою людини. Звичайно можуть. З допомогою вітру насіння рослин мандрує на інші території.

Номер слайду 5

Саме поняття “рослини – мандрівники” говорить про те, що це рослини які здатні до мандрів ( переміщення на інші території ). Наприклад: кукурудза, яблуня, персик, картопля та багато інших рослин.

Номер слайду 6

Кукурудза Кукурудза найдавніша хлібна рослина 3емлі, найбільша із зернових. 1954 р. в Мехіко під час археологічних розкопок на глибині 70 м. знайшли незвичайну знахідку – шар окам'янілого пилка дикої кукурудзи. За допомогою радіоактивного вуглецю визначили вік знахідки – 60000 років. Учені зробили висновок, що людина стала вирощувати кукурудзу приблизно 10000 років тому.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Яблуня Завдяки своїм особливостям диво-яблуня виникла до історії садівництва. У 1948 році в четвертому томі своїх творів про неї згадує Іван Володимирович Мічурін. Вражений переказами про незвичайну яблуню-сад, Іван Володимирович просить відповіді служби міста Кролівець надіслати яблуневі живці. У 1970 році, за свідченнями місцевого жителя, фахівця райсільгоспуправління М. Палиці, на землі лежали 9 стовбурів яблуні діаметром 30-40 см. До 2008 року їхня кількість майже подвоїлася. Учені не спостерігають на цьому місці аномалій, але всі намагання посадити яблуню в іншому місці не дають результатів.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Персик В Китаї персики вирощують, загорнувши кожен плід паперовим пакетом. Це перешкоджає появу дефектів і робить рівним колір шкірки та м'якоті персиків “ Сплющені персики – це особливий китайський сорт “ пан тао ”, отриманий шляхом схрещення. Кісточка цих персиків кругла, а м'якоть біла або жовта.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Картопля Рослина походить з Південної Америки; там і нині вона росте у дикому стані. 3а оцінками, вік старих відомих слідів дикої картоплі – до 13000 років. Стародавні індіанці почали культивувати картоплю близько 14 тисяч років тому. Картопля вперше була одомашнена в регіоні сучасного південного Перу і крайнього північно-західного регіону Болівії між 8000 і 5000 до нашої ери. В другій половині 16 століття її завезли до Італії іспанці.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Список використаних джерел: Інтернет – ресурси: hрр://uk.wikipedia.org/wiki

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дорощук Іра
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
23 грудня 2019
Переглядів
55663
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку