Презентація на тему "Видатні спортсмени України"

Про матеріал
Цікава та корисна інформація про спортсменів. Презентація присвячена видатним українським боксерам, борцям, фехтувальникам, плавцям, гімнастам, футболістам.
Перегляд файлу

ВИДАТНІ СПОРТСМЕНИ УКРАЇНИ

ПІДГОТУВАЛА:

ВЧИТЕЛЬ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ТКАЧ Л.А.

АНДРІЙ ШЕВЧЕНКО

Український футболіст, виступав за київське «Динамо», «Мілан» та лондонськи й «Челсі». Заслужений майстер спорту України з 2003 року. Нагороджений найвищою державною відзнакою — «Герой України». У 2003 році став першим українцем, який виграв Лігу чемпіонів. Володар «Золотого м'яча» 2004 — призу, який вручають найкращому футболісту Європи. Один з найрезультативніших бомбардирів єврокубкових турнірів за всі сезони. Найкращий бомбардир національної збірної України в історії. Тричі ставав найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів, двічі — чемпіонату Італії. Другий бомбардир за всю історію «Мілана». Наразі — головний тренер збірної України.





ЯНА К ОЧКОВА


Чотири рази на честь Яни Клочкової грав український гімн на Олімпійських іграх, п'ять разів здіймався синьожовтий прапор. Її прозвали "золотою рибкою". І справді, більше олімпійського золота за Яну Україні досі ніхто так і не приніс. А ще на її рахунку перемоги на чемпіонатах та кубках світу, європейській першості, а також світові, континентальні та національні рекорди.







І ІЯ ПО КОПАЄВА

Подкопаєва є абсолютною чемпіонкою Олімпійських ігор в Атланті, абсолютною чемпіонкою світу (1995 р.) і Європи (1996 р.), послом Доброї волі ООН з питань

ВІЧ/СНІД в Україні, президентом

Міжнародного добродійного фонду "Здоров'я поколінь".





ЕЛІНА СВІТОЛІНА

Українська тенісистка, третя ракетка світу в рейтингу WTA у 2017, 2018 і 2019 роках. Чемпіонка підсумкового турніру WTA Finals 2018 року. Найуспішніша спортсменка в історії українського тенісу, встановила багато національних рекордів, і серед жінок і серед чоловіків, зокрема зайняла найвищу серед українських тенісистів третю позицію в світовому рейтингу, єдина перемагала в підсумковому чемпіонаті року, єдина серед жінок досягала півфіналів турнірів Великого шолому в одиночному розряді.

ВАСИ Ь ОМАЧЕНКО

Найтитулованіший український боксер. Чемпіон світу в напівлегкій, другій напівлегкій вазі та легкій  вагових категоріях. З вересня 2018 року очолив рейтинг найкращих боксерів світу незалежно від вагових категорій за версією журналу «The Ring».

Дворазовий чемпіон Олімпійських ігор

(у 2008 та 2012 роках). На аматорському рівні дворазовий чемпіон світу (2009, 2011), чемпіон

Європи (2008), багаторазовий чемпіон України. Заслужений майстер спорту України.


pdf
Додано
7 травня 2020
Переглядів
899
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку