Презентація на тему: "Як наука змінює світ" за навчальною програмою інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» для 5 класу

Про матеріал
Урок на тему: "Як наука змінює світ" . Навчальна програма інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» для 5 класу закладів загальної середньої освіти розроблена до Модельної програми «Пізнаємо природу». 5-6 класи (інтегрований курс)» для закладів загальної середньої освіти (авт. Біда Д.Д., Гільберг Т.Г., Колісник Я.І.), та підручника «Пізнаємо природу» 5 клас автора Біда Д.Д., Гільберг Т.Г., Колісник Я.І.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як наука змінює світ?Підготувала. Вчитель біології, природознавства, основ здоров’я. СЗШ №158 м. Києва. Ярмоленко М. М.2022р.

Номер слайду 2

«Природознавство»Для вивчення курсу природознавства у 5-му класі вам потрібні будуть такі речі: 1. Підручник. 2. Робочий зошит. 3. Ручка, олівець, лінійка, гумка, кольорові олівці.4. Календар погоди. Правила безпеки при виконанні практичних робіт та дослідів: 1. Не куштувати і не нюхати речовини, з якими ви працюєте. 2. Не торкатися руками гарячих предметів. 3. Не використовувати для дослідів несправне обладнання. 4. Не виконувати дослідів, які не заплановані практичною роботою. 5. Після виконання роботи обов’язково вимити руки.

Номер слайду 3

Календар погоди

Номер слайду 4

Природа – це все, що з’явилось без втручання людини, а природознавство – це знання людини про природу.

Номер слайду 5

Природу вивчають такі науки: астрономія, біологія, екологія, географія, фізика, хімія. Наука – це сфера діяльності людини, спрямована на отримання нових знань.

Номер слайду 6

Науки, які вивчають природу Астрономія — наука про Всесвіт, що вивчає розміщення, рух, будову, походження і розвиток небесних тіл і створених ними систем. Біологія - наука про живі організми, виникнення і розвиток живої природи, про загальні закони цього розвитку. 

Номер слайду 7

Науки, які вивчають природу Екологія — це наука, яка досліджує взаємозв'язки рослин, тварин, грибів, мікроорганізмів та вірусів між собою та навколишнім середовищем. Географія — це наука про Землю, її природу, населення та його господарську діяльність, про взаємодію людей і природи.

Номер слайду 8

Хімія - це наука про речовини та їх перетворення, які супроводжуються зміною складу, структури і властивостей. Науки, які вивчають природу Фі́зика — природнича наука, яка досліджує загальні властивості матерії та явищ у ній, а також виявляє загальні закони, які керують цими явищами

Номер слайду 9

Науковці та відкриття Науко́вець та науковиці — спеціаліст у щонайменше одній галузі науки, котрий у своїх дослідженнях застосовує лише наукові методи.

Номер слайду 10

Науковці та відкриття Відкриття — встановлення невідомих раніше, але об'єктивно існуючих закономірностей, властивостей та явищ матеріального світу, які вносять докорінні зміни у рівень наукового пізнання. Найважливішим відкриттям італійського фізика та астронома Галілео Галілея було те, що Земля обертається навколо Сонця, а не навпаки, як вважали раніше. Антоні ван Левенгук винайшов перший мікроскоп

Номер слайду 11

Ракетний двигун. Ракети у всьому світі злітають завдяки винаходу українця Сергія Корольова. Його недарма називають засновником космонавтики, адже саме Корольов вигадав ракетний двигун. На фото – Сергій Корольов (на першому плані) та Юрій Гагарін перед першим польотом людини у космос, 1961 рік. Науковці та відкриття

Номер слайду 12

Техніка в природіТехніка – це сукупність засобів і знарядь праці, що застосовуються в суспільному виробництві та призначені для створення матеріальних цінностей. Еволюція мобільних телефонів

Номер слайду 13

Наука — сила, що змінює світ. Наведіть приклади як науки змінюють світ?

Номер слайду 14

Узагальнення і систематизація знань. Гра «Павучок»На тілі написано «Природознавство», а на лапках учні дописують, які вони запам’ятали науки. природознавство

Номер слайду 15

Гра «Вірю—не вірю»Узагальнення і систематизація знань. Фізика вивчає рух тіл. Географія вивчає лише живу природу. Екологія досліджує взаємодію живих організмів між собою. Хімія досліджує лише природні явища. Техніку польоту голуба досліджує хімія. Особливості поведінки горобця досліджує біологія. Біологія вивчає живу природу. Хімія вивчає процеси перетворення і взаємодії речовин. Утворення нових речовин у процесі горіння вивчає географія. Фізика досліджує лише штучні механізми. Дихання тварин вивчає біологія.

Номер слайду 16

Узагальнення і систематизація знань. Гра «Вгадай науку…»наука про планету Земля. - ця наука досліджує різноманітні фізичні явища (електричні, звукові, магнітні, механічні, світлові, теплові), що відбуваються з тілами природи. - наука про організми та їхню різноманітність, вивчає тварин і рослини. - завдяки цій науці ми маємо змогу користуватися різними картами, дізнаватися прогноз погоди, дізнаватися цікаве про різні країни і народи. - знання цієї науки дають змогу використовувати речовини, які є у природі, а також створювати нові речовини- наука про охорону природи від людини. - наука, що вивчає зорі. географіяфізика.біологіягеографіяхіміяекологіяастрономія

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Опрацювати параграф 1 ст.4-8. Опрацювати завдання на ст.8. Написати ессе на тему: «Мій день у 2100 році».

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кривуцик Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чикалов Віктор Іванович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 вересня 2022
Переглядів
6317
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку