Презентація на тему "Здорове харчування – вимога сьогодення» до Всесвітнього дня здорового харчування

Про матеріал
Презентація на тему «Здорове харчування – вимога сьогодення» . Може використовуватись при проведенні відкритого заходу до Всесвітнього дня здорового харчування з залученням здобувачів освіти, вчителів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бути здоровим – трендово, чи бути в тренді – здорово?   Відкритий захід до Всесвітнього дня здорового харчування «Здорове харчування – вимога сьогодення»

Номер слайду 2

Раціональне харчування (ratio — розумний) — це харчування, за якого до організму з харчовими продуктами надходять усі поживні речовини, вітаміни та мінеральні солі в кількостях, необхідних для нормальної життєдіяльності. Фахівці у галузі раціонального харчування стверджують, що 80% нашого здоров’я безпосередньо залежить від здорового харчування, яке полягає у встановленні гармонії між продуктами харчування та рівноваги організму людини.

Номер слайду 3

Кожна п’ята смерть у світі трапляється саме через те, що люди не їдять здорову їжу. Причина - занадто багато солі, недостатньо цільнозернових продуктів та свіжих фруктів. Також люди споживають дуже мало горіхів, насіння, свіжих овочів, омега-3 жирних кислот та клітковини.

Номер слайду 4

Здорове харчування передбачає відсутність у продуктах харчування фізичних, хімічних і біологічних інгредієнтів, небезпечних для організму, а також процесів псування (окислення, бродіння тощо) в разі їх неправильного зберігання та реалізації.

Номер слайду 5

Результати опитування в форматі Google-форми

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Рекомендації для здорового харчування від МОЗ Споживайте достатню кількість корисних харчових продуктів щодня: овочів, бобових, фруктів, цільних злаків, горіхів, насіння, яєць, нежирного м’яса, риби та молочних і кисломолочних продуктів

Номер слайду 14

Намагайтеся дотримуватись оптимального режиму харчування та набути здорових харчових звичок

Номер слайду 15

Пийте достатньо рідини, обирайте напої, котрі не містять багато калорій. Не починайте вживати алкоголь чи обмежте його споживання

Номер слайду 16

Постійно і ретельно дотримуйтеся правил харчової безпеки, зокрема чистоти, обирайте лише якісні та безпечні харчові продукти, із належними умовами їхнього транспортування, зберігання та приготування

Номер слайду 17

Намагайтеся більше рухатись і займатися фізичними вправами щодня

Номер слайду 18

Уникайте частого споживання харчових продуктів і страв зі значним вмістом солі, цукру та жиру

Номер слайду 19

З чого почати? Починайте з невеликих кроків:поступово додавайте у щоденний раціон салати (із сирих різнокольорових овочів);використовуйте оливкову олію для приготування їжі;включіть до раціону здорові перекуси із сухофруктів, горіхів, яблук, ягід;снідайте нежирним супом, салатом або кашею;їжте 4–5 разів на день плюс 2 перекуси, їжте повільно, ретельно пережовуйте;їсти бажано в один і той самий час, але не пізніше ніж за три години до сну;замініть інгредієнти страв на менш калорійні — майонез на йогурт, цукор на мед, цукерки на сухофрукти тощо. 

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Дедалі більше українців прагне споживати здорову їжу: ретельно вивчає інформацію про склад продуктів і готує вдома смачні страви з натуральних продуктів, обмеживши додавання некорисних інгредієнтів, таких як сіль, цукор та надмірна кількість жиру, надаючи перевагу овочам, горіхам та фруктам. Пропонуємо вам кілька загадок на овочеву тематику. Відгадали, то пригощайтеся з фруктового кошика.

Номер слайду 22

Він буває гірким і солодким, а його плоди мають різну форму і колір. Славиться не лише як своєрідна їжа, але ще як ароматичний і лікарський продукт. Вітаміну С в ній в п’ять разів більше, ніж у лимоні. (Перець). Цей овоч «прийшов» до нас з Америки двісті років тому і спочатку зовсім не сподобався на смак. Просто люди не відразу розібралися в тому, то треба їсти – їли навіть квіти та зелені ягоди. Якийсь час його кущі з незвичайними для Росії квітами і плодами служили прикрасою для дамських капелюшків на балах і в театрах. З нього в даний час роблять багато смачних страв і соусів.(Помідори або томат). Цей овоч був відомий в Індії вже 3 тисячі років тому і звідти розповсюдився по всіх континентах. З тих пір люди навчилися робити з нього безліч салатів і солінь. А іноді їх вирощують у садах заради красивих жовтих квітів і листя. Відомий дикорослий вид цієї рослини, плід якого «вистрілює» насінням на кілька метрів. (Огірок, «скажений» огірок).

Номер слайду 23

Цей овоч, завжди цінували за солодку соковитість і цілющі властивості. Адже в ньому дуже багато вітаміну А (бета-каротину), дуже важливого для здоров’я і росту людини. Цей вітамін покращує зір. Тому всім дітям (а не тільки зайців) потрібно їсти якомога частіше. (Морква). Цей овоч – давній символ здоров’я і благополуччя. Не випадково в багатьох будинках, овочевих магазинах, на ринках і донині вивішують коси і вінки, сплетені з нього. Він, і зелений, і ріпчаста, – «захисник» від шкідливих мікробів.(Цибуля). Цей овоч у зелених стручках – одне з найулюбленіших дитячих ласощів на дачній грядці. Здавна його вирощували не тільки для смачних супів і каш, але і для дуже поживною борошна, яку змішували з пшеничного або житнього борошном і випікали хліб, млинці, пиріжки. (Горох). Найближчі родичі самої звичайної гарбуза. Їх смажать або тушкують з іншими овочами, консервують як огірки, а іноді їдять сирими і навіть варять варення.(Кабачки).

Номер слайду 24

Давньоримський філософ Сенека говорив: «Люди не помирають, вони вбивають самі себе» Гра «Реклама чи антиреклама» Бажаючі отримують картки з продуктами. Завдання або прорекламувати, або охарактеризувати таким чином, щоб уявному покупцеві не хотілося його придбати.

Номер слайду 25

Ми сьогодні розповіли лише про самі прості кроки на шляху до здорового харчування А що обираєте ви в якості першочергових кроків? (здобувачі освіти вписують на фліпчарті свої першочергові кроки до здорового харчування)

Номер слайду 26

Здорове харчування – стиль життя, який сприяє міцному здоров’ю та довголіттю. Це довгострокова стратегія, а не короткострокове вирішення швидких завдань. Бережімо себе і харчуймося правильно!

pptx
Додано
15 серпня 2022
Переглядів
2345
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку