• Презентація на тему Визначення регіонів України з найбільшою і найменшою густотою населення

Про матеріал
• Презентація до уроку 8 класу з географії" Визначення регіонів України з найбільшою і найменшою густотою населення " • Бажаючі можуть скачати)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Визначення регіонів України з найбільшою і найменшою густотою населення. Виконав: Стрельбицький Євгеній

Номер слайду 2

Густота населення України. Середня густота населення в Україні становить 70,5 особи/км², що у 1,5 разу більше за середній показник по світу, але значно нижче, ніж у більшості країн Європи. Останнім часом у результаті депопуляції населення нашої країни густота населення має тенденцію до зменшення. Найвища густота населення характерна для східних і західних областей..

Номер слайду 3

Найвищий показник у Донецькій області 160 осіб/км² та Львівській області 115,2 осіб/км². Досить низька густота населення у поліських і степових областях України. Мінімальний показник спостерігається у Чернігівській області – 32,5 особи/км², де істотний вплив на густоту населення мають природні чинники. Тут високий показник лісистості території, значна заболоченість, малородючі ґрунти, тому мало як міських, так і сільських поселень.

Номер слайду 4

Помітно відрізняється густота міського та сільського населення. У великих містах, які займають лише 2,5 % площі країни, сконцентрована майже половина всього населення. Там середня густота населення сягає 1500–4000 осіб/км². Наприклад, у Києві – 3414,8 особи/км². У сільських районах вона знижується до 20–40 осіб/км².

pptx
Додано
6 червня 2021
Переглядів
5144
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку