Презентація на тему: "Розв'язування задач на переміщення під час рівноприскореного прямолінійного руху"

Про матеріал
Презентація для учнів 9 класів на тему: "Розв'язування задач на переміщення під час рівноприскореного прямолінійного руху"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

«Усі знають, що це неможливо. Але от приходить невіглас, якому це невідомо – саме він і робить відкриття»  А.Ейнштейн

Номер слайду 3

Тема: Розв'язування задач на переміщення під час рівноприскореного прямолінійного руху

Номер слайду 4

Запитання? 1. Що таке кінематика? Кінематика– це розділ механіки, що вивчає рух тіл і при цьому не розглядає причин, якими цей рух викликаний. 2. Дати означення механічного руху? Механічний рух – це зміна з часом положення тіла в просторі відносно інших тіл. 3. Дати означення матеріальної точки Матеріальна точка – це фізична модель тіла, розмірами якого в умовах задачі можна знехтувати. 4. Означення траєкторії руху? Траєкторія руху – це уявна лінія, яку описує в просторі точка, що рухається.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Прискорення Переміщення для руху з початковою швидкістю Залежність координати від часу для руху з початковою швидкістю

Номер слайду 7

Задача № 1. Велосипедист, що рухається зі швидкістю 3 м/с, починає прискорюватися. Визначте, яку відстань подолає велосипедист за 6 с, якщо прискорення велосипедиста є постійним і дорівнює 0,8 м/с2.

Номер слайду 8

Задача № 2. За який час автомобіль, рухаючись зі стану спокою з постійним прискоренням 0,6 м/с2, пройде шлях 30 м? t - ?

Номер слайду 9

Задача № 3. Літак відривається від землі за швидкості руху 216 км/год. З яким прискоренням він має рухатися по злітній смузі, довжина якої 1,2 км?

Номер слайду 10

Задача № 4. Куля, що летіла зі швидкістю 400 м/с, пробила стіну завтовшки 20 см, унаслідок чого швидкість руху кулі зменшилася до 100 м/с. Скільки часу рухалася куля в стіні?

Номер слайду 11

1. Велосипедист, що рухається зі швидкістю 3 м/с, починає прискорюватися. Визначте, яку відстань подолає велосипедист за 6 с, якщо прискорення велосипедиста є постійним і дорівнює 0,8 м/с2. 2. За який час автомобіль, рухаючись зі стану спокою з постійним прискоренням 0,6 м/с2, пройде шлях 30 м? 3. Автомобіль, рухаючись із постійним прискоренням, пройшов за 30 с відстань 450 м і набрав швидкості руху 18 м/с. Визначте початкову швидкість руху автомобіля. Домашнє завдання

Номер слайду 12

ppt
Пов’язані теми
Фізика, 9 клас, Презентації
Додано
21 лютого
Переглядів
239
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку