Презентація на тему "Workout"(історія,принципи,напрямки розвитку)

Про матеріал

Фітнес-зали –перевернули уявлення про правильний спосіб життя та активізували людей тримати себе в формі. Проте не у всіх було бажання ходити в дорогі фітнес-зали та купувати щомісячні абонементи. В глибинах американських бідних районів зародилась ще одна культура здорового способу життя, яка зараз популярна в усьому світі.Це - Ghetto workout, або ж street workout .

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Workout

Номер слайду 2

Фітнес-зали  –перевернули уявлення про правильний спосіб життя та активізували людей тримати себе в формі. Проте не у всіх було бажання ходити в дорогі фітнес-зали та купувати щомісячні абонементи. В глибинах американських бідних районів зародилась ще одна культура здорового способу життя, яка зараз популярна в усьому світі. Це -  Ghetto workout, або ж street workout .

Номер слайду 3

Ідея street workout неймовірно проста: виходь і займайся на всьому, що підходить: турніках, бетонних огорожах та залізних перилах.І якщо в 90-х цей рух не мав ні організації, ні ідеології, то вже в 2000 році в США з’явилась перша workout-команда Bartenders, яка популяризувала рух і зробила його публічним. Офіційний перехід Workout у формат самостійного напрямку стався в 2008 році

Номер слайду 4

Три головні принципи воркауту: -Перший принцип – необхідно прислухатися до свого тіла і підбирати саме ті вправи, які найкраще підходять саме вам. -Другий принцип – використання своєї уяви. З часом організм починає звикати до того навантаження, яке ви йому даєте і це вже не буде приносити результати. Воркаут грунтується на ідеї активного використання своєї уяви, щоб постійно міняти вправи, а значить і навантаження. І не давати тілу пристосуватися до них..-Третій принцип – фокус на техніці виконання, а не на кількості повторень.

Номер слайду 5

Незважаючи на те, що заняття під відкритим небом мають одну суть, деякі відмінності у різних комплексів все ж є. Стріт воркаут- технічний напрямок , передбачає виконання вправ на брусах і турніку. Вправи в даному форматі силової вуличної гімнастики постійно оновлюються, а старі відточуються до ідеального стану.

Номер слайду 6

Гетто воркаут – це силовий напрям, тут акцент робиться на поліпшенні силових показників, які виражаються в збільшенні кількості повторень. До уваги береться також час, протягом якого робиться якась статична вправа. Як правило, шанувальники даного напрямку використовують не тільки турник і класичні снаряди, а й стовпи, і різні вертикальні і горизонтальні поверхні.

Номер слайду 7

Ще одним додатковим напрямком воркауту є - джимбарр (Gimbarr). Це колумбійський вид дворової гімнастики. Шанувальникам таких тренувань доводиться зосереджуватися більше на спритності і гнучкості, ніж на силових показниках. Варто відзначити, що багато вправи джимбарр небезпечні і часто виконуються з використанням страховки.

Номер слайду 8

У воркауті виділяють кілька ключових елементів, що складають кістяк дворової гімнастики: - "горизонт"; "прапорець"; "спис"; "вихід принца"; "ластівка"; "хода бога"; "вихід ангела"; - "силовий вихід" (на одну і дві руки). Тут є і статичні, і динамічні вправи, розраховані на людей без спеціальної підготовки. Їх мета - розвинути вибухову силу м'язів, підвищити рівень витривалості, зміцнити сухожилля і зв'язки, а також підняти рівень еластичності останніх. Всі згадані вище елементи освоюються паралельно з такими базовими вправами, як передній вис, підтягування на турнику, віджимання на брусах і від підлоги.

Номер слайду 9

Street workout протягом останніх років став популярним і в Україні Родоначальником цього руху в Україні вважається Денис Мінін. Щороку Денис збирає в Україні «Workout Fest», на якому збираються кращі воркаутери з різних країн: Америка, Росія, Латвія та інші.

Номер слайду 10

Перший всеукраїнський фестиваль street workout відбувся в травні 2011 року в Дніпропетровську, а вже за кілька місяців на світовому чемпіонаті у Латвії український спортсмен Євгеній Кочерга посів перше місце

Номер слайду 11

У 2012 році переможцями телешоу «Україна має талант» стала команда street workout, яка завоювала перемогу завдяки своєму ефектному шоу.

Номер слайду 12

Якщо оцінити вплив вуличних тренувань на стан здоров'я і фігуру , то можна зробити очевидний висновок: це один з найкращих варіантів фізичних навантажень для працюючої молоді та людей зрілого віку. Даний вид вправ фактично виключає ризик отримання травми, у тому числі і хребта, розвиваючи при цьому м'язовий корсет. Варто відзначити, що на серцево-судинну систему воркаут також робить найсприятливіший вплив. А адже якісний кровотік - це одна з основ здорового тіла. Таким чином, силова вулична гімнастика однозначно має право на визнання в сучасному суспільстві.

pptx
Додано
19 липня 2018
Переглядів
3637
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку