Презентація на тему: Стройова підготовка. 10 клас

Про матеріал

Стройова підготовка - це знання обов'язків військовослужбовців перед шикуванням і в строю та вимог до їх стройового навчання, уміння кожного військовослужбовця приймати стройове положення, виходити зі строю та повертатися до нього, здійснювати військові вітання, безпомилково виконувати повороти на місці й у русі, прийоми і рухи без зброї та зі зброєю, знати строї підрозділів та військових частин.

Метою кожного стройового заняття є виховання в особового складу навичок виконання стройових прийомів і набуття стройових навичок, які солдату потрібні повсякденно — на занятті, у поході, при несенні служби у добовому наряді, у варті, на тактичних навчаннях і в бою.

У презентації зібрані матеріли для вивчення стройової підготовки учнями 10 класів, а саме загальні положення Стройового статуту ЗСУ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стройова підготовка. Загальні положення Стройового статуту Збройних Сил України

Номер слайду 2

Стрій - визначене стройовим статутом розміщення військовослужбовців, підрозділів і частин для спільних дій у пішому порядку та на машинах. Строї та їх елементи

Номер слайду 3

Фронт строю – бік строю, в який військовослужбовці розміщенні обличчям, а машини – лобовою частиною. Тил строю – сторона, протилежна фронту. Шеренга – стрій, у якому військовослужбовці розміщенні один біля одного на одній лінії згідно з визначеними інтервалами.

Номер слайду 4

Фланг строю – край строю, правий або лівий.

Номер слайду 5

Ширина строю - відстань між флангами.

Номер слайду 6

Двошеренговий стрій – розміщення військовослужбовців однієї шеренги за військовослужбовцями іншої шеренги на відстані одного кроку. Ряд – два військовослужбовці, які стоять у двошеренговому строю один за одним

Номер слайду 7

Колона – стрій, у якому військовослужбовці і підрозділи розташовані один за одним.

Номер слайду 8

Інтервал – відстань по фронту між військовослужбовцями, машинами, підрозділами, частинами.

Номер слайду 9

Дистанція – відстань у глибину між військовослужбовцями, машинами, підрозділами, частинами. Глибина строю – відстань від першої шеренги (від військовослужбовця, який стоїть попереду) до останньої шеренги (військовослужбовця, який стоїть позаду).

Номер слайду 10

Обов’язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю. Військовослужбовець зобов’язаний:{2 D5 ABB26-0587-4 C30-8999-92 F81 FD0307 C}Перевіряти справність своєї зброї, закріплених за ним озброєння, боєприпасів, особистих засобів захисту, шанцевого інструменту, обмундирування і спорядження. Мати коротку охайну зачіску. Охайно заправляти обмундирування, правильно надівати і припасовувати спорядження, допомогти товаришеві усунути помічені недоліки. Знати своє місце в строю, ставати до строю швидко, без метушні. Під час руху зберігати рівняння, інтервал і дистанцію, не виходити зі строю без дозволу. В строю без дозволу не розмовляти, дотримуватися цілковитої тиші, пильнувати за наказами і командами свого командира, виконувати їх швидко і точно. Передавати накази, команди без перекручень, гучно й чітко.

Номер слайду 11

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Картамишев Ігор Павлович
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Попов Сергій Анатолійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 січня 2018
Переглядів
17006
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку