презентація на тему"Збалансоване харчування"

Про матеріал
Дана розробка дає можливість зрозуміти учням як потрібно правильно дбати про своє власне здоров'я правильно харчуватись щоб запобігти різним захворюванням
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему : Збалансоване харчування Вчитель: Семенко Надія В’ячеславівна

Номер слайду 2

Здорове харчування має багато переваг, і є дуже важливим для кожної людини. Формування корисних звичок ще у ранньому віці багато в чому впливає на наше майбутнє. Це допомагає знизити ризик розвитку таких хвороб у подальшому, як ожиріння, серцево-судинні захворювання, діабет та навіть рак.

Номер слайду 3

Щоб бути здоровим варто лиш збалансовано харчуватися та займатися спортом!

Номер слайду 4

Збалансоване та здорове харчування відіграє дуже важливішу роль у фізичному та розумовому розвитку дитини. Від цього залежить її зовнішній вигляд, успішність у навчанні та настрій в цілому. Нездорова їжа, як скажімо, фастфуд, взагалі не містить необхідних вітамінів, мінералів та антиоксидантів для розвитку дитини. Окрім цього, вона ще й може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям. Поганий настрій, млявість, втома або дефіцит уваги можуть бути відображенням того, чим саме ваші діти наповнюють свої шлунки. Пам’ятаєте вираз “Ви те – що ви їсте”? Так от до дітей цей вираз має таке ж відношення, як і до дорослих. Якщо ваші діти їдять жирну, занадто солодку їжу або харчуються одноманітно – це може стати причиною їх фізичного та психологічного дисбалансу та проблем зі здоров’ям в майбутньому.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Збалансована дієта означає оптимально підібраний комплекс поживних и корисних продуктів в дитячому меню. Перша сходинка до такої дієти — складання меню з різних харчових груп. Підказкою може послужити зручна таблиця «Тарілка здорового харчування», розроблена вченими Гарвардської медичної школи. Згідно з нею фрукти та овочі повинні складати половину кожного прийому їжі. Не слід також забувати про білки та зернові (краще за все смакуватимуть риба, домашня птиця, боби та горіхи замість червоного м’яса та сирів). Поживні олії такі, як оливкова та канола, в невеликій кількості також мають бути в щоденному раціоні.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Діти ростуть, і вони ростуть швидко! Це означає, що їх кістки та органи постійно потребують певних вітамінів і мінералів. Єдиний спосіб забезпечити дитину достатньою кількістю поживних речовин – це включати фрукти в щоденний раціон. Фрукти – це найбагатші джерела вітамінів, мінералів, харчових волокон та складних вуглеводів, які відіграють значну роль у розвитку дитини. Кількість фруктів в раціоні залежить від багатьох факторів, тому ми радимо перш за все проконсультуватись з педіатром або дієтологом, щоб визначити, їх безпечне співвідношення саме для вашої дитини. Важливо відзначити, що фруктовий сік зовсім не такий корисний, як самі фрукти. Деякі медичні організації рекомендують не давати його дітям, яким менше року. Для старших діточок дещо інші норми: від 1 до 3 років – ½ чашки, від 4 до 6 років – до ¾ чашки. Порція соку на день повинна бути не більше 1 чашки! Основна причина обмеження споживання соків полягає в тому, що вони містять надзвичайно багато цукру, що може призвести до появи таких проблем, як руйнування зубів, погіршення травлення і навіть діабету чи ожиріння. Але цукор ще й має неабиякий вплив на настрій дитини. Продукти або напої з високим вмістом цукру піднімають природній рівень цукру в крові швидко, але на короткий час. Це означає, що діти протягом деякого часу будуть гіперактивними, після чого можуть стати млявими, а їхній настрій суттєво погіршиться. Тому саме від батьків залежить той рівень та якість цукру, який споживає їх малюк. Слід замінити штучний цукор натуральним, який містять фрукти.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Кінець!

pptx
Додав(-ла)
Семенко Надія
Додано
17 січня 2021
Переглядів
44924
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку