Презентація на тему: "Взаємодія вчителя та асистента вчителя під час освітнього процесу в умовах впровадження інклюзивної освіти"

Про матеріал
У презинтації "Взаємодія вчителя та асистента вчителя під час освітнього процесу в умовах впровадження інклюзивної освіти" описано досвід роботи вчителя і асистента вчителя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Взаємодія вчителя та асистента вчителя під час освітнього процесу в умовах впровадження інклюзивної освіти. Вчитель початкових класів. Куп’янського НВК №2 Саличева Ю. Г.

Номер слайду 2

“До кожної дитини ключ знайти,У праці результат хороший мати,Упевнено і творчо до мети іти,З любов’ю серце дітям віддавати.”

Номер слайду 3

Спільні обов’язки вчителя та асистента вчителя. Спільне обговорення ролей і завдань (ще на початковому етапі роботи). Наголос на важливості та дотримання конфіденційності. Спільне обговорення підходів до навчання. Проведення регулярних зустрічей та вироблення спільних стратегій поведінки та викладання, надання та отримання зворотнього зв’язку, обговорення проблемних ситуацій.

Номер слайду 4

Приклад спільного виконання плану уроку. Учитель. Здійснення викладання та проведення уроків для всього класу, груп дітей та індивідуальна робота з окремими дітьми. Надання необхідних матеріалів асистенту вчителя. Асистент Детальніше пояснення елементів уроку тим учням, у яких виникають проблеми. Робота з малими групами дітей або індивідуально з окремими дітьми.

Номер слайду 5

Допомога асистента у навчанні

Номер слайду 6

Допомога вчителя і асистента

Номер слайду 7

Робота у парі

Номер слайду 8

Робота у парі (клас вивчає тему ділення багатоцифрових чисел)

Номер слайду 9

Клас вивчає тему дії з іменованими числами

Номер слайду 10

Соціальна взаємодія

Номер слайду 11

Робота дитини з ООП на уроці(клас вивчає тему “дієслово”)

Номер слайду 12

Самостійна робота учня з ООП

Номер слайду 13

Стиль роботи вчителя і асистента. Працювати на учня. Доброта+суворість+справедливість=позитивний результат. Розкривати потенціал дитини. Створювати ситуації успіху. Прислуховуватися до думки учня. Не нав’язувати своїх ідей. Вчити дітей самостійності, відповідальності, самоконтролю. Вчити своїми вчинками, діями, справами. Уміти підтримувати в дитини впевніність у своїх силах, прагненях до пізнавальної діяльності. Запобігати й адекватно реагувати на зміни в психічній діяльності, поведінці та загальному стані дитини. Відкидати поняття “не хочу”, “не вмію”, “не знаю” - вчити цьому дітей. Бути в постійному пошуку нових, сучасних методів навчання.

Номер слайду 14

Для того, щоб виростити дитину, потрібно ціле село. Народне прислів’я

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Методичні рекомендації
Інкл
Додано
6 травня 2020
Переглядів
1242
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку