Презентація на тему "Струни кобзарської душі"

Про матеріал
Презентація до усного журналу "Струни кобзарської душі". Учнівське дослідження про розвиток кобзарства на Україні від давніх часів і до сьогодення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дослідження шкільного товариства «Наукова зміна»«Струни кобзарської душі»Керівник: Довгалюк С. П.

Номер слайду 2

Серед запорожців було чимало хороших музикантів, які грали на різних музичних інструментах, але найпопулярнішим була кобза – «дружина вірная». Кобзарі та лірники як народні співці-музиканти в Україні

Номер слайду 3

Остап Вересай. Архип Никоненко. Андрій Шут. Микола Ригоренко Аскетизм – характерна риса народних бардів

Номер слайду 4

Основи кобзарського братства Певна територія; Центр в одному із міст; Громадське урядування: цехмістр, суд, скарбничка; Особа з певними фізичними вадами, а також вивчила «лесбійську мову»; Кожен член братства зветься товаришем.

Номер слайду 5

Кобзарство – еліта українського народу «… незаперечно чистим і в повному складі зараховується до середньої еліти кобзарське братство. Це вічні і святі ідеологічні воїни на захисті українства.» (І. Белебеха)

Номер слайду 6

Розстріляний з’їзд кобзарів На початку грудня 1934 року відбувся з’їзд народних співців радянської України. Картина зі зйомок фільму Основним завданням було залучення народних співців до соціалістичного будівництва, визначення нових ідеологічних пріоритетів

Номер слайду 7

Скринька бандури Сучасна бандура – це скринька, в якій сховані фантастичні темброві барви, це цілий світ образів та емоцій.

Номер слайду 8

Бандурний Страдиваріінструменталіст-новатор;чудовий педагогмайстер модерних концертних бандур;композитор;

Номер слайду 9

Кобзарство – самобутнє явище світової культури Українська земля славилася своїми співцями-бандуристами на весь світ. В їхній музиці відбита історія народу, його героїчне минуле, а в піснях втілені його мрії про щастя.

Номер слайду 10

Тарас Компаніченко Перепелюк Володимир Максимович Василь Григорович Нечепа Роман Гриньків. Тарас Компаніченко на «Країні мрій» — 2013 виконує кант. Сучасні кобзарі: Кобзар – це зв’язок поколінь, промінь світла й надії

Номер слайду 11

Непроста історія кобзарства, багато в ній славних героїчних сторінок, багато сумних та гірких, а ще більше недосліджених та втрачених. Але, незважаючи на все, кобзарське мистецтво стало невід’ємною частиною життя українського народу, а кобза та бандура назавжди залишаються символом України.

Номер слайду 12

Над дослідженням працювали: Демкович Аліна;Гевко Вікторія;Прокопенко Анастасія;Лесюк Василина;Боднар Василь;Довгалюк Андрій

pptx
Додано
26 березня 2019
Переглядів
840
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку