Презентація на тему: "Скажемо Ні!" булінгу" . Відкритий виховний захід для першого та другого курсів коледжу

Про матеріал
Презентація на тему: "Скажемо Ні!" булінгу" . Відкритий виховний захід для першого та другого курсів коледжу. Містить план заняття та поетапне представлення у формі презентації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Булінг»

Номер слайду 2

«Жорстокість є завжди результат страху, слабкості та боягузтва». Клод Адріан Гельвецій. СКАЖЕМО “НІ!” БУЛІНГУ”

Номер слайду 3

Номер слайду 4

БУЛІНГ (ЦЬКУВАННЯ)– це діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному,фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій,що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу,внаслідок чого могла бути заподіяна шкода психічному або фізичному здоров′ю потерпілого.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

№1 ТРЕНІНГОВА ГРА“Біла ворона”

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

6 ФАКТІВ ПРО БУЛІНГ

Номер слайду 11

Ваші варіанти. За результатами дослідження 10 %20%більше 50 %ваша думка1 факт 24 % українських підлітків вважають себе жертвами булінгу. Який відсоток українських підлітків вважають себе жертвами булінгу ?

Номер слайду 12

Яка кількість підлітків стикалися з булінгом за останні 2-3 місяці?Можливі варіанти відповіді: За результатами дослідження 10 %;20 %;50% ваш варіант. Факт №2 67% підлітків стикалися з булінгом за останні 2-3 місяці

Номер слайду 13

Як думаєте, а чи діляться жертви своїми проблемами?Відсоток кількості підлітків, які ні з ким не діляться проблемою. За результатами дослідження 20 %;30%40%більше 60 % Факт № 3 40 % жертв ні з ким не діляться проблемою. Навіть з батьками.

Номер слайду 14

Варіанти відповіді Чи бояться жертви булінгу за себе?Можливо, щоб страх заважав захищатись та боротись із задирниками?Факт № 444% жертв булінгу ігнорували проблему, оскільки боялися за себе

Номер слайду 15

5 факт 6 факт Більшість підлітків булять за те, що вони виглядають, говорять, думають не так, як їхнє оточення Сором'язливі та інтровертні діти стають жертвами булінгу вдвічі частіше за інших За результатами дослідження

Номер слайду 16

Види булінгу

Номер слайду 17

Вербальний булінг – це словесне знущання або залякування за допомогою жорстоких слів, яке включає в себе постійні образи, погрози і неповажні коментарі про будь-кого.

Номер слайду 18

Физичний булінг– це фізичне залякування або булінг за допомогою агресивного фізичного залякування полягає у багаторазово повторюваних ударах, стусанах, підніжках, блокуванні і т.п.

Номер слайду 19

Соціальний булінг– соціальне залякування із застосуванням тактики ізоляції припускає, що когось навмисно не допускають до участі в роботі групи.

Номер слайду 20

Кіберзалякування – полягає в звинуваченні когось з використанням образливих слів, брехні і неправдивих чуток за допомогою електронної пошти, текстових повідомлень і повідомлень в соціальних мережах.

Номер слайду 21

Відповідальність Правова підстава. Суб'єкти Розмір штрафу

Номер слайду 22

Розпізнання критичної ситуаціїЯк почати говорити про булінг?

Номер слайду 23

Номер слайду 24

5 способів протистояння булінку

Номер слайду 25

Номер слайду 26

№2 ТРЕНІНГОВА ГРА

Номер слайду 27

Що можуть зробити батьки (куратори)Проте, якщо дитина все-таки підтвердила в розмові, що вона стала жертвою булінґу, то скажіть їй: Я тобі вірю. Мені шкода, що з тобою це сталося. Це не твоя провина. Таке може трапитися з кожним. Добре, що ти сказав мені про це. Я люблю тебе і намагатимуся зробити так, щоб тобі більше не загрожувала небезпека.

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
11 березня 2019
Переглядів
1575
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку