Презентація на тему: "Використання інформаційних технологій для моніторингу якості освіти""

Про матеріал
Презентація на тему: "Використання інформаційних технологій для моніторингу якості освіти"". Мета і завдання освітнього моніторингу: відстеження динаміки якості освітніх послуг, які надає школа; визначення ефективності керування якістю освіти; прогнозування розвитку школи на основі даних, отриманих у результаті освітнього моніторингу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання інформаційних технологій для моніторингу якості освіти

Номер слайду 2

«Те, що існує, існує в якійсь кількості і, відповідно, може бути виміряно» Е.Торндайк (американський психолог і педагог)

Номер слайду 3

Впровадження моніторингових досліджень за допомогою інформаційних технологій

Номер слайду 4

Замовники моніторингових досліджень в освіті

Номер слайду 5

Мета та завдання освітнього моніторингу: Мета: відстеження динаміки якості освітніх послуг, які надає школа; визначення ефективності керування якістю освіти; прогнозування розвитку школи на основі даних, отриманих у результаті освітнього моніторингу.

Номер слайду 6

Мета та завдання освітнього моніторингу: Завдання: побудова моделі системи внутрішкільного моніторингу; безперервне спостереження за станом освітнього процесу й одержання оперативної інформації про нього; своєчасне виявлення змін,що відбуваються в освітньому процесі, факторів,що викликають їх; попередження негативних тенденцій в освітньому процесі; оцінювання ефективностей повноти реалізації методичного забезпечення освітнього процесу.

Номер слайду 7

Моніторинг - постійне спостереження за якимось процесом, явищем з метою виявлення його відповідності певним нормам, пронозам, бажаному результату.

Номер слайду 8

Об’єкти моніторингу на рівні школи: фінансово-господарська діяльність; матеріально технічна база; кадрове забезпечення школи; контингент учнів; результативність навчально-виховного процесу; • виховна робота; • стан здоров’я учнів; • охорона життя та безпеки життєдіяльності; • робота бібліотеки; • організація харчування учнів; • робота психологічної служби; • робота з батьками і громадськістю

Номер слайду 9

Рівні використання результатів моніторингових досліджень Директор. Заступники з НВР. Організація методичної роботи. Аналіз освітньо-кваліфікаційного рівня педагогічних працівників, руху педкадрів. Аналіз та планування роботи з обдарованими дітьми. Аналіз вступу випускників школи до ВНЗ. Аналіз стану навчально-виховного процесу на підставі моніторингової інформації.

Номер слайду 10

Заступник директора з ВР Організація методичної роботи з класними керівниками. Організація індивідуальної роботи з учнями. Аналіз та планування виховної роботи. Контроль за діяльністю класних керівників.

Номер слайду 11

Психолог Психологічний аналіз результатів моніторингових досліджень стану навчально-виховного процесу. Вивчення стану соціальної культури. Відстеження питань адаптації учнів. Розробка та проведення індивідуальних та групових занять, тренінгів. Індивідуальна робота з вчителями, батьками.

Номер слайду 12

Класні керівники, вчителі-предметники Планування навчально-виховної роботи з учнями. Організація індивідуальної роботи з учнями, з окремими категоріями учнів. Аналіз власної діяльності. Виявлення причин утруднень учнів, негативної або позитивної динаміки в навчанні, визначення шляхів кореляції. Вибір форм та методів роботи з класом, з урахуванням соціальної структури та психологічних особливостей групи.

Номер слайду 13

Учні Визначення рівня власних досягнень. Отримання інформації про перспективи навчання за обраним профілем. Участь у плануванні та оцінці позакласної та виховної роботи. Участь у роботі органів самоврядування.

Номер слайду 14

Батьки Отримання оперативної інформації про навчальні досягнення та стан відвідування занять учнями. Участь у формуванні освітньої політики школи. Визначення профілю навчання дитини згідно з отриманою інформацією про працевлаштування випускників, перспективи співпраці з вузами, кадрову забезпеченість навчання згідно з обраним профілем.

Номер слайду 15

Форми, засоби та шляхи інформування користувачів моніторингової інформації:

Номер слайду 16

Види моніторингу

Номер слайду 17

Інформаційний моніторинг

Номер слайду 18

Базовий Банк даних обдарованих учнів Моніторинг готовності школи до профільного навчання

Номер слайду 19

Проблемний моніторинг

Номер слайду 20

Управлінський моніторинг

Номер слайду 21

Фактори процесу аналізу зібраної моніторингової інформації

Номер слайду 22

Моніторинг

Номер слайду 23

Точність Повнота Достатність Доступність

Номер слайду 24

Внутрішньошкільний моніторинг здійснюється за напрямами:

Номер слайду 25

Внутрішньошкільний моніторинг здійснюється за напрямами:

Номер слайду 26

«Якщо не вимірювати результати, то не можна відрізнити успіх від поразки» Девід Озборн

Номер слайду 27

Дякую за увагу!

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
15 грудня 2021
Переглядів
1521
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку