Правила купівлі оброблення і зберігання харчових продуктів. Перша допомога в разі харчових отруєнь .

Про матеріал
Правила купівлі оброблення і зберігання харчових продуктів. Перша допомога в разі харчових отруєнь .Основи здоров'я 6 клас
Перегляд файлу

                                                                                                                                                                 Девіз уроку

                                                                                                                      Писати гарно вміють виробники,

                                                                                                                      читати добре вчаться споживачі.

Тема: Правила купівлі, оброблення і зберігання харчових продуктів. Перша допомога в разі харчових отруєнь.

Мета: Ознайомити учнів із наслідками неправильного харчування, причинами й симптомами харчового отруєння; учити аналізувати інформацію на упаковках харчових продуктів, запобігати харчовим отруєнням.

Розвивати вміння правильно і своєчасно надавати допомогу й самодопомогу в разі харчових отруєнь;

Виховувати бажання дотримувати правил харчування для здоров’я.

Тип уроку: комбінований

Обладнання : Підручник, упаковки молока, йогурта, масла, соку,стікери, пазли.

Хід уроку

І.Організаційний момент

Ви не повністю одягнені якщо на вас не має посмішки. Просто посміхніться, - і крихітні промінчики несміливо прокрадуться у вашу, можливо, чимось засмучену або стомлену душу, зігріють серце і,  розлившись солодким спокоєм, запалять ваші очі.

ІІ. Повідомлення теми й мети уроку

1.Розв’язання проблемної ситуації

Хлопчик знайшов на підвіконні в туалеті яскравий пакетик і взяв собі. На перерві пригостив однокласників кульками, які були у пакетику, та їв сам. Декілька дітей устигли проковтнути їх, перш ніж зрозуміли, що це не солодощі, діти потрапили до лікарні.

  • Як уникнути таких ситуацій?
  • Сьогодні діти ми ознайомимося з правилами купівлі, оброблення і зберігання харчових продуктів, як надати першу допомогу  в разі харчових отруєнь.

 2.Вправа «Очікування»

ІІІ. Вивчення нового матеріалу

«Мозковий штурм»

  • Назвіть  необхідні моменти на що слід звертати увагу при купівлі харчових продуктів.

Практична робота

Дослідження упаковок соку, молока масла, йогурту.

Повідомлення учнів

Упаковко – упаковко

скажи, що в тобі є ?

Фізкультхвилинка  «Варенички»

 Учасники стають у коло один за одним і рухаючись повільно по колу імітують процес ліплення вареників на спині у попереднього учасника. «Засипаємо мук, вливаємо воду, місимо тісто, ліпимо варенички.

                                                   Робота в групах

  1. Споживачі (Визначити в яких випадках може статися харчове отруєння).
  2. Рятувальники (Назвати прийоми першої допомоги при харчових отруєннях).

Свої переконання запишіть на аркуші паперу і прикріпіть на дошку.

А тепер давайте опрацюємо матеріал підручника.

  1. Правила обробки харчових продуктів. ст.44
  2. Що може призвести  до харчового отруєння ст.43
  3. Опрацювання «Крос-тест»

IV. Заключна частина

Метод незакінченого речення

«Перед тим, як придбати харчовий продукт я буду…»

Діти якщо ваші очікування справдилися переміщаємо яблучка очікування у кошик.

Щоб дізнатися, що про харчування в різні часи говорили відомі люди зберіть пазли.

Домашнє завдання: обговорити з батьками, що вдома може призвести до харчового отруєння.

Діти, дякую за урок. 

 

 

docx
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
225
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку