Презентація на тему:" Явища у реальність яких важко повірити!"

Про матеріал
В презентації на тему:" Явища у реальність яких важко повірити!" представлені малюнки і текстова інформація про явища: блакитна лава, туманна веселка, крижані волосся, семикольорові піски, гало, кальгаспори та інше
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЯВИЩА У РЕАЛЬНІСТЬ ЯКИХ ВАЖКО ПОВІРИТИ

Номер слайду 2

БЛАКИТНА ЛАВА Вулкан Іджен дуже популярний серед туристів. В одному з його кратерів можна побачити незвичайне явище – блакитну лаву.  Причиною виникнення такого дива природи є сірчастий газ, який нагрівається до 600° C.

Номер слайду 3

ТУМАННА ВЕСЕЛКА Веселка, яка з’являється під час туману, а не дощу. Туманну веселку можна побачити і вночі при наявності туману і досить яскравого місяця.

Номер слайду 4

КРИЖАНЕ ВОЛОССЯ Лід, який більше схожий на шовковисте волосся, – дуже незвичайне природне явище. Бактерія Pseudomonas syringae підвищує точку замерзання води всередині рослин, а коли вода залишає рослину і зустрічає холодне повітря, утворюється таке крижане волосся.

Номер слайду 5

СЕМИКОЛЬОРОВІ ПІСКИ Піщані дюни, що складаються з пісків 7 різних кольорів: червоного, коричневого, фіолетового, зеленого, блакитного, пурпуроного і жовтого. Дивним є те, що, якщо змішати дві жмені різних відтінків, в кінцевому рахунку вони все одно розділяться по колірних спектрах.

Номер слайду 6

ВОГНЯНА ВЕСЕЛКА Рідкісний і дуже красивий оптичний ефект, що виражається у виникненні горизонтальної райдуги, локалізованої на тлі легких хмар.

Номер слайду 7

ГАЛО Гало зазвичай з’являється навколо Сонця і Місяця, але іноді його можна побачити навколо інших потужних джерел світла, таких як вуличні вогні.

Номер слайду 8

КАЛЬГАСПОРИ «Той, хто кається снігу» – утворення заввишки до 6 метрів на поверхні снігових полів, які можна зустріти у високогір’ях тропіків і субтропіків. Здалеку справляють враження натовпу уклінних ченців.

Номер слайду 9

СИВАШ Неймовірної краси затока має другу назву – Гниле море. Через мілководдя влітку вода сильно прогрівається і видає гнильний запах – звідси і назва водойми. З цієї ж причини морська вода інтенсивно випаровується, через що затока сильно мінералізована.

Номер слайду 10

ДАНЬСЯ Одне з найкрасивіших ландшафтних утворень не тільки в Китаї, але і у всьому світі. Незвичайні кольорові скелі – улюблене місце туристів.

Номер слайду 11

ЗАМЕРЗЛІ БУЛЬБАШКИ МЕТАНУ Дивовижне видовище – замерзлі бульбашки газу під поверхнею води. Вони застигають на різній глибині і створюють незвичайний візуальний ефект.

Номер слайду 12

УЮНІ Висохле соляне озеро, яке під час сезону дощів покривається тонким шаром води і перетворюється на найбільшу у світі дзеркальну поверхню.

Номер слайду 13

ЗОНИ ПРОБИТТЯ ХМАР Дане явище більше схоже на слід від метеорита, що увійшов до атмосфери. Насправді Fallstreak hole – красивий і абсолютно нешкідливий феномен.

Номер слайду 14

БІРЮЗОВИЙ ЛІД Байкал – не тільки найглибше озеро на планеті, але і справжня коштовність природи. Його льоди, більше схожі на блакитні топази, тому доказ.

Номер слайду 15

ВІДЬОМСЬКІ КОЛА Відьомський кола у Намібії – справжня загадка для вчених. Все ж не дарма в цій державі процвітає магія у всіх її проявах.

Номер слайду 16

СКІЛЬКИ ТУТ ДЕРЕВ? ОДНЕ. Дерево Пандо – найстаріший і найбільший організм у світі, який має загальну кореневу систему, що охоплює площу рівну 43 га, а вага рослини оцінюється в 6 000 т, що робить його ще і найважчим з відомих організмів.

pptx
Додано
12 травня 2020
Переглядів
736
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку