Презентація на тему "Я проти насильства! А ти?"

Про матеріал
Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Номер слайду 3

Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок в 1999 році й запропонувала проводити цього дня заходи, які би привертали уваги громадськості до цієї проблеми. Дата 25 листопада була вибрана в пам`ять про сестер Мірабаль - політичних активісток, жорстоко вбитих за наказом диктатора Домініканської Республіки Рафаеля Трухільо в 1960 році. Три сестри Мірабаль - Мінерва, Патріа і Марія Тереза ​​- належали до підпільної організації "Революційний рух 14 червня", очолюваної чоловіком Мінерви Маноло Таварес Хусто.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Фізичне насильство — навмисне завдавання фізичної шкоди іншій людині. Навіть одиничний випадок побоїв уже є насильством.

Номер слайду 6

Психологічне насильство — це поведінка, метою якої є заподіяння емоційної чи психологічної шкоди. ... Поодинокі образи не можна вважати емоційним насильством, але якщо така поведінка стає систематичною, породжує в іншої людини страх, тривогу та порушує благополуччя — тоді це є проявом насильства.

Номер слайду 7

Економічне насильство — форма домашнього насильства, що включає умисне позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна, коштів чи документів або можливості користуватися ними, залишення без догляду чи піклування, перешкоджання в отриманні необхідних послуг з лікування чи реабілітації, заборону працювати тощо

Номер слайду 8

Сексуальне насильство: примус до статевих контактів, зґвалтування, примус до небажаних форм статевих контактів, примус до спостереження за статевим контактом кривдника з іншими, залучення до порно-індустрії.

Номер слайду 9

Наслідки для жертви: Психологічні наслідки:почуття провини;почуття сорому;замкненість;страх спілкування;низька самооцінка;зневіра у собі;депресія;відчай;небажання жити. Фізичні наслідки:ушкодження частин тіла та внутрішніх органів різного ступеня тяжкості;переломи кісток, каліцтва і смерть;інфекційні хвороби, хвороби, які передаються статевим шляхом тощо. Економічні наслідки:фінансові втрати роботодавців через непрацездатність жертв;додаткові витрати роботодавців на наслідки насильства;економічні втрати самих постраждалих.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Куди звертатися жертві насильства?

Номер слайду 12

Жест, який може врятувати тобі життя.«Сигнал допомоги», яким можна непомітно попросити про порятунок, справді може врятувати від насильства. Чи можна невербально попросити про допомогу? Так, щоб винуватець насильства, який перебуває поруч, не здогадався про це? Можна!

Номер слайду 13

Поважайте себе і всіх оточуючих вас!Дякую за увагу.

Номер слайду 14

Виховну годину підготувала і провела класний керівник гр. ЕМ-22, викладачка суспільних дисциплін ДЗП(ПТ)О «ПРИДНІПРОВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ М. ДНІПРО», Н. О. Галкіна. В підготовці до заходу були використані такі матеріали: Притча «Два вовки»Відео Ed. Era – «Фізичне насильство» та «Економічне насильство»Відео Dmytro Fedorov – «Ролик проти насильства в сім'ї» Відео асоціації жінок – юристів Юр. Фем – «як діяти при сексуальному насильстві»Відео «Домашнє насильство - як діяти та куди звернутися за допомогою»Соціальне відео до акції 16 днів проти насильства ЗЗСО №4.

pptx
Додано
24 січня
Переглядів
94
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку