презентація на тему Стан забезпечення питною водою населених пунктів Ярчовецької сільської ради

Про матеріал

творча робота учнів 6-9 класів з біології,які досліджували особлибливості використання джерел питної води в населених пунктах Ярчовецької сільської ради в позаурочний час.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

  Мета: дослідити особливості використання джерел питної води в населених пунктах Ярчовецької сільської ради.

Номер слайду 3

Завдання проекту: опис джерел водопостачання населених пунктів Ярчовецької сільської ради аналіз забезпечення питною водою населення відповідно до виявлених джерел водопостачання Напрацювання пропозицій щодо покращення забезпечення питною водою жителів сіл Ярчовецької сільської ради.

Номер слайду 4

Місце проведення: територія населених пунктів, що входять до Ярчовецької сільської ради Зборівського району – Ярчівці, Вільшанка, Волосівка, Підгайчики, Мшана, Жуківці.

Номер слайду 5

Цільова група проекту: населення сіл, що входять в Ярчовецьку сільську раду: Ярчівці , Вільшанка , Волосівка , Підгайчики , Мшана , Жуківці Всього 6 сіл

Номер слайду 6

Строки проведення: жовтень 2016 року.

Номер слайду 7

В останні роки питання забезпечення питною водою мешканців населених пунктів нашого краю стало як ніколи актуальним. Малосніжні зими, посушливі літа, зниження кількості опадів призвели до того, що рівень ґрунтових вод значно понизився. Це призвело до висихання природніх джерел, криниць, обмілінню річок. Вода пропала в скважинах особистих селянських господарств та погіршилася якість води в системах централізованого водопостачання. Тому учнями ЗОШ І-ІІ ступенів с. Ярчівців було вирішено вивчити особливості водозабезпечення своїх населених пунктів, та запропонувати свої варіанти вирішення даної проблеми в розрізі кожного села нашої сільської ради.

Номер слайду 8

Участь у проекті беруть 9 учнів 5-6 класів, які розподілені на 5 груп, що досліджують джерела забезпечення питною водою у своїх населених пунктах. Кожна група досліджувала на території свого села природні джерела, криниці та джерела централізованого водопостачання. Опис джерел водопостачання проводився відповідно до попередньо розроблених питальників.

Номер слайду 9

- на території Ярчовецької сільської ради учнями зафіксовано 3 джерела, які використовуються людьми для власних потреб та поїння худоби, зокрема: Ярчівці – 1, Підгайчики – 1, Волосівка – 1. В інших населених пунктах природні джерела, які використовуються населенням, відсутні. - з 3-х джерел окультурено тільки джерело в с. Волосівка. Тут громадою облаштовано капличку. - інші два джерела не облаштовані, знаходяться на пасовищах. - в усіх джерелах вода прозора та чиста, придатна для пиття. - потужність джерел: Волосівка – нормальна, Ярчівці - , Підгайчики – за останні роки потужність джерела послабилась.

Номер слайду 10

- на території Ярчовецької сільської ради учнями зафіксовано 153 криниць, з них діючих – 78, зокрема: Ярчівці –15, Вільшанка –4, Волосівка –40, Підгайчики – 10, Мшана –7, Жуківці –2. За останні 2-3 роки пересохли -75 криниць, в тому числі: Ярчівці –5 , Вільшанка –46, Волосівка –20, Підгайчики –0 , Мшана –2, Жуківці –2.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

усі криниці приватні, розташовані на території особистих селянських господарств. Лише на території с. Волосівка є одна діюча громадська криниця спосіб набирання води в усіх криницях – ручний. - вода чиста, прозора, придатна для споживання. Використовуються для пиття, господарських потреб та напування худоби. - усі діючі криниці облаштовані та доглянуті. - в останні роки в діючих криницях також помітне пониження рівня води.

Номер слайду 15

- на території Ярчовецької сільської ради в 2 селах наявне централізоване водопостачаня: Ярчівці, Мшана. Відсутнє воно в селах Вільшанка, Волосівка, Підгайчики і Жуківці. - учнями зафіксовано 3 діючі водонапірні вежі, зокрема: Ярчівці -2 Мшана –1. Також на території сільської ради є 4 недіючих водонапірних вежі (Вільшанка, Волосівка, Ярчівці, Жуківці). - водопостачанням забезпечено 383 домогосподарства, зокрема: Ярчівці –343 , Вільшанка –0, Волосівка –0, Підгайчики –0 , Мшана –40, Жуківці –0. - вода чиста, прозора, придатна для споживання. Використовуються для пиття, господарських потреб та напування худоби. - рівень води в усіх вежах за останні 2 роки понизився.

Номер слайду 16

В ході вивчення проблеми водозабезпечення населення населених пунктів Ярчовецької сільської ради учнями було встановлено наступне: 1. Стан забезпечення питною водою сіл Ярчовецької сільської ради різноманітний: - Ярчівці – на території села є 1 джерело, 15 криниць та 2 водонапірні вежі, яких достатньо для водозабезпечення жителів села. - Вільшанка – на території села є 0 джерел, 4 криниці та 0 водонапірних веж, яких недостатньо для забезпечення питною водою населення села. - Волосівка – на території села є 1 джерело, 40 криниць та 0 водонапірних веж, яких недостатньо для забезпечення питною водою населення села. Підгайчики – на території села є 1 джерело, 10 криниць та 0 водонапірних веж, яких недостатньо для забезпечення питною водою населення села. - Мшана – на території села є 7 криниць та 1 водонапірна вежа, яких достатньо для забезпечення питною водою населення села - Жуківці – на території села 2криниці та 0 водонапірних веж. 2. Природні джерела в селах Підгайчики та Ярчівці потребують окультурення з метою покращення доступу до води. 3. В зв’язку з масовим пересиханням криниць громадам сіл Підгайчики, Жуківці ,Волосівка, Вільшанка рекомендується провести централізоване водопостачання, зокрема відремонтувати існуючі водонапірні вежі та провести від них водогони по вулицях.В зв’язку з тим, що 1 водонапірна вежа знаходиться на межі сіл Волосівка і Підгайчики від неї можна забезпечити водопостачання 2 села. Шляхи вирішення проблем виготовлення сільською радою проектно-кошторисної документації на будівництво нових водогонів та ремонт веж; подання відповідних заявок на Фонд регіонального розвитку, народному депутату України від Зборівського виборчого округу Т.З.Юрику (кошти, що виділяються постановою Кабінету Міністрів України на соціально економічний розвиток територій за поданням народних депутатів) та грантові проекти міжнародних донорських організацій,.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

ppt
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
24 грудня 2020
Переглядів
395
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку