Презентація на тему: "Вимоги до оформлення презентацій"

Про матеріал

У даній публікації враховані рекомендації щодо оформлення презентацій: кількість текстової інформації на слайдах, вибір шрифтів, кольорів, фону слайдів. Також є інформація про правила розташування графічних об'єктів на слайдах, добору анімації. Розробка стане у нагоді усім, хто хоче урізноманітнити виступи та уроки.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вимоги до оформлення мультимедійної презентаціїПідготувала Борздуха Оксана Миколаївна,вчитель зарубіжної та української літератури. Дружнянської ЗОШ І-ІІ ступенів

Номер слайду 2

Структура та зміст матеріалу. Титульний слайд (назва колегіальних зборів та тема виступу; прізвище, ім’я та по батькові доповідача повністю; посада, місце роботи).Інформаційні слайди. Завершальний слайд. Оптимальна кількість слайдів — 10 -20.

Номер слайду 3

Інформаційні слайди можуть містити таку інформацію: актуальність проблеми;наочний графічний матеріал: схеми та діаграми;основні цифрові дані у таблицях;порядок розкриття теми;основні висновки;перелік джерел, точні посилання на всі графічні об’єкти.

Номер слайду 4

Завершальний слайд. Подяка за увагу. Можна ще раз вказати прізвище, ім’я та по батькові доповідача.

Номер слайду 5

Формат слайдів. Параметри сторінкирозмір слайдів має відповідати розміру екрана;орієнтація слайда – альбомна;ширина слайда – 24 см; висота слайда – 18 см;графічний і текстовий матеріали розміщуються на слайдах так, щоб ліворуч і праворуч від краю слайда залишалося чисте поле шириною не менше 0,5 см.

Номер слайду 6

Фон слайдів Використання для фону слайда психологічно комфортних тонів. Фон повинен бути елементом заднього (другого) плану: виділяти, відтіняти, підкреслювати інформацію, розміщену на слайді, але не затуляти її. Використання не більше трьох кольорів на одному слайді (один для фону, другий для заголовків, третій для тексту).

Номер слайду 7

Узгодження кольорів. Червоний колір рекомендується вживати для заголовків, назв розділів та титулів. Чорний та синій – для текстів й ілюстрацій. Синій добре сприймається при обрамленні. Зелений можна використовувати для виділення в текстах та на ілюстраціях.

Номер слайду 8

Зона комфорту

Номер слайду 9

Нейтральне сприйняття

Номер слайду 10

Зона дискомфорту

Номер слайду 11

Шрифти

Номер слайду 12

Приклади шрифтів

Номер слайду 13

Оформлення тексту. Лаконічність (довжина рядка не більше 36 знаків), 6-8 рядків на слайді. Відстань між рядками усередині абзацу 1,5, а між абзаців - 2 інтервали. Найбільш важлива інформація повинна розташовуватися в центрі екрану; якщо на слайді картинка, напис повинен розташовуватися під нею; бажано форматувати текст по ширині. Дотримання прийнятих правил орфографії, пунктуації, скорочень і правил оформлення тексту (відсутність крапки в заголовках і т.д.).

Номер слайду 14

Графічні об’єкти. Не використовуйте малюнки, фотографії поганої якості чи із спотвореними пропорціями. Коректно застосовуйте ілюстративний матеріал на слайді (підпис — під малюнком). Рівномірно та раціонально використовуйте площу слайда (якщо текст важливіший, то він розміщується зверху ліворуч, а графіка—внизу праворуч і навпаки).

Номер слайду 15

Анімація об’єктів і зміна слайдів. У титульному слайді анімовані об’єкти не допускаються. В інформаційних слайдах — тільки у випадку, якщо черговість появи анімованих об’єктів відповідає структурі доповіді. Для зміни слайдів можливе використання стандартних ефектів переходу, окрім ефектів “жалюзі”, “шашки”, “розчинення”, “горизонтальні смуги” ( однотипні ефекти для усіх слайдів).

Номер слайду 16

Санітарні вимоги до застосування технічних засобів. Тривалість безперервної роботи за комп'ютером для учнів 1-х класів не більше 10 хв, 2-4-х класів - 15 хв; тривалість безперервного перегляду презентації - не більше 20 хв).

Номер слайду 17

Джерелаhttp://ccts.ho.ua/prepod/prezent.pdfhttp://svitppt.com.ua/informatika/vimogi-do-prezentacii1.htmlhttps://studfiles.net/preview/5183751/page:4/

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Мироненко Ірина Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Анастасія Маркевич
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 березня 2018
Переглядів
55898
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку