Презентація на тему:"Розвивально-виховний потенціал фотографії"

Про матеріал
Матеріал до розділу медіаграмотності, використання фотографії на уроках у початкових класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвивально-виховний потенціал фотографії Виступ на засіданні педагогічної ради учителя початкових класів СЗШ №2 Іванюк М.О.

Номер слайду 2

Фотографією (або світлиною, від грецького — світло та пишу) називають результат фотографічного процесу — зображення, електронне або отримане на певному матеріалі, здебільшого на цупкому папері.

Номер слайду 3

Види фотографії:

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Місце і роль фотографії у навчально-виховному процесі: навчає на конкретних образах, які безпосередньо сприймаються учнями; створює пізнавальні і проблемні ситуації; виступає засобом закріплення слухової інформації; активізує роботу учнів; є доповненням інформації про об'єкти, що вивчаються; виступає першопочатковим джерелом знань; візуалізація матеріалу, який пропонується; створює певний емоційний фон; звертає увагу батьків на внутрішню суть зображення.

Номер слайду 10

Психологічний аспект використання фотографії: Сприймання (цікавість, яскравість, чіткість); Пам’ять (важливі деталі); Мислення (порівняння, осмислення, розуміння); Спостереження (безпосереднє); Увага (спрямована та зосереджена); Уява (образи – виразні, стійкі, повні).

Номер слайду 11

Методика використання фотографії на уроках Мотивація навчальної діяльності Математика

Номер слайду 12

Трудове навчання Актуалізація опорних знань

Номер слайду 13

Літературне читання Вивчення нового матеріалу

Номер слайду 14

Природознавство Закріплення вивченого матеріалу

Номер слайду 15

Основи здоров’я Рефлексія

Номер слайду 16

Санітарно-гігієнічні критерії підбору фотографії: якість, чіткість зображення; виділення головного, основного при показі фотографії; доцільне використання на даному етапі уроку, заходу тощо; детальний добір форми роботи з фотографією; показ поступовий і лише у відповідний момент уроку; розмір фотографії має бути таким, щоб побачили всі учні класу.

Номер слайду 17

Створення фотографії (власного продукту) як крок до розвитку медіа творчості школярів: виховання любові до рідної землі, її природи, історії і культури, духовних надбань усіх націй української держави; підвищення ролі фотомистецтва у морально-етичному вихованні підростаючого покоління; подальший розвиток фотомистецтва серед дітей; збільшення мережі гуртків юних фотографів; популяризація та пропаганда кращих робіт юних фотоаматорів; розвиток ініціативи і творчості у школярів; творчий розвиток особистості, її естетичних відчуттів у відношенні до фото культури.

Номер слайду 18

Організація фотографії – власного продукту: Обласний дитячий конкурс соціальної фотографії «FOTO-МИ… FOTO-МИТЬ» м. Дніпропетровськ

Номер слайду 19

Обласний конкурс фото робіт “Моя Україна”

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

ppt
Додано
24 березня 2019
Переглядів
686
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку