Презентація на тему види верхнього одягу. Жакети.

Про матеріал
Презентація на тему види верхнього одягу: жакети. Історія винекнення жакетів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види верхньго одягу. Жакети.

Номер слайду 2

Жакет (фр. jaquette — куртка) — різновид короткого жіночого верхнього одягу з трикотажу чи вовняної тканини [1]. Зазвичай має довгі або укорочені рукави. Жакет нагадує пальто, але на відміну від нього шиється з легшої тканини і має малу довжину. Може бути однобортним, двобортним або на блискавці, з коміром або без. Традиційні жакети мають приталений по фігурі силует, але існують різні варіації і більш вільного крою

Номер слайду 3

Історія виникнення Багато дослідників сходяться на думці, що «jaquette», як вид чоловічого одягу, був відомий ще в середні століття. З плином часу він видозмінився і незабаром перетворився в його жіночий аналог. Виходячи з французького походження слова «jaquette» можна зробити висновок, що перший жакет зшив француз, ним виявився кравець Жак, який створив на основі чоловічої моделі «пі де Жак» (чоловічий піджак), укорочений жіночий варіант цього верхнього одягу. До 19-го століття кравці шили одяг в основному для чоловічої половини населення. Дами з високим соціальним становищем або мали необхідні кошти користувалися послугами модисток. І посадку по жіночій фігурі доводилося робити використовуючи купу складок, виточок, оборок, рюшем тощо.

Номер слайду 4

Але справжній прорив стався завдяки англійському кутюр'є Джону Редферна, одягав англійський королівський двір і придворних дам. В кінці XIX століття спеціально для принцеси Олександри, майбутньої королеви Великобританії, він винайшов жіночий костюм з жакетом-пальто на основі чоловічого сюртука. Жакет і спідниця виготовлялися з однієї тканини, що зазвичай використовуються для чоловічих костюмів, і поєднувалися з суворою блузкою з високим стоячим коміром і жіночим краваткою. Взуття, рукавички, дорожня капелюх і сумочка-ридикюль доповнювали образ. У такому вигляді Олександра подорожувала по Європі зі своїм чоловіком, принцом Уельським (майбутнім Едуардом VII). Цей костюм придбав назву костюм-тальер.

Номер слайду 5

Сучасні жакети. На сьогоднішній день жакет – це вид укороченою верхнього одягу, який традиційно шиють із шерстяних тканин, трикотажу та ін. Рукава у жакета можуть бути різної довжини в залежності від фасону. За своїм зовнішнім виглядом описуваний елемент гардеробу схожий на пальто, тільки меншої довжини. Він буває двобортним і однобортним, з застібкою-блискавкою, на гудзиках, з коміром різних видів або взагалі без коміра. Так, найбільш відомий, без коміра, жакет – це твідовий варіант від Коко Шанель, оснащений тасьмою. Зараз модно носити з іншими речами ділового стилю. В сучасній моді різноманітність фасонів і видів жакетів настільки велике, що абсолютно будь-яка жінка або дівчина здатна підібрати собі відповідний. Причому жакети виглядають актуально як в офісі, так і у вечірньому вбранні.

Номер слайду 6

Вічна класика. До основних ознаками класичного жакета слід віднести приталений силует з єдиною застібкою – гудзиком. Однак зараз модельєри експериментують з класичними варіантами і вносять щось нове в традиційний фасон. Так, змінюється форма і ширина лацканів, кишені (їх кількість і форми), декор. Що стосується молодіжних фасонів, то тут спостерігається тенденція відходу від приталенности в бік вільного крою. Іншими словами, робиться ставка на максимальний комфорт, щоб такі жакети для жінок не дошкуляв руху. Їх плюси в тому, що можна сміливо комбінувати як зі строгими брюками або спідницею, так і з джинсами.

Номер слайду 7

Поради, як вибрати жакет: Для струнких високих жінок підійдуть моделі з вишивкою, великими елементами, великими гудзиками, великими кишенями, рукавами на три чверті. Жакет повинен підкреслювати фігуру, безформні моделі швидше підкреслять недоліки фігури, ніж скорегують образ. Для надто худеньких дівчат підійдуть моделі з високим коміром-стійкою, розмір потрібно вибирати строго по фігурі. Довгий покрій візуально вкорочує ноги, підходить для високих дам. Для малих дівчат підійдуть піджаки довжиною до пояса або до середини стегна. Власницям високої талії підійдуть подовжені моделі в поєднанні зі спідницею. Темний колір і вертикальна смужка допоможуть приховати зайву повноту.

Номер слайду 8

Світлі тони візуально роблять фігуру трохи повніше, підійдуть струнким дівчатам. Жінкам з широкими стегнами підійдуть укорочені, або довгі моделі. Довжина до середини стегна візуально збільшить повні стегна. Жінкам з широкими плечима підійде модель з поясом, зібрана на талії. При комбінуванні жакета з коротким платтям, зверніть увагу, що низ піджака повинен збігатися з лінією низу сукні. Розкльошений покрій приховає животик. Дівчині з великими грудьми підійде облягаючий жакет, що підкреслює талію.

Номер слайду 9

Підбираємо жакет, залежно від фігури. Правильно підібраний жакет підкреслить всі достоїнства фігури. Розглянемо, яку підібрати модель, щоб вона витончено сиділа та приховувала всі недоліки. Вибираючи жіночий піджак для фігури груша, краще зупинитись на приталених моделях. Потрібно вибирати або укорочений, або довгий покрій. Добре будуть виглядати речі з оборками на комірі, з підплічниками або погонами. Для фігури пісочний годинник підійде приталений покрій, він підкреслить струнку талію. Добре виглядатиме тонкий поясок або ремінець. Піджак потрібно вибирати за розміром, краще придбати варіант середньої довжини, який закінчується на лінії стегна. Великі кишені будуть недоречні, вони порушать гармонію ідеальної статури. Для дівчат з широкими плечима, з фігурою типу перевернутого трикутника ідеально підійде жакет з великими кишенями на лінії стегон, вони додадуть об'єм стегнам. Покрій краще вибрати приталений, з довжиною до стегон. У верхній частині красиво виглядатиме великий виріз, він може бути овальної або V-подібної форми. Не варто вибирати речі з підплічниками і рюшами у верхній частині, вони розширять і без того широкі плечі. Комір повинен бути не більшим. Для дам з статурою за типом прямокутник потрібно вибирати приталений жакет. Будуть стильно виглядати речі з вертикальними елементами і вертикальною смужкою. Красиво будуть виглядати укорочені моделі.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Рекомендації по вибору жакета. Біжутерію краще комбінувати з однотонними речами. Колір біжутерії підбирається під інші аксесуари (сумочку, взуття, шарф). На тлі чорного, білого, сірого жакета стильно виглядає яскрава біжутерія, золото, каміння. Якщо любите носити топи, джинси, светри, підберіть собі трикотажний жакет. Він не сковує рухів, зручний, добре сидить на фігурі. Офісним працівникам підійде, в комбінації з спідницею, жакет з щільного бавовни або якісної тонкої вовни.

Номер слайду 12

Жакет у стилі Шанель – бездоганність завжди у модіОтже, класичний жакет у стилі Шанель має такі характерні риси: прямий або трохи приталений силует; відсутність лацканів та коміра; круглий виріз «під шийку»; однобортна застібка на гудзики, хоча є моделі без застібки; кілька кишень, у класичному виконанні їх чотири, але зустрічаються варіанти з трьома чи двома кишенями; контрастне оздоблення за контуром виробу, як правило, використовується бейка або тасьма.

Номер слайду 13

Розберемося з чим носити жакет стилю Шанель. Багато хто вважає, що така річ добре поєднується тільки з офісним одягом, але ця думка вірна лише частково. Насправді такий жакет чудово виглядає з речами вільного стилю. Отже, комбінувати жакет стилю Шанель можна з наступними речами: Спідниця олівець. Поєднання жакету зі спідницею строгого фасону виглядає бездоганно, це класичний образ для офісу. Плаття футляр. Гарний ансамбль можна створити, одягнувши сукню, що облягає, і короткий прямий жакет. Штани прямі. Поєднання двох класичних речей дозволяє скласти елегантний та ненудний ансамбль. Джинси. Як це не дивно, але класичний жакет твідовий в стилі Шанель відмінно виглядає з джинсами. Джинси краще вибирати прямі або вузькі, тому що мішкуваті бойфренди в цьому випадку виглядатимуть не надто добре. Але зате можна сміливо надягати модні джинси з потертостями і дірками.

Номер слайду 14

Длинное платье. Прямой или приталенный жакет в стиле Шанель отлично будет смотреться в паре с платьем или сарафаном длины макси из легкой летящей ткани. Шорты. Молодые девушки могут носить жакеты в стиле Шанель с джинсовыми или текстильными шортами. Юбка расклешенная. Еще один вариант стильного молодежного лука – сочетание классического жакета в стиле Шанель с расклешённой или плиссированной юбкой..

Номер слайду 15

Номер слайду 16

pptx
Додано
23 квітня 2023
Переглядів
543
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку