Презентація до уроку біології у 8 класі на тему "Травлення" містить матеріал про будову органів травлення, їх функції, а також про гігієну та правила правильного харчування.
Як відбувається живлення людини? Для росту і розвитку всіх органів людини та їх роботи потрібні поживні речовини. Вони надходять в організм з рослинною і тваринною їжею. В нашому організмі є спеціальна система органів, завдяки роботі якій вся їжа перетворюється в необхідні нашому організму речовини
Це треба знати! Щоб бути завжди здоровим, додержуй правил гігієни харчування. Перед їдою завжди мий руки з милом. Під час їди не розмовляй. Їжу треба добре пережовувати. Вечеряй за дві години до сну. Не переїдай. Уживай як тваринну, так і рослинну їжу. Їж тільки добре вимиті овочі і фрукти.
Їжа є основним джерелом життєвої енергії, яку людина невпинно витрачає, навіть під час сну. Ми знаємо, що: Усі необхідні поживні речовини для нормальної життєдіяльності людина отримує з їжею. З їжею людина отримує понад 60 різних поживних речовин: білків, жирів, вуглеводів, мінеральних солей, вітамінів, води.
Піраміда створена з використанням кольорової схеми світлофора: зелений — вживай без обмежень (споживати щодня не менше 400 г овочів (додатково до картоплі) та фруктів ) жовтий — споживай обачливо (продукти цієї зони необхідні в малих кількостях ) червоний — поміркуй чи варто вживати, тому що продукти цієї зони з високою енергетичною цінністю і незначним вмістом мікроелементів. ЇСТИ ТРЕБА З РОЗУМОМ!
Білки – основа життя, оскільки вони входять до складу всіх клітин і виконують різноманітні функції. Тому безперервне надходження білків є цілком необхідне для будови, росту й відновлення тканин м'язів і шкіри. Це основний будівельний матеріал клітин організму. Білкове голодування призводить до затримки, а потім до повного припинення росту організму, а надлишок білків – до перевантаження діяльності печінки і нирок.
Головні джерела енергії для організму людини. Тваринні жири за своїм складом є більше повноцінними, ніж рослинні. Забезпечують організм енергією, сприяють регуляції проник-нення у середину клітин води, солей, цукру та інших речовин і виведення з них продуктів обміну. Надлишок споживання жирів сприяє виникненню серцево-судинних захво-рювань, а недостаток – затримує ріст і розвиток молодого організму.