Презентація на тему :"Високе Відродження".

Про матеріал
В презекнтації підібраний матеріал про митців Високого Відродження: Леонардо да Вінчі, Рафаєль Санті, Мікеланджело.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МИСТЕЦТВО 8 клас

Номер слайду 2

Високе Відродження. Епоха титанів

Номер слайду 3

В Італії період Високого Відродження включає останні роки ХV ст. та перші десятиліття ХVІ ст. Кульмінаційний період Ренесансу чи «Золоте століття» Ренесансу. Епоха, яка потребувала титанів і ,яка породила титанів, за силою думки, любові та характеру, за багатосторонністю та вченістю.

Номер слайду 4

Титани Високого Відродження. Леонардо да Вінчі Мікеланджело БуонарротіРафаель Санті

Номер слайду 5

Леонардо да Вінчі – символ епохи. Для Леонардо наука і мистецтво були пов’язані нерозривно. Художник називав живопис наукою, навіть королевою наук, тому що , він не тільки дає знання, а й передає його всім поколінням в усьому світі. Леонардо да Вінчі

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Експерименти Леонардо да Вінчі сприяли утворенню в мистецтві Високого відродження принципів повітряної перспективи.

Номер слайду 9

Найвідоміші роботи Леонардо. Мадонна в скелях. Мадонна з горностаєм

Номер слайду 10

Жіночий образ, який упродовж кількох століть захоплює глядачів – Мона Ліза. Картинку неможливо описати словами, чим довше її спостерігаєш, тим більший вплив її на глядача, що починає відчувати її дивовижну чарівність. Завдяки засобам живопису, а саме ефекту «сфумато», все проглядає наче через легкий серпанок. Про що думає Мона Ліза? Це залежить тільки від того, що думаєш ти.«Мона Лиза»

Номер слайду 11

«Таємна вечеря»

Номер слайду 12

Безцінний внесок Леонардо да Вінчі написав біля 20 картин, але значимість творчості дуже велика. Завдяки його творчості мистецтво перейшло на новий щабель – це був рух в бік реалізму. Ефект « сфумато», повітряна та лінійна перспектива. Чому небо синє в книзі «Живопис» він писав: «Синє небо стає , завдяки товщині освітлених частин повітря, котра знаходиться між Землею ї чорнотою поверхні».

Номер слайду 13

Мікеланджело Буонарроті

Номер слайду 14

Гуманізм – людяність. Передових людей доби Відродження називають гуманістами, а вироблений ними світогляд – гуманізмом. Гуманісти спирались на античну культуру при ствердженні власних ідеалів і побудові нової культури.

Номер слайду 15

Давид. Мікеланджелло БуанароттіВерроккйо. Донателло

Номер слайду 16

Мікеланджело. Давид (1504)У Мікеланджело «Давид» - молодий юнак, що готується до бою. Прекрасне обличчя юнака повне гніву. Очі грізно спрямовані на ворога, рука стискає пращу. Мікеланджело створив нову рису образу – концентрація вольового напруження.

Номер слайду 17

Рафаель Санті

Номер слайду 18

Рафаєль Санті. Мадонна Конестабіле.

Номер слайду 19

Рафаель Санті Мадонна зі щигликом. Прекрасна садівниця

Номер слайду 20

Вершинним твором тематики материнства є «Сикстинська мадонна» – перша з обличчям не святої, а звичайної жінки.

Номер слайду 21

Образ ідеалної людини. Афінська школа» - справжній гімн людському знанню. Вона не має собі рівних у світовому монументальному мистецтві за образною наповненістю, красою і якістю малюнка, ідеальною композицією. Афінська школа

Номер слайду 22

Особливості світогляду епохи Відродженняреалістичний спосіб мислення; позбавлення людини середньовічного аскетизму; світогляд Ренесансу є антропоцентричним, де у центрі Всесвіту – людина, її земне призначення; значимість особи митця та мистецтва; гуманістичний світогляд. ідеал вільної сильної особистості, духовної, фізично прекрасної (культ краси людського тіла);

pptx
Додано
30 листопада 2020
Переглядів
1077
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку