Презентація на тему: "Розмноження рослин"

Про матеріал
Мета: формувати в учнів уявлення про розмноження рослин; розвивати мовлення, мислення, виховувати спостережливість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розмноження рослин. Презентацію підготувала вчитель початкових класів. Мощенської філії КЗ“ Хащуватський ліцей”Карташова А. В.

Номер слайду 2

Тема уроку: Розмноження рослин. Мета: формувати в учнів уявлення про розмноження рослин; розвивати мовлення, мислення, виховувати спостережливість.

Номер слайду 3

І. Організаційна частина. Пролунав уже дзвінок,Розпочнемо ми урок. У світ природи помандруємо. Все що знаємо пригадаємо. Що не знаємо, пізнаємо.

Номер слайду 4

ІІ. Актуалізація опорних знань.1. Хвилина спостереження. Діти, скажіть мені які природні явища ви сьогодні спостерігали вранці? Хто знає, яка сьогодні температура повітря?Давайте заповнимо наш календар погоди.

Номер слайду 5

2. Самостійна робота. Зараз ви виконаєте тестові завдання, аби пригадати усе, що ми вивчили про рослини.1. Культурні рослини це-□ найкрасивіші рослини□ рослини, які споживають тільки люди□ рослини, які спеціально вирощуються людьми2. У якому ряду названі тільки квіткові рослини?□ ялина, горобина, ромашка□ морська капуста, кульбаба, троянда□ троянда, липа, калина3. Що належить до хвойних рослин?□ липа□ сосна□ кульбаба4. Що містить плід рослини?□ квітка□ насіння □ стебло5. Орган рослини, який знаходиться в ґрунті це…□ квітка□ корінь□ стебло

Номер слайду 6

ІІІ. Повідомлення теми і мети уроку- Сьогодні на уроці ви дізнаєтеся більше про способи розмноження рослин за допомогою насіння та інших органів.

Номер слайду 7

ІV. Вивчення нового матеріалу.1. Робота в парі. Робота з підручником с.97. Розгляньте малюнок на с.97 та складіть розповідь про поширення плодів і насіння в природі.

Номер слайду 8

2. Бесіда. Квіткові рослини – найпоширеніша група рослин на Землі. Серед них є:деревакущітрави

Номер слайду 9

Більшість рослин розмножується насінням. Плоди з насінням утворюються замість квітки після запилення. Насіння поширюється за допомогою:вітрутваринилюдини

Номер слайду 10

Для проростання насінню необхідні:водапоживні речовинитеплоповітря. Зазвичай насіння отримує все це з ґрунту.

Номер слайду 11

Як розвивається рослина з насіння?1. Спочатку з'являється корінець.2. Згодом з'являється стебло з листочками.3. Паросток росте і згодом стає дорослою рослино.

Номер слайду 12

3. Розмноження рослин1. - Деякі рослини розмножуються цибулинами. Одна цибулина часнику, тюльпана або нарциса може утворити кілька маленьких цибулинок – діток.

Номер слайду 13

2 . - Кореневищами розмножуються півники, конвалії, папороть та ін.

Номер слайду 14

3. - Картоплю розмножують бульбами. Навесні їх висаджують у грунт, а восени від кожної рослини збирають десятки нових бульб.

Номер слайду 15

Дерева і кущі часто розмножують частинками стебла – живцями. Добре ростуть і вкорінюються в грунті частини стебел смородини, винограду, тополі, верби, троянди. Частинками стебел розмножують багато кімнатних рослин: бегонію, пеларгонію, бальзамін та ін.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Висновок. Рослини можуть розмножуватися:насіннямстебловим живцембульбамицибулинамивусами

Номер слайду 19

Фізкультхвилинка

Номер слайду 20

V. Узагальнення і систематизація знань1. У світі загадок. Дихають, ростуть, а ходити не можуть…Ноги на полі, середина надворі, голова - на столі.рослини. Коріння, стебло, насіння.

Номер слайду 21

2. Робота над приказкою. Без кореня і дерево гине.

Номер слайду 22

VІ. Підбиття підсумків. Рефлексія- Прочитайте сторінки Книги важливих знань про природу на с. 98.- Назвіть різні способи розмноження рослин.- Наведіть приклади рослин, які розмножуються цибулинами. Наведіть приклади рослин, які розмножуються насінням. Наведіть приклади рослин, які розмножуються частинами стебла. Наведіть приклади рослин, які розмножуються вусами.

Номер слайду 23

VІІ. Домашнє завдання. Опрацювати матеріал с.97-98 Провести дослід з насінням квасолі.

Номер слайду 24

Використана література. Природознавство 3 клас ( за підручником І. В. Грущинської) – Х. Вид. група “ Основа”, 2014. – 150, ( Серія “ Початкова школа . Мій конспект”Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 лютого 2019
Переглядів
11663
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку