Презентація на тему "Тварини взимку."

Про матеріал
Презентація на тему "Тварини взимку." Поглибити знання про тварин, спосіб їх живлення, місце проживання взимку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТВАРИНИВЗИМКУСтернард І. Л.,учитель початкових класів Маріупольської ЗОШ№ 64

Номер слайду 2

Прийшла до нас бабусяу білому кожусі. Поля причепурила –Пухнастим снігом вкрила. Відгадайте, хто вона,Ця бабуся чепурна?Загадка

Номер слайду 3

Зимаstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 4

Найважчою порою року для тваринок є зима. Вони мерзнуть, навіть застуджуються, а також не можуть добути собі їжу з-під снігової ковдри. Як тваринки готуються до зими? Деякі звірятка змінюють своє вбрання на тепліше, а хтось узагалі впадає у зимову сплячку...

Номер слайду 5

Взимку обсяги їжі значно скорочуються, саме тому багато звірят починають готуватися до холодів ще з осені, а деякі розпочинають займатися заготівлею харчів з літа. Найпершими збирають запаси гризуни: мишки,бурундуки,бабаки.

Номер слайду 6

Уже влітку вони шукають по всьому лісу зернятка, горішки, відкладаючи їх у нірки. Це дає їм можливість всю зиму сидіти у своїй домівці, не виходячи назовні. Майже весь час гризуни сплять, перериваючи сон лише для того, щоби підкріпитися.

Номер слайду 7

Ласка та заєць-біляк «переодягаються»в білу шубу, в ній вони майже непомітні на снігу.

Номер слайду 8

Кажани заздалегідь шукають на зиму собі потрібне укриття, і з настанням холодів та морозів, звірі забиваються в щілини, або надійно прикріплюються лапками до стін, або стель, висячи вниз головою, в такому положенні тварина впадає в довгу зимову сплячку, яка в середньому триває 7-9 місяців.

Номер слайду 9

Фізкультхвилинка. Велика хата у ведмедя,І маленька в зайця. Наш ведмідь пішов додому,А за ним і зайчик. Ми їм дружно помахаємо І за парти посідаємо.

Номер слайду 10

Ведмеді заздалегідь облаштовують свій дім. Вони шукають печери, яри, куди зносять листя, гілки, мох, зверху роблять собі м’який матрац з ялинкових гілочок. Коли випадає сніг, він маскує ведмежу схованку й зберігає в ній тепло .

Номер слайду 11

Ведмеді не роблять запасів їжі, але восени вони дуже активно харчуються горіхами, рибою, щоб накопичити якомога більше жиру на час зимівлі. Насправді хижак не спить, а дрімає, і в разі необхідності може вийти з барлогу. Саме взимку у ведмедиці з’являються маленькі ведмежатка.

Номер слайду 12

Їжак - справжній сплюха. Запасів на зиму він не робить і яблук на голках не носить. Тваринка взимку спить, і їжа їй не потрібна.

Номер слайду 13

Лисички, зайці і вовки до морозів практично не готуються, бо проводять зиму на ногах у пошуках їжі. Зайченята лише перевдягаються: змінюють сірий кожушок на білий, щоб хижаки не помічали їх на сніговій ковдрі. Дуже цікаво спостерігати за тим, як звірі готуються до зими, адже у кожного є свої секрети.

Номер слайду 14

Люди дбають про лісових звірів узимку

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

МОЛОДЦІ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Харіна Людмила Костянтинівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 липня 2019
Переглядів
17491
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку