Презентація на тему: "Збройна агресі Російської Федерації проти України"

Про матеріал
Презентація на тему: "Збройна агресі Російської Федерації проти України" Має чіткий та хронологічний виклад теми періоду Збройної агресії Російської Федерації проти України та її кульмінаційні моменти врегулювання події на Сході України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збройна агресія Російської Федерації проти України

Номер слайду 2

Крах підтримуваного Кремлем режиму В. Януковича підштовхнув російську владну верхівку до прямих дій. Саме тому після провалу плану «А», котрий передбачав «злиття» України та доведення її до дефолту і втягнення України до Митного Союзу, Кремль розпочав втілювати план «Б», який розпочав військову агресію Російської Федерації проти України та анексію частин України.

Номер слайду 3

Першим об’єк­том нападу став Крим. Операція із захоплення півострова розпочалася 20 лютого 2014 р.

Номер слайду 4

23 лютого в Севастополі відбувся 20-тисячний мі­тинг, на якому вирішили рішення не перераховувати у Київ податки, а міським головою проголосили громадянина Росії О. Чалого.

Номер слайду 5

25 лютого свою акцію перед Кримським пар­ламентом провели сепаратисти, але вона була нівельована проукраїнським мітингом кримських татар. У ніч на 27 лютого парламент та уряд Криму були захоплені так зва­ними «зеленими чоловічками» (російським спецпідрозділом), над ними підняли прапор Російської Федерації.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

18 березня 2014 р. у Москві президент Росії В. Путін, прем’єр-міністр самопро­голошеної Республіки Крим С. Аксьонов, голова новоствореної Державної ради Республіки Крим В. Константинов, підписали так званий До­говір про прийняття Криму до складу Росії.

Номер слайду 9

27 березня 2014 р. Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію на підтримку територіальної цілісності України, а 19 грудня 2016 р. — засудила Російську Феде­рацію як окупанта і агресора.

Номер слайду 10

Російські спецслужби навесні 2014 р. провели серію операцій з метою формування так званої Новоросії. Перші масштабні проросійські виступи на Сході та Півдні України відбулися 1 бе­резня 2014 р. Проросійські виступи в ХарковіМітинг у Луганську 1 березня 2014 Мітинг у Донецьку 1 березня 2014

Номер слайду 11

Події, що вочевидь були не стихійними, а завчасно ретельно готувалися, почалися з 6 квітня, коли приміщення Донецької облдержадміністрації було атаковане двотисячним натовпом. Мітинг та захоплення будівлі Донецької ОДА сепаратистами. 2014 р.

Номер слайду 12

7 квітня 2014 року керовані російськими спецслужбами колаборанти проголосили створення «Донецької народної республіки» і «Харківської народної республіки»

Номер слайду 13

14 квітня 2014 р. виконувач обов’язків Президента України О. Турчинов увів у дію рішення РНБО, після чого розпочалася широкомасштабна антитерористична операція. Олекса́ндр Турчи́новз 23 лютого по 7 червня 2014 р. виконуючий обов’язки Президента України

Номер слайду 14

Робота з істричним джерелом Із виступу О. Турчинова, в.о. президента України. 13 квітня 2014 р.«Ми робили все, аби уникнути людських жертв. Але ми готові дати відсіч всім спробам вторгнення, дестабілізації та терористичним діям зі зброєю в руках. РНБО прийняла рішення розпочати широкомасштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних Сил України. Ми не дамо Росії повторити кримський сценарій у східному регіоні України». Запитання1. Як пояснив О. Турчинов необхідність розпочати АТО ?2. Чого спочатку намагалась уникнути Україна ?

Номер слайду 15

Номер слайду 16

27 квітня було проголошено «Луганську народну республіку»Один із варіантів «прапору» ЛНР

Номер слайду 17

14 червня 2014 р. на підльоті до Луганського аеропорту бойовики незаконні збройні формування (НЗФ) збили військово-тран­спортний літак Іл-76. Загинуло 49 десантників і членів екіпажу.

Номер слайду 18

17 липня 2014 р. сталася трагедія в ре­зультаті терористичного акту. Російський ракетний комплекс «Бук» М1 збив па­сажирський літак Boeing-777 компанії «Malaysia Airlines»

Номер слайду 19

У ніч на 25 серпня РФ ввела на територію України вісім батальйонно-тактичних груп чисельністю до 4000 військовослужбовців. Стратегічна ситуація одразу змінилася. Підрозділи ВСУ та добровольчі батальйони опинилися в оточенні під Іловайськом.

Номер слайду 20

Зрештою, в середині січня 2015 р. перемир’я було остаточно зірвано, і проросійські бойовики розгорнули широкомасштабний зимовий наступ

Номер слайду 21

Спочатку основні бої відбувалися в районі Донецького аеропорту. 242 дні (від 26 травня 2014 р. до 22 січня 2015 р.) тривала оборона Донець кого аеропорту.

Номер слайду 22

Обстріл Маріуполя став приводом для звернення ВРУ від 27 січня 2015 р. до аціональних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором

Номер слайду 23

30 квітня 2018 р. Президент України Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення АТО на Сході України та наголосив на початку операції Об’єднаних сил (ООС). новим командувачем ООС став генерал-лейтенант Олександр Сирський

Номер слайду 24

Значну роль у протидії терористам відіграли добровольчі батальйони.

Номер слайду 25

Робота з історичним документом Висновки Європейської ради (3 березня 2014 р.)Європейський Союз рішуче засуджує явне порушення суверенітету й територіальної цілісності України актами агресії, що вчинені Збройними силами Росії, як і дозвіл на їх застосування на території України, ухвалений 1 березня 2014 року Радою Федерації Росії. Запитання до документа: Які дії Росії засудив Європейський Союз ? Як було кваліфіковано ці дії ?Робота з історичним документом Міністр закордонних справ Латвії Е. Рінкевичс (Твітер) (2014). Російське вторгнення в Україну повинно бути розцінено Радою Безпеки ООН як акт агресії, ООН має реагувати відповідно, це – війна. Міністр закордонних справ Канади Дж. Бейрд (Твітер) (2014)Російські акти агресії та залякування по відношенню до України вимагають колективної реакції. З виступу на радіо міністра закордонних справ Польщі Р. Сікорського (2014)Нам потрібен перегляд відносин з Росією. Країна, яка вдається до агресії проти іншої європейської країни-сусіда, не може розраховувати, що ми повернемося до відносин business as usual… Запровадження економічних санкцій проти РФ націлене на досягнення результатів у більш довгостроковій перспективі, а Україна потребує допомоги вже сьогодні… Найбільше Україні можуть допомогти США. Запитання до уривків джерел1. Проаналізуйте, як світова спільнота відреагувала на агресію Російської Федерації проти України ?

Номер слайду 26

5 вересня 2014 р. у Мінську представники ОБСЄ, України та РФ підписали першу угоду про припинення вогню на Донбасі.

Номер слайду 27

Перемир’я на сході України було відносним і поступово зійшло нанівець. 11 лютого 2015 р. у Мінському палаці незалежності зустрілися лідери Німеччини, Франції, Росії та України (формат «нормандської четвірки»)

Номер слайду 28

Побоювання Ф.-В. Штайнмаєра виявилися цілком обґрунтованими. На міжпарламентській раді Україна – НАТО в червні 2015 р. міністр оборони України С. Полторак поінформував присутніх, що за час перемир’я бойовики понад 4 тис. разів порушили «режим тиші». На непідконтрольну Україні територію в Луганській і Донецькій областях РФ стягнула велику кількість озброєння, зокрема 558 танків.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 8
Оцінки та відгуки
  1. Січенко Марія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Борова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Чорна Алла Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Ковтуновська Галина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Чернятинська Тетяна Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Міщук Олена Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Кас'яненко Юлія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Гура Ірина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 5 відгуків
pptx
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Струкевич О.К., Романюк І.М., Дровозюк С.І.)
Додано
19 травня 2020
Переглядів
14972
Оцінка розробки
5.0 (8 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку