Презентація на тему: "Застосування скетчноутингу для візуалізації ідей на уроках історії"

Про матеріал
Презентація буде цікава вчителям,які не бояться експерементувати,використовувати в роботі форми і методи близькі сучасному поколінню учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Застосування скетчноутингу для візуалізації ідей на уроках історії. Рижикова Інна Іванівна Вчитель історії та правознавства І категорія

Номер слайду 2

Назва «скетчноутинг» утворена з двох англійських слів: sketch — ескіз, note — нотувати. Отже, усе зовсім просто: нотатки-ескізи. 

Номер слайду 3

Переваги скетчноутингу:використовуючи візуальні підказки, підвищуємо збереження даних у пам’яті;активізуємо мозок під час створення нотаток;розробляння ідей під час нотаток дає змогу створювати логічні зв’язки між підтемами;нотатки доволі компактні, тому візуалу до них легко повернутися, щоб повторити матеріал.

Номер слайду 4

Для того, щоб почати малювати скетчі, важливо знати їх традиційну структуру. Ось 10 базових елементів, які є в більшості скетчів: 1. Заголовок – почніть саме з цього елемента. Напишіть тему зустрічі (доповіді), намалюйте спікера. 2. Типографіка - грайтеся зі шрифтами в своїх скетчах. Виділяйте великими буквами найважливіші моменти. Це може бути як речення, так і одне слово. 3. Діаграми і малюнки - використовуйте 5 базових елементів для зображення ідей і думок: квадрат, коло, трикутник, лінію і точку. Ви здивуєтеся, але з їх допомогою ви можете намалювати абсолютно все. 4. Рукописні записи – не бійтеся просто записувати якісь важливі моменти. Звичайним почерком. Скетчі - вони на те і скетчі, що об'єднують в собі візуальне і вербальне. 

Номер слайду 5

5. Роздільники – щоб не заплутатися у власному творінні, використовуйте різні рамочки, підкреслення, просто лінії, за допомогою яких ви будете візуально відокремлювати одні ідеї від інших. 6. Стрілки – з їх допомогою можна пов'язувати блоки, направляти погляд в потрібній траєкторії. 7. Маркери абзацу – всілякі зірочки, крапочки, галочки допоможуть розставити потрібні акценти в скетчах. 8. Іконки – використовуйте один і той же набір графічних елементів для позначення будь-якої ідеї. Це заощадить вам час (не потрібно буде придумувати новий образ для одного і того ж повідомлення). 9. Рамочки – обводьте важливі повідомлення в рамочки. 10. Сигнатури – підписуйте свої скетчі, якщо ви хочете ділитися ними з іншими людьми. 

Номер слайду 6

Ось 7 основних моделей скетчноутингу: 1. Лінійні – стандартне розташування інформації, за принципом того, як ми пишемо в зошитах звичайні конспекти. 2. Променеподібні – в центрі ключова ідея (заголовок), а від нього променями, подібно до спиць в колесі велосипеда, йдуть відгалуження в вигляді подробиць. 3. Вертикальні – запис йде за принципом інфографіки, зверху вниз. 4. Траекторіальні – як правило, це структура, подібна буквах Z, C або W, а також природна звивиста структура. 5. Модульні – розділ інформації скетчу на різні модулі. Підходить в тих випадках, коли у вас мало паперу, а доповідачів багато. Кожному спікеру присвоюється окремий модуль, в рамках якого фіксуються його ідеї. 

Номер слайду 7

6. Хмарочоси - простіше сказати, скетчі «в стовпчик». Також підходять, коли доповідачів багато, а місця для записів мало. 7. Попкорн - хаотична структура, записується інформація в міру надходження. У «попкорні» складно розібратися стороннім читачам, а часом і самому автору. 

Номер слайду 8

Княжа доба. Упорядкування збору данини. Встановлення норм податку(устави,уроки)Будівництво погостів. Дипломатія в зовнішній політиці

Номер слайду 9

Княгиня київська з 945 по 964

Номер слайду 10

Майбутнє твориться сьогодні!!! А диктує нам перспективи молоде покоління. Це вони хочуть нового, інноваційного,а ми не повинні відставати,щоб бути Учителями…

pptx
Додано
21 січня 2021
Переглядів
1522
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку