Презентація на тему: "Спілкуємося з дорослими."

Про матеріал

Презентація на тему: "Спілкуємося з дорослими."рокриває поняття: особистий простір, стосунки, кола спілкування.

5 клас НУШ підручник Воронцова

Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 22. Тема: Спілкуємося з дорослими.

Номер слайду 2

Основні поняття і терміни: • ОСОБИСТИЙ ПРОСТІР СТОСУНКИ• КОЛА СПІЛКУВАННЯ

Номер слайду 3

У цьому параграфі ви:дізнаєтеся про кола спілкування;• визначите, чи дотримуєтесь особистих кордонів інших людей;• розповісте про свою родину;створите схеми «Кола спілкування».

Номер слайду 4

Особистий простір - це відстань на якій під час спілкування ми почуваємося комфортно.

Номер слайду 5

Щоб не порушувати особистий простір співрозмовника, бажано стояти приблизно на відстані витягнутої руки.

Номер слайду 6

Мал. 71. Кола особистого простору

Номер слайду 7

Перейдіть за QR-кодом, завантажте бланк завдання і перевірте, чи поважаєте ви особисті кордони інших людей.

Номер слайду 8

Об'єднайтеся у групи й визначте, в яких ситуаціях порушено особистий простір. Обговоріть, за якими ознаками це можна зрозуміти.

Номер слайду 9

Завжди тримайте дистанцію на відстані витягнутої руки!

Номер слайду 10

Щодня ми спілкуємося з багатьма людьми - рідними, друзями, знайомими та незнайомцями. Але спілкуємося з ними по-різному. Чим ближчі наші стосунки, тим більше ми довіряємо одне одному, відвертіше ділимося думками, почуттями, обіймами.

Номер слайду 11

Кола спілкування. Дізнатися, як правильно спілкуватися з різними людьми, допоможуть кола спілкування (мал. 72).

Номер слайду 12

Об'єднайтесь у 5 груп «блакитний», «зелений», «жовтий»,«помаранчевий», «червоний». Завантажте інформацію за QR-кодом та підготуйте повідомлення про відповідне коло спілкування.

Номер слайду 13

Створемо міні - лепбук, розфарбуйте кола спілкування відповідними кольорами та заповніть їх іменами людей, які входять у ці кола.

Номер слайду 14

РОДИНАРодина - найближче коло спілкування. Це наші батьки/ опікуни, брати, сестри, дідусі й бабусі, інші близькі родичі.

Номер слайду 15

Дружню родину нерідко порівнюють із командою, де всі піклуються і допомагають одне одному. В команді неприпустимо звалювати все на одного чи лише на дорослих. Це несправедливо стосовно них і шкодить самим дітям.

Номер слайду 16

Щоб більше дізнатися одне про одного, зберіться колом для гри «Сімейне павутиння». Вам знадобиться клубок ниток. Один із учасників/учасниць бере клубок у руки, двічі обмотує нитку навколо долоні та продовжує фразу: «Моя родина — це я, мої тато, мама, брат...» Відтак розповідає щось цікаве про свою родину і котить клубок іншому учаснику/учасниці.

Номер слайду 17

ДОРОСЛІ, ЯКИМ МИ ДОВІРЯЄМОЗавжди важливо знати, від кого можна отримати пораду чи допомогу в різних життєвих ситуаціях. Звісно, дитина радше звернеться до батьків чи опікунів. Та що робити, коли їх немає поруч? У такому разі зверніться до того, кому довіряєте. Це може бути старший брат, сестра, тітка, дядько, бабуся чи дідусь. Може, у вас склалися довірливі стосунки з учителем, шкільним психологом або тренером, а може - з батьками вашого друга.

Номер слайду 18

Розгляньте мал. 73 та з'ясуйте, до кого Даринка може звернутися по допомогу в родині, у школі, спортивній школі.• Поміркуйте, до кого з дорослих ви можете звернутися по допомогу. Створіть свою схему «Кола підтримки».

Номер слайду 19

Кваліфіковану психологічну допомогу ви можете отримати і за телефонами Національної гарячої лінії для дітей та молоді: 0-800-500-225 або 116-111. Об'єднайтеся в групи та змоделюйте звернення до батьків, учителів, психолога, за телефонами довіри.

Номер слайду 20

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ1. Оберіть найближче коло спілкування.а.  Друзіб. Знайомів. Сім'яг. Незнайомці

Номер слайду 21

2. Назвіть ситуації, в яких порушено особистий простір. А                            Б                                   В

Номер слайду 22

3. Визначте, які твердження істинні, а які - хибні.а. Найближче коло спілкування - це люди, від яких ми чекаємо професійної допомоги.б.  Особистий простір - це простір, який потрібен, щоб ми почувалися комфортно під час спілкування.в. Тільки батьки можуть бути дорослими, яким я довіряю.г.  Незнайомцям не можна повністю довіряти.

Номер слайду 23

4. Продовжте речення: «Раніше я думав(думала), що ..., а тепер ...».

Номер слайду 24

5. Оцініть свої досягнення. а. Я можу розповісти про кола спілкування☆☆☆б. Я поважаю особистий простір інших людей під час спілкування☆☆☆в. Я знаю, до яких людей можу звернутися по допомогу.☆☆☆

Номер слайду 25

Домашнє завдання1. Опрацювати. § 22 ст. 169‒1742. Виписати нові поняття.3. Виконати. Мозаїка завдань до теми.4. Виконати тести за посиланнямhttps://naurok.com.ua/test/join?gamecode=2272851

pptx
Додано
18 лютого
Переглядів
113
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку