Презентація на тему Українське Полісся

Про матеріал
• Презентація до уроку 8 класу з географії" Українське Полісся " • Бажаючі можуть скачати)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Укранське Полісся. Виконав: Стрельбицький Євгеній

Номер слайду 2

Флористи виявили, що На більшій частині Полісся переважають сосново-дубові ліси. У південній ростуть дубово-грабові ліси. А на Лівобережжі поширені дубово-липові ліси. У лісах рослини ростуть ярусами. Верхній ярус – дерева, середній (підлісок) – кущі, а нижній – трав’янисті рослини й гриби У зоні мішаних лісів дуже різноманітний рослинний світ, бо є всі умови для розвитку: вода, тепло, світло, а також поживні речовини, які утворюють самі рослини, відмираючи і перетворюючись на перегній. Полісся вважають “ легенями ” України, бо більшу частину цієї природної зони займають ліси та інші рослини, які виділяють кисень.

Номер слайду 3

Вільхові ліси зустрічаються на Поліссі у заплавах річок, на понижених ділянках. Вони бувають чистими і мішаними з участю берези пухнастої, сосни, ялини. Підлісок таких лісів складається з калини, верби, чорної смородини.

Номер слайду 4

Загалом поширені такі види рослин як:бруслинаверба козячаліщинабузина

Номер слайду 5

Серед напівкущів найбільш цікавібрусницячорницізіновать руська

Номер слайду 6

З трав'янистих рослин у чистих соснових лісах Полісся звичайними є: вересцмин пісковийагаликкотячі лапкисон звичайнийчебрець

Номер слайду 7

Досить звичними в сосново-дубових лісах є папороті — орляк, дріоптеріс. Урочисто виглядають ліси, де росте орляк. Розсічена пластинка листка у нього дуже широка, виразної форми, черешок довгий. Не менш гарно виглядає і дріоптеріс, який має великі довгасті пірчасті листки. Висушені кореневища цієї папороті використовуються як глистогінний засіб.

Номер слайду 8

Тваринний світ Українського Полісся:вовкигорностаї норкилисицілосі європейськізайці-русакикозулі європейськіборсуки

pptx
Додано
6 червня 2021
Переглядів
2491
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку