Презентація на тему "Тексти з української мови для списування"

Про матеріал
Містить тексти для списування, які відповідають віковим особливостям учнів.............
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тексти для списування2 клас

Номер слайду 2

Писанки. В Україні дуже давно існує традиція наносити орнамент на пташині яйця до свята Великодня. Це невипадково. Яйце уподібнюється до природи: шкарлупа – як небо, плівка – як хмарки, білок – як вода, жовток – як земля. Розмальовані яйця називають писанками. Вони бувають дуже різні й символізують сонце, радість, життя. Пофарбоване в червоний колір яєчко – ознака радості.

Номер слайду 3

Вербна неділя. У вербну неділю існує старовинний звичай приносити додому гілочки верби. Їх святять у церкві. За народними повір’ями гілочки верби оберігають людину від хвороб і лиха. Народ свято шанує це повір’я.  

Номер слайду 4

Наш парк . Яка красива наша місцевість. Біля школи росте великий парк. Тут багато дубів, кленів , тополь. Є також веселі берізки, зелені туї і ялинки. Щороку восени і навесні діти нашої школи прибирають парк. Біля пам'ятника « Невідомому солдату» великий квітник. Влітку там ростуть троянди , айстри , тюльпани , півонії.  

Номер слайду 5

Пригода Петрика. Петрик ішов стежкою в саду. Бачить, біжить назустріч кудлатий собака. Петрик злякався. Хотів тікати. Раптом до нього притулилося кошеня. Воно підняло голову і жалібно нявчить. Петрик взяв кошеня на руки, розгнівався на собаку і пішов йому назустріч. Собака злякався і утік.  

Номер слайду 6

Про матір. Друга неділя травня – Всесвітній День матері. Ми визначаємо це свято, щоб кожна матуся відчула любов і доброту своїх дітей. У цей день кожна дитина, мала чи велика, звертається до рідної матусі, з вдячністю пригортає до свого серденька , цілує мамині натруджені руки.   

Номер слайду 7

  Українська вишивка. Українська вишивка багата на різноманітні орнаменти. Їх народні назви стверджують, що в орнаменті зображені конкретні рослини, тварини, предмети побуту. Найпопулярнішими є хміль, реп’яхи, вишеньки, в’юнок, зозульки, хвильки. 

Номер слайду 8

  Український рушник. Український рушник пройшов крізь віки. Жодне свято не обходилось без рушників. Рушники бувають вишивані і й ткані. Кожен куточок України має свої кольорові гами, своє оздоблення рушників.

Номер слайду 9

  Щедрий вечір. Здавна в Україні останній вечір під Новий рік зветься Щедрим вечором. У цей вечір маленькі дітки юрбами бігають від хати до хати і виспівують господарям найкращі побажання на Новий рік. У щедрівках звучать побажання щастя, багатства, добрих врожаїв.   

Номер слайду 10

    Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
19 березня 2020
Переглядів
2005
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку