Презентація на тему " Ґрунт - важливе складова природи "

Про матеріал
Презентація на тему " Ґрунт - ажливе тіло природи " за підручником із природознавства 3 клас автор Гільберг , Сак . В даній презентації є склад ґрунту , родючість ґрунту та поділ складу ґрунту на органічні речовини та неорганічні речовини .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ґрунт - важливе тіло природи За підручником з природознавства 3 клас Гільберг,Сак

Номер слайду 2

Що ж таке ґрунт ? Розгляньте урвистий берег річки , можна помітити , що верхній шар відрізняється від інших . Він темніший , грудкуватий . У ньому розростається коріння , живуть черв’яки та інші комахи . Цей прошарок і називається ґрунтом. Отже , ґрунт це верхній родючий прошарок землі на, якому живуть тварини та ростуть комахи .

Номер слайду 3

ґрунт Для чого рослинам потрібен ґрунт ? З грунту рослини вбирають воду та поживні речовини . Що буде , як що у ґрунті викопати ямку і покласти туди листок , а потім загорнути , і почекати приблизно рік ?Правильно ! На наступний рік ви його там не знайдете ! Чому ж так відбувається ? А все , тому що черв’яки і бактерії перетворюють листок у перегній (гумус) !

Номер слайду 4

З чого ж складається ґрунт ? (дослід 1 ) Щоб відповісти на це питання , проведіть експеримент ! Разом із вчителем або батьками візьміть вогкий ґрунт , і покладіть його до бляшанки , а тепер нагрійте цю бляшанку (будь , яким способом ) після цього потримайте над бляшанкою шматочок скла . Що стається зі склом ? На ньому з’являються краплі води , отже , який висновок ми зробимо , що до складу ґрунту входить вода

Номер слайду 5

(дослід 2 ) Візьми склянку води , і кинь туди трішки ґрунту . Що сталося із ґрунтом ? Він почав виділяти бульбашки . Висновок : до ґрунту також входить повітря .

Номер слайду 6

Родючість - основна властивість ґрунту Придивись до ґрунту , який знаходиться в парку і в дворі . Той ґрунт , що в парку чорніший , а той , що на клумбі не такий чорний . З чим це пов'язано ? Це пов'язано з тим , що ґрунт у парку чорніший , тому що там відсоток перегною в ґрунті більший ніж відсоток перегною в тому ґрунті , що на клумбі . З цього , можна , зробити висновок , що той ґрунт , що в парку родючіший ніж той , що на клумбі .

Номер слайду 7

Склад ґрунту Склад ґрунту , можна , поділити на дві групи : органічні речовини і неорганічні . Органічні речовини Неорганічні речовини Перегній (гумус) Глина , пісок , повітря і вода

Номер слайду 8

Догляд за ґрунтом Видалення бурянів та аерація Внесення добрив Мульчування Полив

Номер слайду 9

Дякую за увагу !

pptx
Додано
12 грудня 2022
Переглядів
273
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку