Презентація на тему : "Вишиванка - народний символ України".

Про матеріал
Мета : розширити знання учнів про народні символи України, значення елементів вишивки; виховувати патріотизм, любов до Батьківщини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Символ здоров’я і краси, щасливої долі і родинної пам’яті, любові і вірності – вишиванка. Вишиванка – це національна святиня, яка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь, що не переривається віками. Вишиванка – це оберіг людини від усього лихого.

Номер слайду 3

Сьогодні, як і колись, вишита сорочка є надважливою річчю для кожного українця. Чи знали ви, що в минулому вишиванка рятувала в голодомор (її обмінювали на хліб); що її закопували в землю, аби зберегти для майбутніх поколінь, бо вважалась найдорожчим предметом в родині? Вишиванка ще з давніх часів супроводжувала український народ і була для них символом нескореності й того, що вони є українцями.

Номер слайду 4

А що ж означають кольори вишиванки?Червоний – щастя, любов, достаток. Білий – колір радості і світлих подій. Чорний – символ родючості і продовження роду. Небесно – синій – найсильніший оберіг людини. Зелений – молодість, красота, безтурботність. Золотий або жовтий – багатство, достаток, благополуччя

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Сьогодні вишиванка є сучасною зброєю проти ворога. Вона є символом української нескореності, свободи, солідарності з українцями іноземців, які теж одягають вишиті сорочки, аби висловити свою підтримку, що вони на українській стороні. Україна за мир і свободу!

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

pptx
Додав(-ла)
Сєбова Наталія
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
29 квітня 2023
Переглядів
975
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку