Презентація "Своя гра. Інтелектуально-правовий турнір"

Про матеріал

СВОЯ ГРА

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-ПРАВОВИЙ ТУРНІР

для учнів 9 – 10 класів

Анотація:

Гра-турнір розрахована на актуалізацію знань учнів з курсу "Правознавство". Проводилась в рамках Тижня права 2018 року. Питання і завдання складені на основі Конституції України, Кодексу законів про працю України, Кримінального кодексу України, Сімейного кодексу України. Орієнтована на учнів 9-10 класів. Змагання можуть проводитися як командні, так і індивідуальні. Презентація розроблена за типом телевізійної версії гри "Своя гра". Місце проведення може бути клас, актова зала. Обов'язкова наявність мультимедійного проектора.

Категорія: Позакласна робота Своя гра: «Інтелектуально-правовий турнір»

МЕТА та ЗАВДАННЯ:

- сприяти формуванню правової культури;

- формувати стійку мотивацію до вивчення курсу «Правознавство»;

- створити необхідні умови для формування власної громадянської позиції, почуття патріотизму;

- розвивати творчі здібності учнів, духовно-моральні якості особистості

- виховувати почуття відповідальності за свої вчинки.

Обладнання: проектор, комп'ютер (ноутбук), презентація заходу в електронному вигляді (виконано у PowerPoint) «Своя гра» (Додаток2)

ХІД ЗАХОДУ

Вчитель: Доброго дня, любі друзі! Сьогодні ми зібралися в цьому залі з тими, хто шанує закон.

Дуже давно, тисячі років тому на Землі з'явилися люди.

Одночасно з ними з'явилися Головні питання:

• Що люди можуть робити і чого не можуть?

• Що вони зобов'язані робити і чого не зобов'язані?

• На що вони мають право і на що не мають?

З'явилися дві держави: Можна і Неможна. Вони жили за різними законами. В державі Можна все було дозволено: хочеш красти - кради, хочеш вбивати - вбивай, хочеш ображати людину - будь ласка, все можна.

В державі Неможна жителі жили зовсім інакше. Там не можна було вбивати, грабувати, не можна грубіянити один одному.

Держави постійно ворогували між собою. І ось настав день вирішальної битви. Бій виграла держава Можна. Воно захопило половину держави Неможна і встановила там свої порядки. Неважко здогадатися, що тут почалося!

У містах і селах колишньої держави Неможна стали красти, беззаконно вбивати один одного, на дорогах господарювали розбійники. Поступово держава Можна занепало. І тоді правителі держави Можна під натиском людей попросили допомоги у держави Неможна. Довго радилися правителі двох держав і прийшли до рішення об'єднатися і створити нову державу Законію. В державі встановився Порядок, а всі жителі стали задоволеними і щасливими.

Вчитель: Як ви думаєте, чому країна стала процвітаючою, жителі - щасливими, вони відчувають себе в безпеці?

(відповідь) Мешканці стали жити за законами.

- Якщо люди поважають права інших людей, виконують свої обов'язки, значить, вони відчувають себе в безпеці. Але коли свобода одних порушує інтереси і права інших, в суспільстві затверджуються беззаконня, безладдя, несправедливість!

Вчитель: Зрештою, людям вдалося вирішити Головні Питання, з'явився закон і на світ з'явилася Загальна декларація прав людини.

Що таке закон?

(відповідь) ЗАКОН - нормативно-правовий акт, що містить загальнообов'язкові правила поведінки суспільного життя, прийнятий урядом.

Вчитель: Чи є у нас в державі ЗАКОН?

(відповідь) В нашій державі, як і в будь-якій іншій, існує основний закон, за яким ми живемо.

Вчитель: Де прописані ці закони?

(відповідь)Закони записані в Конституції - Основному Законі держави.

Вчитель: Сьогодні ми проводимо «Свою гру» - «Інтелектуально-правовий турнір»

І сьогодні в грі беруть участь такі команди:

Команда 9 класу __________________________________

Команда 10 класу ___________________________________

І, звичайно, як у будь-якого змагання, у нас є компетентне журі. _____________________________________________________________

Ну що ж, всі формальності дотримані, і ми можемо приступати до першого конкурсу нашої гри: Візитна картка. Командам необхідно представитися: назвати свою команду, девіз. (Виступають команди по черзі)

Отже, шановне журі, учасники та гості гри, ми познайомилися з нашими учасниками і хочемо ознайомити вас з правилами гри. Шановні команди, вашій увазі представлені 3 раунди.

І раунд складається з 4 блоків (категорій) – «Фотогалерея», «Державний устрій України», «Помилочка вийшла…» та «Точний рахунок». До кожного блоку входить 5 питань(завдань) вартістю від 10 до 50 балів. У категорії «Помилочка вийшла…» потрібно вказати що узагальнене і «викреслити» зайве.

ІІ раунд також складається з 4 блоків (категорій) –«Сімейне право», «Кримінальне право», «Трудове право» та «Вибори». До кожного блоку також входить по 5 питань (завдань) вартістю від 20 до 100 балів.

ІІІ раунд – складається з одного питання, вартістю 200 балів. Команди після 30 - секундного обговорення відповідають на це питання в письмовому вигляді. У разі правильної відповіді вони отримують суму – 200 балів , якщо відповідь невірна та ж сума знімається з їхнього рахунку.

Також зустрічаються під раунди: «Кіт в мішку»: ці питання повинні бути передані іншій команді: «вартість» питання може бути збільшена в межах всієї суми балів, яку на даний момент має в своєму розпорядженні команда. Суперники можуть «викупити» право відповіді на це питання, поставивши на кін більшу кількість балів. Право відповіді на це питання належить тільки тій команді, яка виграла торги. Якщо одна з команд йде «ва-банк», тобто ставить на кін усю наявну на її рахунку суму балів, інші учасники можуть перекупити питання тільки своєю ставкою «ва-банк», якщо сума балів у них більше.

Вас може порадувати «Фортуна», яка вам подарує 100 балів. А ще є питання «Сюрприз» та найнеприємніше – ви можете стати «Банкротом». Але пам'ятаємо – це гра. А щоб визначитись хто буде розпочинати вибирати питання пропоную вам «Аукціон». Початкова вартість питання, яке вам пропонується -10 балів. Робіть свої ставки. Яка з команд запропонує останню ціну – вона отримає право відповіді. У разі неправильної відповіді або її відсутності, отримують право дати свою відповідь інша команда. Якщо на питання ніхто не відповідає, то ведучий оголошує правильну відповідь, а наступне питання вибирає та ж команда що «виторгувала» попереднє запитання. Правила гри зрозумілі? Отже, ми починаємо! «Своя гра»…

Далі захід продовжується за ходом презентації. Команди по черзі обирають категорію і питання. Журі уважно слідкує та підраховує правильні відповіді.

Додаток 1

Завдання для «Аукціону»

Питання: Хто є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України?

Відповідь:

Стаття 106. п.17 КУ Президент України є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України

Завдання для І РАУНДУ

КАТЕГОРІЯ «ФОТО-ГАЛЕРЕЯ»

1. Юлія Володимирівна Тимошенко

2. Олег Валерійович Ляшко

3. Гройсман Володимир Борисович

4. Арсен Борисович Аваков та Юрій Віталійович Луценко

5. Лілія Михайлівна Гриневич

КАТЕГОРІЯ «ДЕРЖАВНИЙ УСТРІЙ УКРАЇНИ»

1.Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу.Оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності покладаються на Збройні Сили України.

Чи мають право розташуватися іноземні військові бази на території України? (Статья 17 КУ На території України не допускається розташування іноземних військових баз)

2. Що таке «унітарна держава»?

Уніта́рна держа́ва — єдина цілісна держава, територія якої поділяється на адміністративно-територіальні одиниці, що не мають статусу державних утворень і не володіють суверенними правами.

3. Назвіть одиниці, які входять до адміністративно-територіального устрою України (Автономна Республіка Крим, області, райони, міста, райони в містах, селища і села)

4. Стаття 1. КУ Україна є суверенна… держава. Що означає «суверенна держава»? (Суверенність держави означає, що держава може самостійно вирішувати будь-які питання)

5. Конституцію називають основним законом держави.

У чому полягає його головна особливість? (Має найвищу юридичну силу )

КАТЕГОРІЯ «ПОМИЛОЧ-КА ВИЙШЛА…» або найди зайве

1. Президенти України

Кравчук Л.М.

Кучма Л.Д.

Горбачев М.С.

Порошенко П.О.

Янукович В.Ф.

Ющенко В.А.

2. Голови Верховної Ради України

Литвин В.М.

Рибак В.В.

Тимошенко Ю.В.

Турчинов О.В.

Гройсман В.Б.

Парубій А. В.

3.Областні центри України

Одесса

Луцьк

Хмельницький

Нововолинськ

Херсон

Кропивницький

4. Районні адміністративні центри Херсонської області

Іванівка

В.Олександрівка

Гола Пристань

Берислав

Нова Каховка

Геніческ

Горностаївка

5. Етнографічні регіони України

Наддніпрянщина

Полісся

Поділля

Кубань

Слобожанщина

Донеччина

Запоріжжя

Таврія

КАТЕГОРІЯ «ТОЧНИЙ РАХУНОК»

1. Скільки областей входить до складу України? (24)

2. На який термін обирається Верховна Рада України? (5 років)

3. Скільки депутатів згідно Конституції входить до складу Верховної Ради України? (450)

4. Скільки суддів входить до складу Конституційного Суду України ? (18)

5. Право голосу на виборах і референдумах мають громадяни України, які досягли на день їх проведення … років (18років)

Завдання для ІІ РАУНДУ

КАТЕГОРІЯ « Сімейне право»

1.Які обов'язки, згідно Сімейного кодексу України, існують у повнолітніх дітей по відношенню до їхніх батьків? (Ст.202 Із Сімейного кодексу України 1. Повнолітні дочка, син зобов'язані утримувати батьків, які є непрацездатними й потребують матеріальної допомоги.)

2. Яке майно вважається спільною власністю подружжя? (Майно, набуте подружжям за час перебування в шлюбі, є їхньою спільною власністю. ч. 1 ст. 60 СК України)

3.«Кіт у мішку» Дайте визначення поняттю «громадянство»? (Громадя́нство— юридично визначений, стійкий, необмежений у просторі правовий зв'язок між особою і певною державою, що визначає їхні права та обов'язки . Громадянство передбачає певну сукупність взаємних політичних, соціальних та ін. прав та обов'язків.)

4.З якого моменту виникають права та обовязки подружжя? (З моменту державної реєстрації шлюбу органом реєстрації актів цивільного стану (РАЦС)

5.Згідно Сімейного кодексу України, дитиною вважається особа… (Яка не досягла віку вісімнадцяти років (повноліття)

КАТЕГОРІЯ «Криміналь не право»

1. Назвіть завдання Кримінального кодексу України (не меньше 3-х)

Кримінальний кодекс України має своїм завданням правове забезпечення охорони прав і свобод людини і громадянина, власності, громадського порядку та громадської безпеки, довкілля, конституційного устрою України від злочинних посягань, забезпечення миру і безпеки людства, а також запобігання злочинам. Стаття 1. ККУ

2. «Фортуна» - ваш виграш становить 100 балів

3. Що таке «злочин»? Ст. 11 ККУ Злочин — протиправне винне суспільно небезпечне діяння (дія чи бездіяльність), скоєне особою, яка може нести відповідальність, і передбачене Кримінальним кодексом України.

4. Які види покарань, передбачені ККУ для неповнолітніх? Назвіть не меньше 3-х видів. ( Штраф, позбавлення права займати певні посади чи займатися певною діяльністю, виправні роботи, громадські роботи, позбавлення волі на певний строк, арешт)

5. Вік, з якого може наставати кримінальна відповідальність… (Кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення злочину виповнилося шістнадцять років.(ст. 22 ККУ)

КАТЕГОРІЯ «Трудове право»

1.«СЮРПРИЗ» Хто очолював партію з логотипом, який зображено на малюнку? ( Юлія Володимирівна Тимошенко (незалежно від відповіді, ваш рахунок збільшується на 50 балів)

2. «БАНКРОТ» Сумма балів, яку набрала команда зменшується на 200

3. «Форс-мажор» 60 балів у цій категорії не використовуйте! Пропустіть!

4. «Фортуна» Ваш виграш становить 100 балів!

5. У скількі років можливим є заключення трудового договору при згоді одного із батьків? (Ст. 188 КзППУ За згодою батьків або осіб, які їх замінюють, трудовий договір може бути заключений з неповнолітніми віком від 14 років, для виконання у вільний від навчання час не важкої роботи, яка не шкодить здоровю і не порушує процесу навчання.

КАТЕГОРІЯ «Вибори»

1.У якому році відбулися остані вибори до Верховної Ради? (2014 році)

2. Назвіть не меньше ніж 2-х суперників П.О.Порошенка на президентських виборах 2014 р. (Ю.Тимошенко, О.Ляшко, А.Гриценко,

О.Тягнибок , С.Тігібко)

3. «Кіт у мішку» Знайдіть на картинці не менше 4-х правопорушень

4. Назвіть не менше 3-х партій, які отримали перемогу на виборах у 2014 г. (Народний фронт – 22%, Бло́к Петра́ Пороше́нка «Солідарність» -21%, Па́ртія "Об'єднання «Самопо́міч» - 10% , «Опозиційний блок» - 9%, Радика́льна Партія Оле́га Ляшка́ – 7%, Всеукраї́нське об'є́днання «Батьківщи́на» - 5,5% )

5.«БАНКРОТ» Сума балів, яку набрала команда зменшується на 100

ФІНАЛЬНИЙ РАУНД

Завдання:

Особливий вид суду в Російській імперії, в тому числі й на території України для розгляду дрібних кримінальних злочинів, за які передбачалося тюремне ув'язнення до одного року та цивільних справ з ціною позову до 500 рублів.

Встановлені відповідно до судової реформи 1864 року. На ці суди покладався обов'язок примирити сторони (звідси їхня назва). Обиралися терміном на три роки повітовими земськими зборами або міськими думами з осіб, що мали майновий та освітній цензи, з наступним затвердженням Сенатом.

За законом 1889 року ці суди були ліквідовані (окрім столиць і деяких інших міст, зокрема Одеси та Харкова). Діяльність знову відновлена 1912 року. Такі суди в Україні остаточно ліквідовані постановою Народного Секретаріату «Про введення народного суду» від 4(17) січня 1918 року.

• ЯКУ НАЗВУ МАВ ЦЕЙ ОРГАН? (Мировий суд)

Презентація "Своя гра» «Інтелектуально-правовий турнір» (Додаток 2)

Після проходження всіх раундів, журі оголошує результати і відбувається нагородження.

Заключне слово вчителя: Я сподіваюсь, що після сьогоднішнього турніру ви поповнили свій багаж знань, підвищили рівень правової культури, розширили кругозір, в разі необхідності, можете цим скористатись.

Використано Інтернет-ресурси:

1. Конституция України

https://zakon.rada.gov.ua/go/254к/96-вр

2. Кодекс законів про працю України

https://zakon.rada.gov.ua/go/322-08

3. Кримінальний кодекс України

https://zakon.rada.gov.ua/go/2341-14

4. Сімейний кодекс України

https://zakon.rada.gov.ua/go/2947-14

Активні посилання на використання зображеннь:

1. Логотип «Своя игра»

http://www.yaom.ru/img_tv/tvsvoya-igra_img_0.jpg

2. Картинка Аваков А , Луценко Ю.В.

https://www.google.com/search?

3. Портрет Гриневич Лілія Михайлівна — Вікіпедія

https://uk.wikipedia.org/wiki/Гриневич_Лілія_Михайлівна

4. Портрет Гройсман Володимир Борисович — Вікіпедія

https://uk.wikipedia.org/.../Гройсман_Володимир_Борисов..

5.Портрет Ляшко Олег Валерійович — Вікіпедія

https://uk.wikipedia.org/wiki/Ляшко_Олег_Валерійович

6.Портрет Порошенко Петро Олексійович — Вікіпедія

https://uk.wikipedia.org/.../Порошенко_Петро_Олексійови..

7. Портрет Тимошенко Ю.В.

https://uk.wikipedia.org/wiki/Тимошенко_Юлія_Володимирівна

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Своя гра: «Інтелектуально-правовий турнір» Атажанова Лариса Сергіївна, вчитель історії та правознавства Новодмитрівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Іванівський район Херсонська область

Номер слайду 2

МЕТА та ЗАВДАННЯ:сприяти формуванню правової культури; формувати стійку мотивацію до вивчення курсу «Правознавство»;створювати необхідні умови для формування власної громадянської позиції, почуття патріотизму; розвивати творчі здібності учнів, духовно-моральні якості особистостівиховувати почуття відповідальності за свої вчинки.

Номер слайду 3

АУКЦІОН

Номер слайду 4

Хто є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України?

Номер слайду 5

Стаття 106. п.17 КУПрезидент України: є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України

Номер слайду 6

Перший раунд

Номер слайду 7

ФОТО-ГАЛЕРЕЯДЕРЖАВНИЙ УСТРІЙ УКРАЇНИПОМИЛОЧ-КА ВИЙШЛА…ТОЧНИЙ РАХУНОК5050505040404040303030302020202010101010

Номер слайду 8

Другий раунд

Номер слайду 9

{7 DF18680-E054-41 AD-8 BC1-D1 AEF772440 D}Сімейне право. Криміналь не право. Трудове право. Вибори10010010010080808080606060604040404020202020

Номер слайду 10

ФІНАЛЬНИЙ РАУНД Особливий вид суду в Російській імперії, в тому числі й на території України для розгляду дрібних кримінальних злочинів, за які передбачалося тюремне ув'язнення до одного року та цивільних справ з ціною позову до 500 рублів. Встановлені відповідно до судової реформи 1864 року. На ці суди покладався обов'язок примирити сторони (звідси їхня назва). Обиралися терміном на три роки повітовими земськими зборами або міськими думами з осіб, що мали майновий та освітній цензи, з наступним затвердженням  Сенатом.  За законом 1889 року ці суди були ліквідовані (окрім столиць і деяких інших міст, зокрема Одеси та Харкова). Діяльність знову відновлена 1912 року. Такі суди в Україні остаточно ліквідовані постановою Народного Секретаріату «Про введення народного суду» від 4(17) січня 1918 року. ЯКУ НАЗВУ МАВ ЦЕЙ ОРГАН? Мировий суд

Номер слайду 11

Юлія Володимирівна Тимошенко

Номер слайду 12

Олег Валерійович Ляшко

Номер слайду 13

Гройсман Володимир Борисович 

Номер слайду 14

Арсен Борисович Аваков. Юрій Віталійович Луценко

Номер слайду 15

Лілія Михайлівна Гриневич

Номер слайду 16

Скільки областей входить до складу України? 1. Вінницька область 2. Волинська область 3. Дніпропетровська область 4. Донецька область 5. Житомирська область 6. Закарпатська область 7. Запорізька область 8. Івано-Франківська область 9. Київська область 10. Кіровоградська область 11. Луганська область 12. Львівська область 13. Миколаївська область 14. Одеська область 15. Полтавська область 16. Рівненська область 17. Сумська область 18. Тернопільська область 19. Харківська область 20. Херсонська область 21. Хмельницька область 22. Черкаська область 23. Чернівецька область 24. Чернігівська область 25. Автономна республіка Крим24

Номер слайду 17

На який термін обирається Верховна Рада України?5 років

Номер слайду 18

Скільки депутатів згідно Конституції входить до складу Верховної Ради України?450

Номер слайду 19

Скільки суддів входить до складу Конституційного Суду України ?18

Номер слайду 20

Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу. Оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності покладаються на Збройні Сили України. Чи мають право розташуватися іноземні військові бази на території України?Статья 17 КУНа території України не допускається розташування іноземних військових баз.

Номер слайду 21

Що таке «унітарна держава»?Уніта́рна держа́ва — єдина цілісна держава, територія якої поділяється на адміністративно-територіальні одиниці, що не мають статусу державних утворень і не володіють суверенними правами.

Номер слайду 22

Назвіть одиниці, які входять до адміністративно-територіального устрою України Автономна Республіка Крим,області, райони, міста, райони в містах, селища і села.

Номер слайду 23

Стаття 1. КУУкраїна є суверенна… держава. Що означає «суверенна держава»? Суверенність держави означає, що держава може самостійно вирішувати будь-які питання.

Номер слайду 24

Конституцію називають основнимзаконом держави. У чому полягає його головна особливість?Має найвищу юридичну силу

Номер слайду 25

Кравчук Л. М. Кучма Л. Д. Горбачев М. С. Порошенко П. О. Янукович В. Ф. Ющенко В. А. Президенти України

Номер слайду 26

Литвин В. М. Рибак В. В. Тимошенко Ю. В. Турчинов О. В. Гройсман В. Б. Парубій А. В. Голови Верховної Ради України

Номер слайду 27

Одесса. Луцьк Хмельницький Нововолинськ. Херсон. Кропивницький Областні центри України

Номер слайду 28

Іванівка. В. Олександрівка. Гола Пристань. Берислав. Нова Каховка. Геніческ. Горностаївка. Районні адміністративні центри Херсонської області

Номер слайду 29

Наддніпрянщина Полісся Поділля Кубань Слобожанщина Донеччина Запоріжжя Таврія. Етнографічні регіони України

Номер слайду 30

Вік, з якого може наставати кримінальна відповідальність… Кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення злочину виповнилося шістнадцять років.(ст. 22 ККУ)

Номер слайду 31

Ст. 188 Кз. ППУЗа згодою батьків або осіб, які їх замінюють, трудовий договір може бути заключений з неповнолітніми віком від 14 років, для виконання у вільний від навчання час не важкої роботи, яка не шкодить здоровю і не порушує процесу навчання. У скількі років можливим є заключення трудового договору при згоді одного із батьків?

Номер слайду 32

Згідно Сімейного кодексу України, дитиною вважається особа…Яка не досягла віку вісімнадцяти років(повноліття)

Номер слайду 33

У якому році відбулися остані вибори до Верховної Ради?2014

Номер слайду 34

З моменту державної реєстрації шлюбу органом реєстрації актів цивільного стану (РАЦС)З якого моменту виникають права та обовязки подружжя?

Номер слайду 35

КІТ У МІШКУМІНІМАЛЬНА СТАВКА- 60 БАЛІВppt_x

Номер слайду 36

Громадя́нство— юридично визначений, стійкий, необмежений у просторі правовий зв'язок між особою і певною державою, що визначає їхні права та обов'язки . Громадянство передбачає певну сукупність взаємних політичних, соціальних та ін. прав та обов'язків. Дайте визначення поняттю «громадянство»?

Номер слайду 37

Ст.202 Із Сімейного кодексу України1. Повнолітні дочка, син зобов’язані утримувати батьків, які є непрацездатними й потребують матеріальної допомоги. Які обов’язки, згідно Сімейного кодексу України, існують у повнолітніх дітей по відношенню до їхніх батьків? 

Номер слайду 38

Яке майно вважається спільною власністю подружжя?Майно, набуте подружжям за час перебування в шлюбі, є їхньою спільною власністю.ч. 1 ст. 60 СК України

Номер слайду 39

Народний фронт – 22% Бло́к Петра́ Пороше́нка «Солідарність» -21%Па́ртія "Об'єднання «Самопо́міч» - 10% «Опозиційний блок» - 9%Радика́льна Партія Оле́га Ляшка́ – 7%Всеукраї́нське об'є́днання «Батьківщи́на» - 5,5% Назвіть не меньше 3-х партій, які отримали перемогу на виборах у 2014 г.

Номер слайду 40

КІТ У МІШКУМІНІМАЛЬНА СТАВКА- 60 БАЛІВppt_x

Номер слайду 41

Знайдіть на картинці не меньше 4-х право-порушень

Номер слайду 42

банкрот. Сума балів, яку набрала команда зменшується на 100

Номер слайду 43

Назвіть не меньше ніж 2-х суперників П. О. Порошенкана президентських виборах 2014 р. Ю. Тимошенко. О. Ляшко. А. Гриценко. О. Тягнибок С. Тігібко

Номер слайду 44

Ст. 11 ККУЗлочин — протиправне винне суспільно небезпечне діяння (дія чи бездіяльність), скоєне особою, яка може нести відповідальність, і передбачене Кримінальним кодексом України. Що таке «злочин»?

Номер слайду 45

Фортуна. Ваш виграш становить100 балів!!!

Номер слайду 46

Фортуна. Ваш виграш становить 100 балів!!!

Номер слайду 47

банкрот. Сумма балів, яку набрала команда зменшуєтьсятся на 200

Номер слайду 48

Назвіть завдання Кримінального кодексу України (не меньше 3-х) Кримінальний кодекс України має своїм завданням правове забезпечення охорони прав і свобод людини і громадянина, власності, громадського порядку та громадської безпеки, довкілля, конституційного устрою України від злочинних посягань, забезпечення миру і безпеки людства, а також запобігання злочинам. Стаття 1. ККУ

Номер слайду 49

Право голосу на виборах і референдумах мають громадяни України, які досягли на день їх проведення … років18

Номер слайду 50

а) Штрафб) Позбавлення права займати певні посади чи займатися певною діяльністюв) Виправні роботиг) Громадські роботид) Позбавлення волі на певний строке) Арешт. Які види покарань, передбачені ККУ для неповнолітніх? Назвіть не меньше 3-х видів.

Номер слайду 51

СЮРПРИЗХто очолював партію з логотипом, який зображено на малюнку?Юлія Володимирівна Тимошенко (незалежно від відповіді, ваш рахунок збільшується на 50 балів)

Номер слайду 52

Інтернет-ресурси: Конституция України https://zakon.rada.gov.ua/go/254к/96-вр2. Кодекс законів про працю України https://zakon.rada.gov.ua/go/322-083. Кримінальний кодекс Україниhttps://zakon.rada.gov.ua/go/2341-144. Сімейний кодекс Україниhttps://zakon.rada.gov.ua/go/2947-14

Номер слайду 53

Активні посилання на використання зображеннь: Логотип «Своя игра» http://www.yaom.ru/img_tv/tvsvoya-igra_img_0.jpg

pptx
Додано
20 березня 2019
Переглядів
1308
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку