Презентація на тему: "Сучасні носії інформації. Пам'ять комп’ютера (внутрішня та зовнішня)"

Про матеріал
Зміст Сьогодні ви дізнаєтесь: •З’ясуєте, для чого потрібна пам’ять; •Дізнаєтеся про види пам’яті комп’ютера; •Розглянете пристрої зберігання інформації. + Словничок Поміркуймо! Для чого людині потрібна пам'ять? Розповідь за малюнками. Носії інформації. ВИДИВИДИ ПАМ’ЯТІ КОМП’ЮТЕРА Зовнішні пристрої на ПК Закріплення + дз.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні носії інформації. Пам'ять комп’ютера (внутрішня та зовнішня)

Номер слайду 2

Сьогодні ви: З’ясуєте, для чого потрібна пам’ять;Дізнаєтеся про види пам’яті комп’ютера;Розглянете пристрої зберігання інформації.

Номер слайду 3

Поміркуймо! ДЛЯ ЧОГО ЛЮДИНІ ПОТРІБНА ПАМ’ЯТЬ?

Номер слайду 4

Щодня ми дізнаємося багато нового про навколишній світ. Отримана інформація зберігається в нашій пам’яті. Наш мозок має здатністьопрацьовувати її, отримувати нові знання та відтворювати їх. Без знань неможливі ні плідна праця, ні успішне навчання.

Номер слайду 5

З розвитком суспільства людина навчилася фіксувати інформацію на різних носіях. Носії інформації – це матеріальний об’єкт, на якому зберігаються повідомлення , що містять певну інформацію.

Номер слайду 6

ВИДИ ПАМ’ЯТІ КОМП’ЮТЕРАПам’ять комп’ютера — це спеціальнізапам’ятовуючі пристрої, призначенідля зберігання інформації. Внутрішня. Оперативна пам’ять. У разівимкнення комп’ютера вся інформація з оперативної пам’яті зникає. Отже, колипрацюєш із документами чи створюєш власні програми, їх необхідно час від часу зберігати в зовнішній пам’яті. Зовнішня. Жорсткий диск(вінчестер)Флеш – пам’ять. Оптичний диск. Це постійний запам'ятовуючий пристрій комп'ютера, тобто, його основна функція - довготривале зберігання даних. Зовнішній жорсткий диск. Карта пам’ятіПластиковий чи алюмінієвий диск, з якого інформація зчитується за допомогою лазерного променя. Сучасна компактна зовнішняпам’ять, що реалізована на новітніх електронних елементах. Можна під'єднати до комп'ютера. На ньому можна зберігати дані, від зображень та документів.

Номер слайду 7

Щоб дізнатися, які зовнішні пристрої під'єднанні до комп’ютера, потрібно двічі клацнути значок Цей ПК на робочому столі.

Номер слайду 8

Домашнє завдання

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ковтун Ганна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 4 клас, Інші матеріали
НУШ
Додано
1 листопада 2022
Переглядів
2908
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку