Презентація на тему:Ведення вогню з місця по нерухомих цілях і цілях, що з’являються.

Про матеріал

Забезпечити виконання учнями правил безпеки під час виконання стрльб.
Ознайомити учнів з прицілюванням та помилками при прицілюванні.
Вивчити з учнями умови вправ стрільб з пневматичної гвинтівки.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ведення вогню з місця по нерухомих цілях і цілях, що з’являються

Номер слайду 2

Тренування у одноманітності прицілювання, вирішення завдань на визначення прицілу і точки прицілювання. Виконання вправи стрільби з пневматичної гвинтівки. Удосконалення знань з будови автомата.

Номер слайду 3

Для тренування в тирі є такі елементи: 1 – пункт боєпостачання; 2 – навчальні місця для занять; 3 – місце очікування чергової зміни; 4 – пункт управління; 5 – вихідне положення; 6 – вогневий рубіж; 7 – сигнальний прапор; 8 – керівник стрільби; 9 – стріляюча зміна; 10 – мішені, попереджувальні знаки.

Номер слайду 4

Класифікація вправ стрільби. Вправи стрільб для індивідуального навчання включають: вправи початкових стрільб (далі — ВПС); вправи навчальних стрільб (далі — ВНС); вправи контрольних стрільб (далі — ВКС); вправи бойових стрільб (далі — ВБС). ВПС призначені для набуття учнями первинних навичок у виконанні вогневих завдань. ВПС виконуються з пневматичної гвинтівки у підготовлених для стрільби місцях (кабінеті предмета), стрілецьких тирах.

Номер слайду 5

Вимоги безпеки під час проведення стрільб у стрілецькому тирі До навчальних стрільб у стрілецькому тирі допускаються учні, які пройшли інструктаж з вимог безпеки під час стрільб та склали заліки, результати яких зафіксовано у журналі, знають матеріальну частину зброї та можуть нею користуватися. Під час навчальних стрільб у стрілецькому тирі потрібно дотримуватись наступних правил поведінки та вимог безпеки: - без дозволу керівника учні не повинні: заходити до приміщення тиру; брати до рук зброю; виносити боєприпаси та зброю з приміщення тиру; заряджати та розряджати зброю; проводити підготовку до стрільби (прицілюватися); проводити стрільбу. Забороняється: - перебування учнів у приміщенні стрілецького тиру без викладача предмета або керівника стрілецького гуртка (далі — керівник); - спрямовувати зброю в сторону від мішеней, наводити її на людей; - брати зброю чи підходити до неї без команди. .

Номер слайду 6

Вимоги безпеки перед початком навчальних стрільб у стрілецькому тирі Перед початком навчальних стрільб керівник повинен перевірити: - знання учнями вимог безпеки при стрільбі; - справність зброї, наявність боєприпасів та мішеней; - стан приміщення стрілецького тиру, стан освітлення та обладнання. Керівник повинен забезпечити належну поведінку і безпеку учнів на вихідному рубежі та безпечне проведення стрільб на вогневому рубежі.

Номер слайду 7

Вимоги безпеки під час проведення навчальних стрільб У приміщенні стрілецького тиру можуть знаходитися тільки учні, зазначені у списку допущених до стрільб. На вихідному рубежі керівник роздає учням визначену кількість набоїв. Учні доповідають керівникові про їх отримання та чекають подальших команд. Учні підходять до зброї тільки після команди керівника «На вогневий рубіж кроком руш». Після команди керівника «Заряджай» учні самостійно заряджають зброю та доповідають керівникові про свою готовність. Учні проводять стрільбу тільки після команди керівника «По мішенях — вогонь». Після закінчення стрільб учні самостійно розряджають зброю і доповідають керівнику про їх закінчення. Керівник повинен оглянути зброю кожного учня, який закінчив стрільбу. Тільки після того, як усі учні повідомлять про закінчення стрільб, керівник дає команду «До мішеней кроком — руш» та разом з учням підходить до мішеней, де проводиться аналіз результатів стрільби кожного учня.

Номер слайду 8

Вимоги безпеки після закінчення навчальних стрільб Після закінчення стрільб керівник разом з командиром навчального взводу або старостою стрілецького гуртка переносять зброю у спеціально відведене місце, де проводять її огляд, чищення та змащування. Почищена зброя під наглядом керівника переноситься до кімнати її збері­гання. У журналах «Обліку відвідування» та «Обліку видачі боєприпасів» керівник робить відповідні записи. Вимоги безпеки у разі виникнення надзвичайної ситуації У разі виникнення надзвичайної ситуації керівник негайно припиняє стрільби та виводить учнів з приміщення стрілецького тиру. Потерпілим надається перша долікарська медична допомога, викликається швидка медична допомога та інформується адміністрація навчального закладу про виник­нення надзвичайної ситуації.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Вправа № 1. Стрільба з ПГ сидячи за столом з опорою на лікті. Ціль- мішень №8вп 10 м 8 шт. (3-пробних, 5- залікових) Сидячи за столом з опорою на лікті Вправа № 2. Стрільба з ПГ стоячи Ціль-мішень №8вп 10 м 8шт. (3-пробних, 5-залікових) Стоячи Бали 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Очки 45 43 40 35 33 30 25 23 20 15 13 <10 Бали 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Очки 40 35 33 31 29 27 25 20 17 12 10 <10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

У презентацї використано матеріали інтернет –ресурсу. Презентацію підготував вчитель предмету “Захист Вітчизни “ Сокальської ЗШ І-ІІІст.№2 Мигасюк В.І.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шульга Віктор Іванович
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
7 липня 2018
Переглядів
17121
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку