Презентація на тему: Стройові прийоми і рух без зброї та зі зброєю.

Про матеріал

Стройова підготовка є одним з найважливіших розділів навчання і виховання допризовника. Вона дисциплінує майбутнього воїна, загартовує його фізично, виробляє гарну поставу, формує спритність, моторність, витривалість, уміння правильно і швидко виконувати команди командирів. Навички, набуті на заняттях із стройової підготовки, вдосконалюються на заняттях з вогневої, фізичної підготовки й у повсякденній службі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стройова підготовка

Номер слайду 2

Стройові прийоми і рух без зброї та зі зброєю

Номер слайду 3

Вихід зі строю. Підхід до начальника. Повернення до строю.

Номер слайду 4

Для виходу військовослужбовця із строю подається команда, наприклад: "Рядовий Іванченко. Вийти із строю на стільки-то кроків" або "Рядовий Іванченко. До мене (до мене бігом - РУШ)". Військовослужбовець, почувши своє прізвище, відповідає: "Я", а за командою на вихід (виклик) із строю відповідає: "Слухаюсь". За першою командою він стройовим кроком виходить із строю на вказану кількість кроків, рахуючи від першої шеренги, зупиняється і повертається обличчям до строю. За другою командою, ступивши один-два кроки від першої шеренги прямо, на ходу повертається в бік начальника, найкоротшим шляхом стройовим кроком підходить або підбігає до нього і доповідає про прибуття.

Номер слайду 5

Підхід до начальника: а - зупинка; б - рапорт.

Номер слайду 6

Під час виходу військовослужбовця з другої шеренги він злегка торкається долонею лівої руки плеча військовослужбовця, який стоїть попереду, той робить крок уперед і, не приставляючи правої ноги, - крок праворуч, пропускає військовослужбовця, який виходить із строю, а потім стає на своє місце. Під час виходу військовослужбовця попередньої шеренги його місце займає військовослужбовець, який стояв за ним. Під час виходу військовослужбовця із строю з колони по два, по три, по чотири він виходить із строю в бік найближчого флангу, попередньо зробивши поворот праворуч (ліворуч). Якщо поруч стоїть військовослужбовець, то він робить крок правою (лівою) ногою вбік і, не приставляючи лівої (правої) ноги, - крок назад, пропускає військовослужбовця, який виходить із строю, а потім повертається назад на своє місце.

Номер слайду 7

Відхід від начальника:а - прикладання руки до головного убору;б - поворот кругом; в - приставлення ноги;г - крок уперед; д - опускання руки;е - приставлення ноги.

Номер слайду 8

Для повернення військовослужбовця в стрій подається команда, наприклад: "Рядовий Іванченко. Стати до строю" або тільки "Стати до строю". За командою "Рядовий Іванченко" військовослужбовець, який стоїть обличчям до строю, почувши своє прізвище, повертається обличчям до начальника і відповідає: "Я", а за командою "Стати до строю", якщо він без зброї або із зброєю в положенні "за спину", прикладає руку до головного убору і відповідає: "Слухаюсь", повертається у напрямку руху, з першим кроком опускає руку, рухаючись стройовим кроком, найкоротшим шляхом стає на своє місце в строю. Під час повернення до строю з відходом від начальника військовослужбовець діє, рухаючись стройовим кроком найкоротшим шляхом до свого місця у строю. Якщо подається команда "Стати до строю" (без називання прізвища), військовослужбовець повертається до строю без попереднього повороту до начальника та без відповіді "Я".

Номер слайду 9

Під час підходу до начальника поза строєм військовослужбовець за п'ять-шість кроків до нього переходить на стройовий крок, за два-три кроки зупиняється й одночасно з приставленням ноги прикладає праву руку до головного убору, а тоді доповідає, наприклад: "Товаришу (пане) лейтенанте. Рядовий Сидоренко за вашим наказом прибув" або "Товаришу (пане) полковнику. Капітан Петренко за вашим наказом прибув". Після доповіді руку опускає. Отримавши дозвіл іти, військовослужбовець прикладає праву руку до головного убору і відповідає: "Слухаюсь", повертається в напрямку руху, з першим кроком (з поставленням лівої ноги на землю) опускає руку і, зробивши три-чотири кроки стройовим, далі рухається похідним кроком.

Номер слайду 10

У презентацї використаноматеріали інтернет –ресурсу. Презентацію підготував вчитель предмету “Захист Вітчизни “Сокальської ЗШ І-ІІІст.№2 Мигасюк В.І.

pptx
Додано
5 липня 2018
Переглядів
8997
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку