ПРЕЗЕНТАЦІЯ НА ТЕМУ:" Види підліткових компаній. Онебезпечних знаки компаній. Способи протидії негативному соціальному впливу.

Про матеріал

Презентація" Види підліткових компаній. Ознаки небезпечних компаній. Способи протидії негативному соціальному впливу" містить поняття позитивні і негативні компанії та дія підлітків у незвичайних ситуаціях..

Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 26. Тема: Види підліткових компаній. Ознаки небезпечних компаній. Способи протидії негативному соціальному впливу

Номер слайду 2

Обміркуйте й обговоріть ситуацію. В Андрія є можливість спілкуватися з компанією підлітків, які ходять на додаткові заняття з літератури, багато читають, обговорюють прочитане й самі пишуть вірші. Але він більше часу витрачає на спілкування з підлітками, які сидять увечері у дворі, курять, п’ють пиво й обговорюють, у кого з них кращий одяг і взуття. Чим відрізняється спілкування у цих двох компаніях?

Номер слайду 3

Види підліткових компаній. Ознаки небезпечних компаній. Підліткові компанії можуть бути дуже різними за своїми цілями, складом і особливостями відносин. Це можуть бути відносини : залежності, підпорядкування, співпраці, взаємодопомоги. За соціальною спрямованістю групи підлітків можуть бути соціально позитивними, які діють у межах закону, і соціально негативними - такими, дії яких можуть бути асоціальними і протизаконними.

Номер слайду 4

Компанія буде для вас небезпечною, якщо в ній:• вам забороняють розповідати дорослим, що з вами відбувається, оголошують все, що стосується компанії, «таємницею»;• є люди, яких принижують і ображають;• вас самого починають принижувати й ображати;• вас змушують чинити протиправні дії;• часто вдаються до цькування когось;• уживають алкоголь, наркотики, курять;• вам пропонують алкоголь, наркотики і сигарети,• вам заважають учитися.

Номер слайду 5

Компанія буде для вас безпечною, якщо в ній:• про все, що відбувається, можна розповісти дорослим;• і до вас, і до всіх членів групи ставляться шанобливо;• вам допомагають учитися;• піклуються про ваше здоров’я;• займаються корисною для суспільства справою;• ведуть здоровий спосіб життя.

Номер слайду 6

Добре, коли в будь-якій компанії панує благополучна психоло-гічна атмосфера, коли кожен член колективу почувається в безпеці. Погано і небезпечно, коли в компанії вживають алкоголь, панує гру-бість, зневага до людини як до особистості, насильство, заборона нависловлення власної думки.

Номер слайду 7

Насамперед, соціальними є самі причини, через які підліток починає пити. Передумовами першого вживання алкоголю зазвичай стають традиційні приводи: свято, вечірка, день народження. Окрім того, нерідко п’ють тому, що «незручно було перед друзями», «друзі вмовили», «за компанію», «для веселощів» і навіть«просто так, з нудьги». Виходить, що, приймаючи рішення, багато хто не замислюється про його наслідки. Завдяки цьому починає формуватися пияцтво як тип поведінки, який часто призводить до правопорушень.

Номер слайду 8

Обираючи компанію, з якою ви плануєте спілкуватися, обов’язково враховуйте ті наслідки, до яких призведе це спілкування.

Номер слайду 9

Способи протидії негативному соціальному впливу. У суспільстві живуть дуже різні люди. Не всі з-поміж них є моральними, добрими, не всі поважають чуже життя й чуже здоров’я, не всі дотримуються законів. Ви можете зустрітися з такими людьмив різних ситуаціях. Наприклад, є чимало сект, потрапляючи в які, підлітки припиняють спілкуватися зі своїми рідними й фактично залишають родину. Сектанти, знаючи психологію підлітка, граючи на її вразливих місцях, переконують його, що найкраще - це стати членом секти, де вас усі начебто люблять і розуміють.

Номер слайду 10

Є ризик потрапити в зовсім скрутне становище, зустрівшись з тими, хто нелегально торгує людьми. Держава бореться із цим явищем, торгівля людьми приносить великі гроші, й подолати її важко. У жодному разі не контактуйте з незнайомцями, якими б люб’язними й щедрими вони вам не здавалися. Не їдьте у незнайоме вам місце, не сідайте в чужу машину, не заходьте до незнайомого будинку з незнайомими людьми. Бажано, щоб батьки завжди знали, де ви знаходитеся, тоді вони зможуть вчасно вам допомогти!

Номер слайду 11

Є ошуканці, які навмисне починають розмову з підлітками длятого, щоб потрапити до їхнього помешкання й розжитися там чимосьцінним. Як правило, такі люди люб’язні й увічливі, і здається, що їмможна довіряти. Насправді ж вони чудово грають свою роль. З такимилюдьми не можна ані розмовляти, ані вести їх до свого помешкання.

Номер слайду 12

Ви можете зіткнутися з насильством у компанії, з якою спілкуєтеся, або на вулиці. Насильницькі дії свідчать про соціальне нездоров’я тих людей, які до них вдаються. Треба обов’язково опиратися насильству, захищати себе всіма можливими способами: тікати, кликати на допомогу, битися. У жодному разі не підкорюватися і не мовчати!

Номер слайду 13

Вас самих можуть спробувати залучити до насильства. Наприклад,умовлятимуть разом побити когось. Пам’ятайте, що насильство надвами, і насильство, яке чините ви самі, завдає шкоди вашому психіч-ному, фізичному й соціальному здоров’ю. Зіткнувшись із насильством,не мовчіть, а неодмінно розкажіть про це дорослим.

Номер слайду 14

Підліткові компанії можуть бути дуже різними за своїми цілями, складом і особливостями стосунків. Вам треба вміти відрізняти безпечні й небезпечні компанії. Для того щоб захистити себе й своє здоров’я, ви мусите знати, як слід поводитися з людьми, які схильні до насильства.

Номер слайду 15

Запитання для повторення й обговорення. I–II рівні1. Яка компанія може стати небезпечною?2. Чому бажано, щоб батьки завжди знали, де ви перебуваєте?3. Чому слід обережно й зважено поводитися із чужими людьми?

Номер слайду 16

III рівень 4. Наведіть приклади відносин, які ґрунтуються на співпраці і взаємодопомозі, серед підлітків.5. Про що треба подумати, обираючи компанію, з якою ви плануєте спілкуватися?

Номер слайду 17

IV рівень6. Доведіть, що підліткові компанії можуть бути дуже різними за своїми цілями й особливостями відносин.7. Доведіть, що компанія, у якій курять, буде завдавати шкоди вашому здоров’ю.

Номер слайду 18

Домашнє завдання1. Опрацювати § 26 Види підліткових компаній. Ознаки небезпечних компаній. Способи протидії негативному соціальному впливу. 2. Вивчити нові поняття з теми.3. Виконати тести 7- А Код доступу відкривши посиланняjoin.naurok.ua

Номер слайду 19

Домашнє завдання1. Опрацювати § 26 Види підліткових компаній. Ознаки небезпечних компаній. Способи протидії негативному соціальному впливу.2. Вивчити нові поняття з теми.3. Виконати тести 7- Б Код доступувідкривши посиланняjoin.naurok.ua

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Анциборова Вера
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. олейник таня
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Гальчук Олександр Васильович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Медведєва Лариса Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Паславська Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додано
13 березня 2021
Переглядів
17461
Оцінка розробки
5.0 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку