Презентація "Система вищої освіти в Латвії"

Про матеріал
Презентація створена для предмету "Методика викладання у закладах вищої освіти"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛатвіїСистема вищої освіти. Хлєбнікова Юлія Юріївна

Номер слайду 2

Кожен абітурієнт розуміє, наскільки важливо отримати якісну вищу освіту. Але при цьому багато хто думає про США або про Англію. Але ж є інші держави, правда, менш популярні. До таких можна віднести країни Прибалтики. Освіта в країнах Прибалтики – це добротна європейська якість, сучасні технології навчання, європейський диплом, який визнається у всьому світі. Литва, Латвія і Естонія чудесним чином поєднують високі стандарти і дуже приємні ціни на навчання!

Номер слайду 3

Система вищої освіти в Латвії ґрунтується на європейських стандартах і структурах. Освітній процес регулюється законодавством та нормативними актами, існують вищі навчальні заклади, які пропонують різні рівні та типи освіти. Давайте розглянемо деякі аспекти вищої освіти в Латвії більш детально:

Номер слайду 4

Доступ до університетів Латвії мають всі власники атестата про повну загальну середню освіту, проте умови прийому кожен університет встановлює самостійно. Це можуть бути вступні іспити (від 1 до 4 предметів), інтерв'ю або конкурс за балами атестату. Система освіти в Латвії трохи відрізняється від української. Так, в університетах є чіткий поділ на академічні та професійні програми навчання. Професійні програми розраховані на 2 роки, після чого студент отримує диплом 1 рівня вищої професійної освіти (також існує і другий рівень з тривалістю навчання не менше 4 років). Академічні програми сконцентровані на вивченні фундаментальних і прикладних наук, і ведуть до отримання ступенів бакалавра (3-4 роки) і магістра (1-2 роки).

Номер слайду 5

Зовнішнє оцінювання є важливою частиною системи освіти в Латвії, допомагаючи визначити академічні досягнення учнів та служити підготовкою до подальших етапів навчання або кар'єри. Проводиться після завершення 12-го класу. з ряду предметів, включаючи математику, латвійську мову та літературу, іноземні мови, природознавство, соціальні науки тощо. ЧИ ІСНУЄ В ЛАТВІЇ ЗОВНІШНЄ ОЦІНЮВАННЯ?

Номер слайду 6

Програми бакалавра тривають зазвичай три роки. Студенти отримують базову освіту в обраній галузі і можуть обирати спеціалізації. Після успішного завершення програми надається диплом бакалавра. Бакалаврат

Номер слайду 7

Програми магістра зазвичай тривають два роки. Студенти, які вже мають бакалаврський ступінь, можуть обрати магістратуру для поглибленого вивчення своєї галузі. В заключних етапах навчання може знадобитися написання магістерської дисертації. Магістратура

Номер слайду 8

Програми докторської освіти зазвичай тривають трохи більше трьох років. Студенти проводять дослідження та роблять внесок у свою обрану галузь знань. Успішне завершення програми призводить до присудження ступеня доктора філософії. Доктор філософії

Номер слайду 9

Студентські Стипендії: Університети та державні органи можуть надавати стипендії для видатних студентів та докторантів. Робота під час навчання: Деякі студенти можуть працювати під час навчання, особливо на адміністративних або дослідницьких посадах. Стипендії та фінансування:

Номер слайду 10

Академічний рік зазвичай розпочинається у вересні та закінчується в травні-червні. Він складається з двох семестрів. Академічний рік: Система оцінювання використовує десяткову шкалу, де 10 - найвищий бал, а 5 - мінімальний бал для успішного проходження предмету. Оцінювання:

Номер слайду 11

МОВА НАВЧАННЯ ТА МІЖНАРОДНІ СТУДЕНТИ: Крім програм з державною (латиською) мовою навчання, у Латвії також доступний великий асортимент програм з іноземними мовами навчання з різними спеціалізаціями. Англійська Мова: Багато програм пропонується англійською, зокрема на рівні магістратури та докторських програмах для привертання міжнародних студентів. Мовні Курси: Для іноземних студентів можуть бути доступні спеціальні мовні курси. Міжнародна співпраця: Багато вищих навчальних закладів активно співпрацюють з іншими університетами та організаціями за кордоном, що сприяє обміну студентами та дослідницькій співпраці.

Номер слайду 12

На території країни працюють громадські та приватні заклади вищої освіти – 59 університетів та коледжів. Вищі навчальні заклади: Система кредитів:Європейська система передачі та накопичення кредитів (ECTS) використовується для оцінки академічних досягнень студентів.

Номер слайду 13

Ризький Технічний Університет (Rigas Tehniska Universitate) - це державний вищий навчальний заклад Латвії. Навчання тут ведеться двома мовами - латвійською та англійською, єдина відмінність у викладанні полягає в тому, що англійською мовою доступні до навчання не всі спеціальності університету. Університет зарекомендував себе в Європі, як серйозний та шановний ВНЗ.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!!!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
7 лютого
Переглядів
95
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку